USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SORUMLULUK SAHİBİSİNİZ

SORUMLULUK SAHİBİSİNİZ

SORUMLULUK SAHİBİSİNİZ
04-12-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Sivas Valiliği konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı merkez mahalle muhtarları toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılışında İl Emniyet Müdürlüğü personeli Komiser Ayşenur Sağıroğlu, ?Dünyada ve Ülkemizde Etkili Olan Covid-19 Salgını´ hakkında sunum gerçekleştirdi. Daha sonra kürsüye gelen Vali Salih Ayhan, salgın ile mücadeledeki sorumluluklarını ve önümüzdeki süreçte karşılaşabilecekleri konuları istişare etmek adına bir araya geldiklerini söyledi.

EK TEDBİRLERİ UYGULAMAYA ALDIK

Salgının tüm dünyada etkisini en üst düzeyde hissettirdiği bir dönemin içerisinde olunduğunu kaydeden Vali Ayhan, "Bugüne kadar ülke olarak aldığımız tedbirlerle sağlık sistemimizi ayakta tutmayı ve üretim-tedarik-imalat zincirini aksatmamayı başardık. Havaların soğuması, kapalı ortamlarda geçirilen sürelerin artması ve mevsimsel hastalıklar gibi nedenlerle vaka sayılarımızda ilimizde de kısmi artış söz konusu. Sağlık Bakanlığı Bilim kurulunun tavsiyeleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile ek bazı tedbirleri uygulamaya aldık. Hafta içi akşamları ve hafta sonu tüm gün olarak uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamaları, sağlık sistemimizin üzerine düşen yükü hafifletme noktasında oldukça önemli adımlar. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza yönelik uyguladığımız saat sınırlamaları, salgının yayılımını azaltmak ve özellikle risk altında bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarımızı korumak adına alınan tedbirler." dedi.

VİRÜSÜN YAYILIMINI ENGELLEMEMİZ LAZIM

Virüsün yayılımını engellemek adına bazı işyerlerimizin faaliyetlerine ara verilirken bazılarında ise çalışma şekilleri ile ilgili düzenlemeler getirildiği aktaran Vali Ayhan, "Özelikle üretim ve tedarik zincirinin aksamaması noktasında gerekli tüm tedbirleri alıyor ve bununla ilgili istisnaları uyguluyoruz. Tüm dünyanın salgın ekonomisinin etkisi altına girdiği bu dönemde ülke olarak üretim ekonomimizi ayakta tutmak açısından tüm gayretimizle çalışıyoruz. Salgın ile mücadele toplumun her kesimine önemli sorumluluklar düşüyor. Salgın, çok boyutlu bir mücadele gerektiriyor. Salgının yarattığı toplumsal etkileri birlikte vereceğimiz mücadele ile en aza indirmemiz mümkün." diye konuştu.

VİRÜSLE MÜCADELE AKTİF ROL OYNAMALISINIZ

Muhtarların mahalle denetim ekiplerinde aktif bir biçimde rol aldığını kaydeden Vali Ayhan, "Evde izolasyon altında olan vatandaşlarımızın gözleminde sizler de büyük sorumluluk sahibisiniz. Bu konuda hassas davranmanızı özellikle istiyorum. Her gün belli sayıda vatandaşımızı bizzat arıyorum. Hallerini hatırlarını soruyorum, aile hekimi ile olan iletişimi, muhtar, imam ve diğer denetim ekiplerimizin yaptıkları kontrolleri soruyorum. Şunu net bir biçimde ifade etmeliyim. Kendileri ile ilgilenildiğini gören vatandaşlarımızın kurallara çok daha fazla uyduklarını ve devlete karşı bağlarının çok daha güçlendiğini görüyoruz. Bu nedenle mahallelerinizde, evde izolasyon altında olan vatandaşlarımızla birebir iletişim kurmanızı istiyorum. Denetim ekiplerimize sizlerin yol göstermesi, mahallenizdeki esnafları ve tüm vatandaşları bilgilendirmeniz çok önemli." ifadelerini kullandı.

İŞBİRLİĞİNİ HEP BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ

Dünyada belki en çok sosyal yardım yapan, en çok şemsiyesi geniş sosyal güvenlik kurumuna sahip olan ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Vali Ayhan, "Dolayısıyla fakirin, garibin kendi köşesinde o yokluğuyla, sıkıntısıyla baş başa kalması hepimize vebal olarak yeter. Onun için o vebali de yüklenmemek adına sorunları, ihtiyaçları bir an önce bize iletirseniz bizler o sorunların giderilmesi noktasında elimizdeki imkânları seferber ederiz. Kış mevsimine girdik. Mahallerin gözü kulağı sizlersiniz. Aç ve açıkta, gözden kaçan hiçbir vatandaşımız olmamalı. Bu hem sorumluluğumuz hem de vicdani görevimiz. Özellikle 65 yaş üstü tek yaşayan vatandaşlarımızı sürekli kontrol etmeli, hallerini hatırlarını sormalıyız. Ek olarak ifade etmek istediğim bazı hususlar var. Devletimizin hassasiyet gösterdiği vatandaşlarımıza yönelik ilgili kurum ve kuruluşlarımızla sürekli koordine halde çalışmanızı istiyorum. Şehit yakınlarımızı ihmal etmeyelim. Gazilerimize mutlaka mahallelerimizde, yapıyorsunuz biliyorum, çok yoğun bir ilgi gösteriliyor hamdolsun Türkiye bu anlamda çok ciddi bir şuur, bilinç içerisinde ama yine de biz bunu buradan bir daha hatırlatmış olalım. Bunları da hiçbir zaman ihmal etmeyelim. Çünkü onlar yapılabilecek en büyük fedakârlığı yapmışlar. Sizler devletin uzanan eli, gören gözü, işiten kulağısınız. Şimdiye kadar hep işbirliği içinde çalıştık, bundan sonraki süreçte aynı işbirliğini hep birlikte sürdüreceğiz.  Toplumsal birlikteliğimiz, yüksek sorumluluk bilincimiz ve tedbirlerimizle önümüzdeki süreci hep birlikte atlatacağız. Bu süreçte gösterdiğiniz duyarlılık ve çalışmalarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Ayhan, daha sonra salgınla mücadelede denetim faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıya katıldı. Burada filyasyon, izolasyon ve işyeri denetimleri hakkında sunum yapıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü