USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

TAKLİT MARKAYA İTİRAZ EDİN

TAKLİT MARKAYA İTİRAZ EDİN

TAKLİT MARKAYA İTİRAZ EDİN
26-04-2017 07:53
Google News

            Sivas´ta 1181 tescilli marka, 74 patent, 310 faydalı model ve 229 tasarım bulunduğu, Sivas köftesi, katmeri, bıçağı, el halısı, Kangal koyunu ve Balıklı kaplıcanın tescilli coğrafi işaretler kapsamında olduğu açıklandı.

Beste KURT

            Türk Patent Enstitüsü Marka ve Patent Uzmanı Ersun Aydın, tescilli bir markanın benzeri olan taklit markaların itiraz edilmesi halinde iptal edilebileceğini ve bu tür haksız durumların ortadan kaldırabileceğini söyledi.

            Ticaret ve Sanayi Odası´nın düzenlediği marka, patent ve endüstriyel tasarım konularını içeren ?Sınai Mülkiyet Hakları ve Sağlanan Destekler? konulu seminerde açıklamalarda bulunan Türk Patent Enstitüsü Marka ve Patent Uzmanı Ersun Aydın, tescillenmiş bir markanın benzerine rastlanıldığında müdahale edilmesi gerektiğini belirterek ?Petlas-Jetlas gibi marka taklitçilerin karşısında yapılacak itirazla haksız durum engellenir ve markanızın itibarın korunur? dedi.

           

            ?Türkiye´deki markalaşma ve marka müracaatları ile inovasyonun katma değeri? hakkında bilgiler veren uzman Aydın, tescilli bir markanın 10 yıl koruma süresi olduğunu, markaların miras bırakılabildiğini de belirterek ?Markanızı devredebilir, rehin verebilir, teminat olarak gösterebilirsiniz? dedi.

            ?Firmalar ihracat yaptıkları ülkelerde ve potansiyel olarak pazar alanı olan ülkelerde markalarını tescil ettirmek durumundadır? diyen Aydın, Türkiye´nin 28 ülkenin katıldığı Avrupa Markası´na  (EUIPO) 1999 yılında katıldığını vurguladı.

               SİVAS´TA 1181 TESCİLLİ MARKA

            Uzman Aydın, 2015 yılı itibariyle Sivas´ta 1181 tescilli marka 74 patent, 310 faydalı model ve 229 tasarım bulunduğunu belirterek, bunlar içerisinde Sivas El halısı, Kangal koyunu, Kangal balıklı kaplıcası, Sivas Köftesi, Sivas Katmeri ve Sivas bıçağının tescilli coğrafi işaretler kapsamında olduğunu kaydetti.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü