USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslılar Bu Konuda Dertli

Sivas’ta vatandaşlar otobüs seferlerinin azlığı ve şoförlerin davranışlarından sitem ederken, yıllardır otobüs sorununa çözüm bulunamaması tepki topluyor. İşte vatandaşın ağzından Sivaslıların otobüs çilesi…

30-11-2023 10:53
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ

Sivas’ta yıllardır çözülemeyen sorunların başında halk otobüsleri geliyor. Vatandaşlar saatlerce otobüs bekliyor, otobüse binmeyi başardıklarında ise bazı otobüs şoförlerinin sert davranışıyla karşı karşıya kalıyorlar. Gazetemizde daha önce defalarca dile getirdiğimiz otobüs sorununu yetkililerin kulakardı etmesi ise tepki topluyor. Vatandaşlar otobüslerin tıka basa doldurulmasının da tehlike saçtığını, söz konusu nedenle sık sık kavgalar çıktığını aktarıyor. Akıllı durakların bir kısmının çalışmaması, QR kodlarının açılmaması halk otobüsü sorununun tuzu biberi. Özellikle kış mevsimin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının oldukça düşmesi vatandaşın çilesine çile ekliyor. Dondurucu soğuklarda duraklarda saatlerce otobüs bekleyen vatandaşlar sitem ederek otobüs sorununa acilen bir çözüm bulunması gerektiğini belirtiyor.

Sivas Ekspress Gazetesi olarak halk otobüsü sorununu vatandaşların ağzından dinledik. İşte vatandaşların sözleri…

OTOBÜSLERİN SÜREKLİ İZLENİLMESİ LAZIM

Gelmiyor bilmiyorum yarım saattir bekliyorum. Akıllı durak çalışmıyor, yarım saattir bekliyoruz otobüs gelmiyor, durak çalışmıyor devamlı böyle. Bunlarla ilgilenilmesi lazım bu otobüslerin sürekli izlenilmesi lazım. Şoförler ihtiyarları sürekli tersliyorlar.

HİÇ MEMNUN DEĞİLİM, 1 SAATTİR OTOBÜSÜ BEKLİYORUM

Hiç memnun değilim, 1 saattir otobüsü bekliyorum polis lojmanlarına gideceğim. Tamamen dolu oluyor, ben polis lojmanlarında oturuyorum birinci etap, ikinci etap hep dolu geçiyor. Buradan polis lojmanlarına yürüyüp insan mı gidecek olur mu öyle şey? Arabaya binmek zorunda. Şoförler çok saygısızlar ben gencim, orta yaşlıyım ama yaşlılara karşı saygısızlar. Onlar yavaş iniyorlar yavaş biniyorlar onlar için problem oluyor. Özelliklede çocuklu, arabalı binen insanlara tepki veriyorlar arabayı yüklüyor diyorlar onlara da çok saygısızlık yapıyorlar.

OTOBÜS SEFERLERİ BİRAZ DAHA FAZLALAŞTIRILMALI

Ben kısa zaman içinde Sivas’ta kaldığım için bana yetiyor açıkçası ama halkın geneli bu konuda şikâyetçi. Yani biraz daha düzenleme getirilebilir, bazı şoförler var Allah onlardan razı olsun gayet güzel cevaplıyorlar ama bazıları var ki insan yerine koymadan cevaplıyorlar buda insanların zoruna gidebiliyor, özelliklede yaşlıların zoruna gidiyor. Çünkü onların yaşı geçmiş olduğu için onlara ağır konuşmak gerçekten zorlarına gidiyor. Otobüsler açıkçası biraz dolu geçiyor bide bazı duraklarda durmuyorlar açıkça söylemek gerekirse. İnsan karşıdan el kaldırıyor otobüsün içi dolu olduğu zaman durmuyorlar yani. İnsanlar bu durumda mağdur oluyorlar. Yetkililere şunu söylemek isterim biraz daha şoförlere Psikoteknik açısından biraz daha dikkat etmelerini rica ederim çünkü çok agresif kullananlar da var. İçeride bir sürü yolcu oluyor hayatlarını tehlikeye atma riskleri var yani açıkçası. Bu konuda dikkat ederler ise sevinirim. Bir de otobüs seferleri biraz daha fazlalaştırılmalı.

ÇOK KALABALIK OLUYOR ALMIYORLAR

Çok kalabalık oluyor almıyorlar. 2 geçiyor 3 geçiyor bekliyoruz. Bugün beklemedik ama başka günler bekliyoruz. Servisleri biraz sıkılaştırsınlar.

ÇOK GEÇ GELİYOR

Çok geç geliyor Alibaba’nın ki acayip dolu geliyor. Bekliyorsun 1 saat oda mecbur gelince herkes ona biniyor.

OTOBÜSTEN HİÇ MEMNUN DEĞİLİZ

Gülyurt’ta oturuyorum otobüs çok bekliyorum oda dolu oluyor hep almadan gidiyorlar o kadar çok bekliyoruz ki otobüsten hiç memnun değiliz. Biraz arttırsınlar bir şeyler yapmalarını isteriz. Çünkü otobüs seferlerinden çok mağduruz.

sivas son dakika   sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü