USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TARİHİ YAPILARA ÖZEL HASSASİYET

TARİHİ YAPILARA ÖZEL HASSASİYET

TARİHİ YAPILARA ÖZEL HASSASİYET
29-07-2019 01:09
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Vali Salih Ayhan; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerini bünyesinde barındıran ilimizde tarihi eserlerin korunmasına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi. Tarihi eserlerin korunması noktasında vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini kaydeden Vali Ayhan, ?Tarihi eserleri korumak hepimizin görevi? dedi.

İlimizdeki tarihi yapılara hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Vali Ayhan, ?İlimizdeki tarihi eserlerin bakım ve onarımı noktasında çok titiz bir takibimiz var. Özel bir hassasiyetimiz var. Güvenlik kuvvetleri ile beraber tarihi eserin üzerine bir çizik bile atanı birebir takip edeceğiz. Her taraf kameralarla donatılmış vaziyette? ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde tarihi yapının duvarına yazı yazan bir genci tespit ettiklerini ve gerekli cezai işlemin uygulandığını hatırlatan Vali Salih Ayhan, Bundan sonra bütün süreçte geçmişten günümüze kadar gelen mirasımıza kimsenin zarar vermemesi adına özel bir çalışma başlattık. Kamuoyuna seslenmek istiyorum: Tarihi eserlerimizi muhafaza etmek ve korumak hepimizin boynunun borcudur. Bu konuya özellikle hassasiyet gösterilmesini istiyoruz? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü