USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?SON GÜNE KALMAYIN FİYATLAR ARTAR?

?SON GÜNE KALMAYIN FİYATLAR ARTAR?

?SON GÜNE KALMAYIN FİYATLAR ARTAR?
02-10-2017 07:57
Google News

Erhan CEYLAN/

1 Aralık´tan itibaren karayoluna çıkan veya şehir içerisinde seyahat eden tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğunun getirildiğini belirten Gürün Ticaret İşletmecisi Barış Çiftçi, sürenin başlamasına son 2 ay kaldığını söyledi.
Bu süre içerisinde fiyatların düşmesini bekleyen tüketicilerin yanılabileceğini de kaydeden Çiftçi, ?Alımlarını son güne bırakan tüketici hesabında yanılacaktır. Çünkü lastikte marka çeşitliliği azalacak, yaz kampanyası sona erecek ve fiyatlar artacak? uyarasında bulundu.

?KAR DEĞİL, KIŞ LASTİĞİ?

Araç sahiplerinin aldığı lastik hakkında bilgi eksikliği yaşadığını da vurgulayan Çiftçi, kış lastiği almanın en uygun zamanı olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Şuan yaz kampanyaları fiyatlarının uygulandığı lastikler kar değil, kış lastikleridir. Vatandaş bunları kar lastiği sanıp kar yağmasını bekliyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Bu lastikler Kasım ayında başlayıp Nisan ayının sonlarına kadar kullanılacak kış lastikledir.

160-300 LİRA ARASINDA

Şuna da belirtmek gerekiyor ki, günler geçtikçe mal bulma sıkıntısı artacağından fiyatlar artıyor. Bugün 15 jant lastik 160, 16 jant lastik 200, 17 jant lastik ise otalama 300 liradan satılıyor. Bu fiyatlara Aralık ayında en az 20 lira eklenecektir. Yani bir araç sahibi bugün 4 lastik için 640 lira ödeyecekken, Aralık ayında 720 lira ödemek zorunda kalabilir. Bunun yanı sıra lastik değişimlerinde ciddi bir yoğunluk yaşanacağından bazı sıkıntılar da çekebilir. Bu nedenle araç sahipleri işini son güne bırakmasın.?

625 LİRA CEZA !

1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasındaki 4 aylık zaman dilimi kapsayan uygulamada, kış lastiği takmadığı tespit edilen araçlara 625 lira para cezası kesilecek. Belirlenen tarihlerde şehirlerarası yolculuk eden tüm araçlar kış lastiği takmak zorundayken, şehir içindeki seyahatlerde kış lastiğinin takılıp takılmayacağı valilik tarafından belirlenecek. Valilik, kış lastiği uygulama tarihini 1 ay ileri ya da 1 ay geri bir tarihe çekebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü