USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

SORUNLARI SÖYLEDİLER

SORUNLARI SÖYLEDİLER

SORUNLARI SÖYLEDİLER
12-06-2017 07:58
Google News

VALİ: ÖNERİLERİ DİNLİYORUZ

Vali Davut Gül, İçişleri Bakanlığının ?Ekonomik aktörleri dinleyin, önerileri hayata geçirin? diye talimatı olduğunu bu nedenle zaman zaman bu tür toplantılarla ekonomik aktörleri dinlediklerini belirterek sorunların çözümüne çalıştıklarını söyledi.

?ÇİFTÇİYİ YÖNLENDİRMELİYİZ?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise sulamayla ilgili sorunların dillendirilmesi üzerine ?Boru işiyle de ilgileniyorum. Sivas´ta sulu tarım yapılacak çok alan var, çiftçiyi yönlendirmeliyiz? dedi. Hayvan pazarıyla ilgili de ?Et-Süt Kurumu´nun bulunduğu alanda çalışmamız var, 3-4 yıl sürebilir?diye konuştu.

 ?ET SÜT KURUMU ÇALIŞTIRILSIN?

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, yapımı tamamlanan Et Süt Kurumu´nun bir an önce faaliyete geçirilmesini istedi. Vali Gül, ?Bazı eksiklikler var, tamamlanmak üzere, 20´sine kadar bitirilip, açılacak.?dedi.

?BÜROKRASİYİ GEÇEMİYORUZ?

TSO Meclis üyesi olan ve yeni seçimlerde oda başkanlığına aday olacağı söylentileri bulunan işadamı Mustafa Eken ise, bazı konularda bürokrasiyi geçemediklerini belirterek ?Müdürler talimat veriyor, memurlar ego yapıyor, talimat verin? dedi. Vali Gül bu soruyu ?Bizim talimatlarımız var, yapılabilecek bir şey varsa yapılır, yine de kapımız sizlere 24 saat açık? diye cevapladı.

?TOPRAĞIMIZ ZEHİRLENİYOR?

TSO Meclis Üyesi Necati Gülbahar da, bazı firmaların Cipslik patates üretimi yapması nedeniyle Sivas´ta toprakların zehirlenmeye başladığını ifade ederek ?Buna müsaade edilmemesi lazım, gerekli tedbirler alınmalı, cipslik patates üretimi bir çok yerde yasaklandı, neden Sivas´ta yapılıyor? diye sordu.

Haydar ALDIKAÇTI

                Ekonomik Konsey toplantısında STK ve TSO´nun bazı meclis üyeleri bir çok sorunu dillendirerek, Vali Gül´den çözüm istedi.

                TSO salonunda önceki gün iftar öncesi yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Davut Gül, İçişleri Bakanlığının talimatı doğrultusunda zaman zaman yaptıkları Ekonomik Konsey toplantısıyla ekonomik aktörlerin önerilerini dinlediklerini, belirlenen problemlerin çözümü için çalıştıklarını söyledi.

                Toplantıda söz alan TSO Meclis Üyesi Adnan Koç, Sivas´ta özellikle kırsalda göçün çok olduğunu, bunun sulu tarımla önlenebileceğini ve Sivas´ın iyi tarım yapılan 12.il konumunda bulunduğunu belirterek ?Muhtarların gölet talepleriyle, güney enerjisinin yaygınlaştırılması dikkate alınsın? dedi.

                Vali Davut Gül, Sivas´ta 430 bin dekar alanda sulu tarım yapıldığını, 5 yıl önce bu rakamın bunun yarısı olduğunu bekleyen gölet talebi olmadığını, Kangal, Suşehri ve Şarkışla barajlarının yapımının beklediğini, eski göletlerin basınçlı sulama sistemleriyle yenileneceğini ve 375 bin dekar alanın daha sulanabilir olacağını belirtti, Yenilenebilir enerjide politikanın penallerin yerli üretime dönüştürülerek değiştirildiğini, Sivas´ın güneyinde buna müsait olduğunu ifade etti.

                Belediye Başkanı Sami Aydın´da, boru işiyle ilgilendiğini belirterek ?Sivas´ta sulu tarım yapılacak çok alan var. Çiftçiyi yönlendirmeliyiz, sulu tarımı yaygınlaştırmalıyız? dedi.

                Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise köylünün Et Süt Kurumu´nun çalışmasını beklediğini belirterek ?Burası hayvancılığa hareket getirecek, bir an önce çalışmalı. İşadamlarımız da tarıma dayalı sanayiye yönlenmeli? dedi.

                Vali Gül bu soru üzerine de,Et Süt Kurumu´nda bazı teknik eksiklikler bulunduğunu, bunların kısa zamanda giderilerek 20´sine kadar çalışmaya başlanacağını  söyledi.

                TSO Meclis üyesi Çetin Yıldırım da, hayvan pazarının kapatıldığını, soğuk süt zincirinde de sorunlar yaşandığını söyledi. Vali Gül bu soruya, Özel İdare7nin soğuk süt için olabilecek yerlere soğutma tankı vereceğini belirtti. Hayvan Pazarıyla ilgili de, Belediye Başkanı Sami Aydın, Pazarın Et Süt Kurumu´nun bölgede yeniden oluşturulmasına çalıştıklarını, ancak 3-4 yıl sürebileceğini söyledi.

                TSO Meclis üyesi Necati Gülbahar ise bazı firmaların Sivas topraklarını yasak olan cipslik patates ekimi yaparak zehirlediğini, bu üretimin yasak olduğunu belirterek ?Buna müsaade edilmemesi lazım, gerekli tedbirler alınmalı, cipslik patates üretimi bir çok yerde yasaklandı, neden Sivas´ta yapılıyor? diye sordu.

                İşadamı Mustafa Eken de, bürokrasiyi geçemediklerini ifade ederek ?Müdürler talimat veriyor, memurlar ego yapıyor, talimat verin? dedi. Vali Gül bu soruyu ?Bizim talimatlarımız var, yapılabilecek bir şey varsa yapılır, yine de kapımız sizlere 24 saat açık? diye cevapladı.

                ?ZEKATLARINIZI VERİN?

                Diğer konuşmacılarında bazı sorunları dile getirdiği Ekonomik Konsey toplantısında Vali Gül, sanayici ve iş adamlarına zekat konusunu hatırlatarak ?Zekatlarınızı verin. Sivas Hizmet Vakfımız var, çeşitli faaliyetler yapıyor, yönetimi de yeniden şekillenecek, orayı da unutmayın? dedi.

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü