USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Temayül Formaliteden Mi Yapılacak?

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanını belirlemek için yapılacak olan temayül yoklaması farklı eleştirileri de gündeme getirdi. AK Parti teşkilatının kendi içinde yapacağı temayül yoklamasında geçmiş dönem Gençlik Kolları Başkanı olan Fatih Sakarya’nın Merkez İlçe Başkanlığına getirileceği iddia edildi.

Temayül Formaliteden Mi Yapılacak?
12-07-2024 14:21
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

15 Temmuz’da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı için yapılacak olan temayül yoklaması kulisleri hızlandırdı. Temayül yoklamasının formaliteden gerçekleştirileceği ifade edilirken Fatih Sakarya’nın temayül sonucu yeni Merkez İlçe Başkanı olacağı kaydedildi.

31 Mart seçimlerinde alınan acı hezimetin sorumlularından biri olarak gösterilen Fatih Sakarya’nın Merkez İlçe Başkanı seçilmesi halinde AK Parti’de yaşanan düşüşün süreceği konuşulurken partiye güç katacak bir ismin temayülden çıkması gerektiği aktarıldı. Temayül sonucunda herkesin ortak karar kıldığı, mevcut isimlerin dışında partiye taze kan olacak bir ismin Merkez İlçe Başkanı olarak belirlenmesi AK Parti teşkilatına güç katarak hareket getireceği belirtildi.

Özellikle 31 Mart seçimlerinde AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Burak Kuruçay, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat ve Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya’nın yeteri kadar çalışmadığı ve seçimin kaybedilmesinde en büyük payın bu isimler olduğu ifade edilmişti.

Fatih Sakarya’nın formaliteden yapılacak olan temayülle Merkez İlçe Başkanlığına getirileceği iddiası ise AK Parti Teşkilatına yönelik eleştirileri tekrar alevlendirdi. Kaybedilen seçimden ötürü tepkilerin odağında olan AK Parti Teşkilatının ise kaybeden ekibi bozmak istemediği öğrenildi.

Öte yandan Merkez İlçe Başkanlığı için ismi geçen diğer adaylar için de sert eleştiriler yapıldı. İsmi geçenlerin mevcut teşkilat içinde görev aldığı, ancak görevlerini layıkıyla yapamadıkları, bu nedenle mevcut teşkilat içindeki hiçbir ismin AK Parti’ye katkı sağlayamayacağı ileri sürüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
06.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü