USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

TERMAL VE SAĞLIK TURİZMİ İÇİN BİR ADIM DAHA

TERMAL VE SAĞLIK TURİZMİ İÇİN BİR ADIM DAHA

TERMAL VE SAĞLIK TURİZMİ İÇİN BİR ADIM DAHA
26-09-2018 07:58
Google News

?ZENGİN KAYNAKLARA SAHİBİZ?

Sıcak, Soğuk ve Balıklı Kaplıcası bulunan Sivas´ta bu değerlerin tanıtılması ve Termal Sağlık Turizminin geliştirilmesi amacıyla düzenlenecek Zirveyle ilgili dün açıklama yapan Vali Davut Gül, ?Zengin kaynaklara sahibiz. Bu potansiyelimizi hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtarak, bu işle ilgilenen, bu işe yatırım yapan firmaları Sivas´a getiriyoruz." dedi.

52 ÜLKEDEN 256 HEYET

Yarın başlayacak ve 3 gün sürecek olan zirveye 52 ülkeden 256 alım heyetinin katılacağı açıklandı. 15 Ülkeden tanınmış sağlık köşe yazarlarının da iştirak edeceği zirvede Sivas´ın Termal ve Sağlık Turizm değerlerinin tanıtılması amaçlanıyor.

Çetin POLAT/

Termal ve Sağlık Turizmi´nin geliştirilmesi ve Sivas´ın bu yönde ulusal ve uluslararası tanıtımının yapılması amacıyla düzenlenen ?3.Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi? yarın başlayacak. Zirveyle ilgili dün basın açıklaması yapan Vali Davut Gül, ?Zengin kaynaklara sahibiz. Bu potansiyelimizi hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtarak, bu işle ilgilenen, bu işe yatırım yapan firmaları Sivas´a getiriyoruz." dedi.

52 Ülkeden 256 alım heyetiyle 15 ülkeden tanınmış sağlık köşe yazarlarının katılacağı Sivas Termal ve Sağlık Turizmi zirvesinin, önemli bir organizasyon olduğunu belirten Vali Gül, ?Hem değerlerimiz in tanıtılması, hem de yerel ekonominin canlandırılmasını amaçlıyoruz. Burada birlikte iş yapma kültürünü de göstererek her kurum işin ucundan tutarak, yerel ekonominin canlandırılmasında rol alacak. Bu Sivas tarihindeki en büyük organizasyondur. Bunun sonucunu 2-3 yıl içinde göreceğiz. Buradaki tecrübelerimizle inşallah daha iyisini yapacağız?dedi.

Zirvede Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik Kaplıcaları ile Balıklı Kaplıca´nın vitrine çıkacağını da ifade eden Vali Gül, "Bunların dışında Sivas´ın çeşitli özellikleri var. Nedir bunlar? Anadolu´da güneşi en iyi alan yerlerden bir tanesiyiz. Havamız nemli değil. Toprağımızda bulunan mineraller çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Bunlar da sadece yetmiyor. Son 10 yılda yapılan tesislerimizle beraber 3 yıldız ve üzerinde 20 tane otele sahibiz. Sıcak Çermik´te dünya standartlarında otellerimiz oldu. Balıklı Kaplıca´mız belirli bir yere geldi? dedi.

?BÜYÜK BİR FIRSAT?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise zirvenin Sivas için çok önemli olduğunu belirterek, "İnşallah bu zirvenin yansımalarını göreceğiz. Sivas ciddi anlamda termal turizm potansiyeline sahip. Tabi ki tarihi yerlerimizde bundan etkilenecektir. Bu zirve Sivas´a yeni bir ivme kazandıracaktır. Sivas´ın turizmi ve tanıtımı adına büyük bir fırsat" dedi..

?ÖNEMLİ DEĞERLERE SAHİBİZ?

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Âlim Yıldız da Sivas´ın tarihi özellikleri kadar, termal ve coğrafi özellikleri yönünde de önemli değerlere sahip olduğunu belirterek, "Bazen biz bunun farkına varmıyoruz. Son yıllarda turizmde bir çeşitlilik oluştu. Bu zirve beraberinde çok birçok şeyi getirecek. Sağlık için gelen insanlar tarihi ve diğer yerleri de gezecek ve böylelikle Sivas´ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağız." şeklinde konuştu.

?KOLLARI SIVADIK?

Sivas ve bölgesi için çok önemli bir zirve gerçekleştirdiklerini vurgulayan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın; ?Artık tıp turizmi yeterince tanıtıldı biraz da termal turizme ağırlık verelim.´ talimatını aldığımız günden yana hemen kolları sıvadık ve termal turizm potansiyelimizi uluslararası tanıtmak üzere çalışıyoruz.?dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü