USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

SOLUK; ?SİVAS´IN EN BÜYÜK SORUNU İSTİHDAMDIR?

SOLUK; ?SİVAS´IN EN BÜYÜK SORUNU İSTİHDAMDIR?

SOLUK; ?SİVAS´IN EN BÜYÜK SORUNU İSTİHDAMDIR?
21-10-2017 07:58
Google News

Bu sorunun çözülmesi yolunun 2. OSB´den geçtiğini bildiren Soluk, ?2. OSB ile ilgili hiçbir problem yok. Burası hepimizin umudu olmuştur. Bu umut Sivas´ta gerçekleştiğinde il sanayisi ayağa kalkar? dedi.

Gökhan KARA/

AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, muhtarlar günü dolayısıyla AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı´nın dün Belediye Sosyal Tesislerde düzenlediği merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısına katıldı.

Sivas´ta yaşanan sorunların yanı sıra devlet yatırımlarından bahseden Soluk, ilimizin en büyük sorununun istihdam olduğunu vurguladı.

?900 MİLYON İSTİMLAK PARASI BANKAYA YATTI?

Bu sorunun çözülmesi noktasında yürütülen çalışmalara değinen Soluk, ?İstihdam sorununun çözümü olarak gördüğümüz 2. Organize Sanayi Bölgesi gerçekten hepimizin umudu. Bu umut Sivas´ta gerçekleştiğinde ülkemiz içinde büyük katma değer üreteceğine inanıyoruz. 2.OSB´de şuan için hiçbir problem kalmadı. 900 milyon 800 bin lire istimlak parası Halk Bankası´na yatırıldı.

ÇİNLİLER GELİYOR

İnşallah bundan sonra işadamlarımız orada bir yatırım başlatırsa Sivas´ın sanayisi ayağa kalkar. Çünkü Sivas doğu, batı, kuzey ve güneyi güzergahlarının kesiştiği özellikle D-100 ve D-300 Karayolunu çevreleyen bir il olduğu için şanslıyız. Bir işadamımız Çinlilerle 20 milyon liralık Otomotiv fabrikası kurmak için kendilerine yer arıyorlar. Pazar günü ilimize gelecekler. İnşallah olumlu sonuçlar çıkar? dedi.

?SİVASLI YATIRIMLARIN EN İYİSİNE LAYIKTIR?

Hastaneleri birleştirme projesi kapsamında Yeşilyurt bölgesine inşa edilen Yeni Numune Hastanesiyle ilgili yaşanan bazı sorunların çözüme kavuşturulduğunu vurgulayan AK Parti Sivas Milletvekili Soluk, açıklamasında şu ifadeler yer verdi;

?Daha önce hastanelerde yaşanan sorunları hepimiz biliyoruz. O dönemlerde oluşan kuyruklar, ilaç sıkıntıları hepimizin hafızalarında ancak bugün geldiğimiz noktada Numune Hastanesi çok kaliteli bir hizmet sunmaya başlamıştır. Sivaslı her şeyin en iyisine layıktır. Şuanda tarihi belli değil ama bu ayın sonunda 3. Bloğunda ihaleye çıktı ve teklifler alınacaktır. Sözleşmede bir sıkıntı olmazsa Nisan ayında 3.blogun temeli atılacaktır. Ayrıca Halk dilinde yaşlılar merkezi tıp dilinde ise ÇAGEM dedikleri 196 yataklı 3. Bloğun yanı başına bir hastane yapılıyor. Orada 46 yatak otel konforunda olacaktır.?

?SAFLARI SIK TUTUP KENETLENMELİYİZ?

Muhtar günü nedeniyle düzenlenen tanıtım ve istişare toplantısına katılarak birlik ve beraberlik mesajı veren Belediye Başkanı Sami Aydın ise, ?Hepimizin amacı hizmettir. Esas olan vatandaşın yaşam standardını artırmaktır. Hedefimiz buysa o zaman safları sık tutacağız? dedi.

?İLİŞKİLERİMİZ DAHA İYİ OLMALI?

Belediye Başkanı Sami Aydın´ın ardından söz alanAK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, AK Parti´nin muhtarlarla birebir çalışan bir teşkilat olduğunu belirtti.

Şahin, muhtarların il merkezinde olduğu gibi köylerde hizmet noktasında önemli çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Şahin, ?Bizler her çalışmayı yakından takip ediyoruz. Bu çalışmalarda muhtarlarımızın katkısı büyüktür. Bu tür toplantıların her zaman faydalı olduğunu düşünüyoruz? dedi.

Tanışma ve istişare toplantısının ev sahibi olan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu ise muhtarları her zaman önemsediklerini belirterek, ?Muhtarlar seçilip gelen insanlar. İnsanlar mahallelerde en iyi temsil eden kişiyi belirliyorlar. Dolayısıyla temsil noktasında ilk halkayı muhtarlar oluşturur. Biz yönetim olarak göreve yeni geldik. Bundan sonraki çalışmalarımızda sizleri de her zaman aramızda görmek istiyoruz. Sizlerin taleplerini, sorunlarını, sıkıntılarını her zaman ön planda tutacağız. Bizler çalışırken sizlerin mahallelerde tespit ettiğiniz sorunları çözme noktasında yardımcı olacağız. Yeni yaptığımız çalışmada mahalle başkanlarımızla ve muhtarla irtibata geçip raporlar istedik. Raporlar gelmeye devam ediyor. Bizler bu sorunları yakından inceleyip çözümü noktasında gereğini yapacağız? dedi.

Muhtarlar günü nedeniyle düzenlenen toplantının kendilerini onurlandırdığını ve tüm muhtarlar adına AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı´na teşekkür eden Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç, şehirde yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında bir olup uyum içinde çalışacaklarını kaydetti.

Toplantıya AK Parti Milletvekili Habib Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci, Muhtarlar Dernek Başkanı Duran Koç ve merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü