USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tepkiler Sürüyor! Sivas Günlerine Katılmayacaklar Listesine Bir İsim Daha

İstanbul’da Sivas Platformu ve Sivas Konfederasyonu tarafından ayrı ayrı düzenlenecek olan Sivas Günlerine tepkiler sürüyor. Pendik Sivaslılar Derneği Başkanı Fatih Yıldız yaptığı açıklamada organizeler tek çatı altında yapılıncaya kadar Sivas Günlerine katılmayacaklarını duyurdu.

Tepkiler Sürüyor! Sivas Günlerine Katılmayacaklar Listesine Bir İsim Daha
12-09-2024 11:27
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

İstanbul’da her yıl düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri bu sene Sivas Platformu ve Sivas Konfederasyonu tarafından farklı tarihlerde yapılacak. Sivas Platformu ve Sivas Konfederasyonu’nun ayrı ayrı Sivas Günleri düzenleyecek olmasına tepkiler de sürüyor.

Daha önce Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ve Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, Sivas Günlerinin tek çatı altında toplanmaması halinde her iki organizasyona da katılmayacaklarını duyurmuştu.

Pendik Sivaslılar Derneği de yaşanan bu ayrılık sonrası Sivas Günlerine katılmayacağını ilan etti. Sivas’ın tarihte birlik ve beraberliğe öncülük eden bir şehir vurgulayarak yaşanan ayrılık sonrası organizeler tek çatı altında yapılıncaya kadar Sivas Günlerine katılmayacaklarını söyledi.

Yıldız yaptığı açıklamada, “Değerli Hemşerilerimiz, Sivas, Türk milletinin milli birlik ve beraberlik ateşinin yakılarak tüm yurda yayıldığı ve devamında dönemin en büyük emperyalist güçlerine karşı kurtuluş savaşının kazanıldığı sürecin odak noktasındaki şehirdir. Bu yüzdendir ki Sivas denilince akla milli birlik ve beraberlik gelir.

Dünyaya kendini milli birlik ve beraberlik ateşinin yakıldığı yer olarak tanıtan Sivas'ın ve Sivaslıların kendi içinde de birlik ve beraberliği her daim sıkı sıkıya koruması gerekmektedir. Bilindiği üzere dünyanın gözbebeği olan İstanbul'da en büyük nüfus Sivaslılara aittir. Bu büyük nüfusu Sivas’ımıza yakışır şekilde temsil etmekte İstanbul'da yer alan bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının boynunun borcudur. Bu noktada en küçük köy derneklerimizden federasyonlarımıza ve konfederasyonlarımıza kadar tüm STK'ların bu bilinçle hareket etmesi tercihten çok bir zorunluluktur.

Derneklerimiz, federasyon ve konfederasyonlarımız kendi içimizdeki farklılıklarımızı bölünmüş olarak hareket etmek için değil, zenginlik olarak görüp güçlenerek hareket etme yolunda kullanmalıdırlar.

Sivas Konfederasyonunun ve Sivas Platformunun birbirlerinden bağımsız olarak Sivas günleri programı açıklamaları bizi derinden üzmüştür. Ayrı ayrı düzenlenmesi planlanan bu tanıtım günleri Sivas'a ve Sivaslıya hiç bir fayda sağlamayacağı gibi, ciddi bölünmelere yol açacak ve Sivas'ımızın birlik ve beraberlik ruhuna zarar verecektir.

Bu noktada, İstanbul'da bulunan tüm Sivas Derneklerimizin adına hem Sivas Platformu yönetimini hem de Sivas Konfederasyonu yönetimini aldıkları bu yanlış karardan geri dönmeye ve birlikte istişare ederek tek bir vücut şeklinde hareket etmeye davet ediyoruz. Ayrı gayrı yerine ortak bir tanıtım günü belirleyerek birlikte mesai harcamaya davet ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki, Sivas, bir şehirden öte, bir duruştur: Selçuklunun mirasını koruyan, Osmanlının sancaktarlığını yapan, Kurtuluş Savaşının ateşini yakan, tarihle geleceği bir arada tutan nadide bir değerdir. Bu değerin layıkıyla temsil edilmesini diler, duygu ve düşüncelerimizi kamuoyuna saygıyla sunarız.” ifadelerini kullandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü