USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Taha Akgül, Memleketi Sivas’ta Konuştu!

Türkiye Güreş Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlık için yarışacak milli güreşçi Taha Akgül memleketi Sivas’a geldi. Burada konuşan Akgül, “Seçim atmosferi belki siyasi bir süreç gibi gözükebilir ama biz herkesin şampiyonu olduk, herkesin federasyon başkanı olacağız” dedi.

Taha Akgül, Memleketi Sivas’ta Konuştu!
10-10-2024 11:31
SİVAS
Google News

Aydın DELİKTAŞ/

Türkiye Güreş Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olan Sivaslı milli güreşçi Taha Akgül’ün şehir ziyaretleri devam ediyor.

Bu kapsamda Sivas’a gelen Taha Akgül Zara ilçesinde güreşçilerle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan Akgül, seçim çalışmaları kapsamında kulüpleri ziyaret ettiklerini söyledi. Akgül, “Tüm illerimizi, kulüplerimizi ziyaret ediyoruz, onların eksiklerini dinliyoruz. Sağ olsunlar büyük bir ilgi ve teveccüh var. Biz bu sporun içerisinden geldik. Seçim atmosferi belki siyasi bir süreç gibi gözükebilir ama biz herkesin şampiyonu olduk, herkesin federasyon başkanı olacağız. Sağ olsunlar çok sıcak bir şekilde bizleri karşılıyorlar. Samimi bir şekilde bizleri karşılıyorlar. Bizlere cesaret veren bir Cumhurbaşkanımız var. Sağ olsunlar onun cesaretlendirmesiyle biz bu yola çıktık. Nasip olursa da inşallah bu süreç bittiğinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri bize de çok önemli olacak” dedi.

“GÜREŞ PEYGAMBER SPORU”

Akgül, seçildiği takdirde güreşe modern ve yeni tesisler kazandıracaklarını vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımızın destekleriyle inşallah güreşe, yeni tesisler, modern tesisler kazandıracağız. Altyapıda biraz sıkıntılarımız var inşallah onları halledeceğiz. Kulüplerimizin sayısı yeterli durumda değil, inşallah nasip olursa kulüplerimizin sayısını arttırma anlamında, kulüplerimize ricacı olacağız. Biz şampiyonlar olarak ekip olarak inşallah beraber hareket edeceğiz. Güreş ata sporumuz, manevi spor maneviyatı olan bir spor, peygamber sporu. Burada hizmet ehli olunması gerekiyor. Biz gerçekten hizmet ehli olacağız. Çocuklarımız malzeme sıkıntısı çekmeyecekler. Ayakkabı sıkıntısı çekmeyecekler. Seçildiğimizde bunlar temel zaten federasyonumuzun yapması gereken şeyler. Bunlar ben büyük proje olarak söylemiyorum. Bunlar bizim temel görevlerimiz olacak. Rabb'im bizleri utandırmasın. Milletimizden de bu söylesin inşallah dua bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ZARA BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Türk güreş sporunu da değerlendiren Taha Akgül, “Şu an zaten Türkiye Cumhuriyet tarihinin en başarılı branşı güreş. 15 senedir de Rıza, Yasemin ve ben Türk güreşini sırtladık. Çok büyük başarılar elde ettik. Serbest güreşte ben tarihi rekorlar kırdım. İnşallah seçildiğimiz takdirde 2028 değil, 2032 planları yapacağız. Master planı yapacağız. 2032 yılında altyapıdaki çocuklarımızı Avustralya olimpiyatlarına hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. Sivas Zara'ya geldik. Zara bizler için çok önemli. Benim memleketime geldik. Hamza Müdürümüzün de çok emeği var. Sivas güreşin bana göre Türkiye'deki en önemli kentlerinden bir tanesi. Buranın toprağında, havasında, suyunda var. İnşallah Zara’dan da çok iyi şampiyonlar çıkacaktır. Bizlerin de destekleriyle” dedi.

“NASİBİMİZİ ARAMAMIZ LAZIM”

Akgül son olarak gençlere güreşte pes etmemeleri gerektiğini söyleyerek, “Güreşe başladığımızda sonuna kadar gitmemiz gerekiyor. Eğer 12 yaşında bu işe başladıysak sonuna kadar biz nasibimizi aramamız lazım. Ben yıldızlarda miniklerde ve gençlerde hiç madalya alamadım ama büyüklerde tarihi rekorlar kırdım. Onlara onu söylüyorum. Sabırla çalışacağız. Çalışma ve beslenmeye dikkat edeceğiz. Küçük yaşlardaki madalyaları önemseyeceğiz ama çok fazla kafaya takmayacağız. Çalışmaya devam edeceğiz. Önemli olan A takım. Hep olimpiyatı düşünün dedim. Çocuklara bunu aşılamamız lazım. Yeteneği belki sonradan çıkacak. Küstürmeden onları kazanmalıyız. Onların destekleriyle nasip olursa seçime gideceğiz” diye konuştu.

 


Editor : Aydın DELİKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
10.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü