USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TERMAL TURİZM İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

TERMAL TURİZM İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

TERMAL TURİZM İÇİN  ÖNEMLİ GELİŞME
17-01-2018 07:57
Google News

 

Beste KURT /

Vali Davut Gül, Türkiye 3.Termal Sağlık Turizmi Kongresi´nin Sivas´ta yapılmasının kararlaştırıldığını belirterek, Sivas´ın turizmi için önemli bir adım daha atılacağını açıkladı.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ve Termal işletmecilerini kabul eden Vali Gül, detayları daha sonra belirlenecek kongrenin Sivas turizminin gelişmesine büyük katkı sağlamasını hedeflediklerini belirtti.

19-23 Mart tarihlerinde yapılması kararlaştırılan Termal Kongresi´ne 50 ülkeden 250 sağlık turizm acentasının katılması bekleniyor.

TÜRSAB başkan adaylarından da olan Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Çakmak, Yapılacak kongrenin Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı destekli olacağını ifade ederek, "Bu etkinlik ile Sivas´ın termal sağlık turizmindeki değerlerinin ve insan sağlığındaki öneminin tüm dünyaya duyurulması sağlanacak. Sivas´ın sağlık turizmindeki yeri anlaşılacak. Dünyada benzeri olmayan doktor balıkları başta olmak üzere, birçok hastalığın tedavisinde asırlar boyu kullanılan çeşitli mineralleri barındıran sularının özelliklerini, Sivas´ta kurulan modern termal tesisleri ve tedavi merkezlerini tanıtma imkânı bulacağız." dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü