YÜKSEL MENEKŞE
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenledi. CHP İl Başkanlığı ve Şarkışla ilçesi Başkanlığı tarafından organize edilen çalıştaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, PM Üyesi Gökhan Günaydın, Milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç, Sevda Erdan Kılıç, Ulaş Karasu katıldı.
‘HAYVAN PAZARINDA ALIŞ VERİŞ YOK’
İlk olarak Şarkışla Hayvan Pazarını gezen Ağbaba ve beraberindekiler hayvancıların sorununu dinledi. Hayvan pazarında satış olmadığını ve zamlardan dolayı maliyetin yüksek olmasından yakındılar. Buzağıyı 3 bin liraya mal ettiğini söyleyen bir hayvancı, 2 bin 600 liraya satış yaptığını söyleyerek, “Buzağı anadan doğuyor 3 bin liralık süt emiyor, pazara getirdik 2 bin 600 lira fiyat veriyorlar. Buzağanın doğduğu zaman ölmesi bundan hayırlı” diyerek dert yandı.
“BABASININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETENLERDEN TÜRKİYE’Yİ KURTARMAK GEREK”
Hayvan pazarı gezisinden sonra düzenlenen Tarım ve Hayvancılık çalıştayı Şarkışla ilçesi Aşık Veysel Kültür Merkezinde düzenlendi. Çok sayıda çiftçinin katıldığı çalıştayda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Gördüğümüz her iki gençten birisi işsiz, TÜİK verilerine göre her 3 gençten birisi işsiz. Bunu ne yapacağız? Helal süt emmiş insanlara Türkiye’nin yönetimini teslim edeceğiz. Nasıl yapacağız? Yol basit zor değil. Türkiye’nin hala büyük kaynakları var. Sağa sola harcanmasa, büyük paraların büyük kaynakları var. Bunları verimli kullanacak helal süt emmiş insanlara ihtiyaç var. Onlar da Türkiye’de mevcut. Yapılacak şey seçimlerde 19 yıldan beri Türkiye’yi babasının çiftliği gibi yönetenlerden Türkiye’yi kurtarmak” dedi.
KURAKLIK KADER DEĞİLDİR
Daha sonra bir konuşma yapan Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, çiftçilerin sorunlarına ve çözümlerine yönelik konuştu. Kuraklıktan da söz eden Günaydın, “Çiftçi diyor ki, ‘Tayyip ne yapsın kuraklık var’ diyor. Peki kuraklık çağdaş ülkeler için bir kader midir, yoksa bu yönetilebilir bir şey midir? Türkiye düzenli olarak her 10 yılda bir kuraklık yaşar. Artık bu periyot daha kısaldı çünkü iklim değişimi var küresel ısınma ver ve giderek daha sık periyodlarla kuraklıkla karşılaşacağız. Yolu ne? Yağışın bol olduğu yıllarda barajlardaki suyu biriktireceksin, sulama kanallarını yapacaksın ve yağışın yağmadığı zamanlarda barajlarda biriken su ile sulamaya devam edeceksin. Bunun teknik verisi ne? Türkiye 10 milyon hektar alanı sulayabilir. Ama 5 milyon hektarını sulayabiliyor. Peki bu yatırım eksikliği para yokluğuyla açıklanabilir mi? Bu memlekette birileri inanılmaz para ile oynarken sulama yatırımı yapamıyorum çünkü para yok diyorsa hükümet buna inanmalı mısınız?” dedi.
Konuşmalar sonrası çiftçilerin soruları cevaplandı.
Editor : Haberpanelim