USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

SON DERS ZİLİ CUMA GÜNÜ ÇALACAK

SON DERS ZİLİ CUMA GÜNÜ ÇALACAK

SON DERS ZİLİ CUMA GÜNÜ ÇALACAK
07-06-2017 07:56
Google News

İlimizde 118 bin 783 öğrenci karne alacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Erhan CEYLAN/

Sivas´ta on binlerce öğrenci 9 Haziran Cuma günü karne heyecanı yaşayacak. İl genelinde 860 okul, 5 bin 999 derslikte 118 bin 783 öğrencinin yanı sıra 8 bin 625 öğretmen 2016-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte tatile girecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.

ÖĞRENCİLERE KARNE VE TATİL TAVSİYESİ

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 9 Haziran Cuma günü karne alacak öğrencilere, "Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz" önerisinde bulundu.

Öğrenci ve öğretmenlere, Cuma günü başlayacak yaz tatilinin sağlık, mutluluk ve huzur dolu geçmesini dileyen Güngör, yıl boyunca çocuklarına destek olan velileri, öğretmenleri ve üstün bir gayret gösteren öğrencileri tebrik etti.

TEKNOLOJİ YERİNE GERÇEK İLİŞKİ VURGUSU

Yoğun teknoloji kullanımının yalnızlaştırıp sosyal ve kültürel çevreye yabancılaştırdığı gerçeğinden hareketle hayata dair gerçek ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, ?Sokağımızı, mahallemizi, şehrimizi, insanları başta olmak üzere bütün zenginliği ve renkliliği ile anlamaya çalışmalı, aidiyet bağlarımızı güçlendirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu. Sosyal ve kültürel çevre ile geliştirilip güçlendirilemeyecek bağların insanı hep eksik bırakacağına işaret eden Güngör, "Tatil, bize ilişkilerimizi ve bilincimizi onarma fırsatı sunmalıdır" dedi.

?UMUT TÜKENMEZ?

Yaz tatilinin yanı sıra karne sonuçlarıyla ilgili öğrenci velilere ?umut tükenmez´ önerisinde de bulunan Güngör, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca, karne notlarının çocuğunuzun bir değerlendirmesi değil, dönem boyunca gösterdiği performansın bir değerlendirmesi olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, çocuğunuz eğer kötü bir karneye sahipse, bu durumu başarıya giden yolda bir basamak olarak görmeli ve çocuğunuzu kesinlikle akranlarıyla kıyaslamamalısınız." Celil Güngör, öğretmenlerin de karne notları istediği gibi olmayan öğrencilere tecrübeleri ile rehberlik edebileceklerinin ve başarıya giden yolda yalnız olmadıklarını hissettirebileceklerinin altını çizerek, "Böylece sizi örnek alan öğrencileriniz gelecek yıla büyük bir istek ve azimle başlamış olacaklardır." 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü