USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

TEŞEKKÜRLER DEVLET BABA

TEŞEKKÜRLER DEVLET BABA

TEŞEKKÜRLER DEVLET BABA
16-10-2017 07:00
Google News

Devlet babadan spor kulüplerine malzeme desteği. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri aracılığıyla illerde faaliyet gösteren spor kulüplerine malzeme desteğinde bulundu. Cuma günü Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde yapılan malzeme dağıtım programına vali Davut Gül, vali yardımcısı Zihni Yıldızhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas Belediyespor Kulüp Başkanı Hasan Karaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, kamu kurum müdürleri, kulüp başkanları, antrenörler ve çok sayıda sporcu katılım gösterdi. Saygı duruşu, İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program, muay thai ve wushu gösterileriyle devam etti. Uluslararası derecelere sahip muy  thai ve wushucuların yapmış oldukları gösteriler büyük beğeni topladı. Protokol konuşmalarıyla devam eden program 3 kulübe sembolik olarak malzemelerinin verilmesiyle sona erdi.

KILIÇ, ?HER YAŞTAN İNSANA SPOR YAPTIRMAK İSTİYORUZ?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, teşkilat olarak her yaştan insana spor yaptırmak istediklerini söyledi. Amatör Spor Haftası malzeme dağıtım programında konuşma yapan Kılıç, ?İlimizde faal olarak faaliyet gösteren 122 kulüp görünüyor. 40 bine yakın lisanslı sporcumuz var. Bu sayının 6 bin tanesi yıl içindeki faaliyetlerde aktif olarak yer alıyor. Okullararası spor müsabakalarında yıl boyuncu 6 binin üzerinde sporcu faaliyetlerde yer alıyor. Yani Sivas´ta yıl içinde 15 bine yakın sporcu, spor faaliyetlerinde yer alıyor. Ama bu sayıyı yeterli bulmuyoruz. Gönül ister ki, her yaştan, insana spor yaptıralım. Ama bu isteğimiz mümkün olmuyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda tesis altyapımızı güçlendirerek sporcularımıza her türlü imkânın daha iyisini sunma gayretinde olacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol sonucunda her öğrencinin bir branşta spor yapması projesini hayata tam anlamıyla geçirirsek, bizlerde sporda çok önemli sayılara ve başarılara imzalar atarız diye düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

 

VALİ GÜL, ? HEPİNİZİ SEVDİĞİMİZİ UNUTMAYIN?

Vali Davut Gül, Amatör Spor Haftası malzeme dağıtım programında yaptığı konuşmada gençlere seslendi. Hepinizi sevdiğimizi unutmayın ifadelerini kullanan Gül, ? Sorun olarak konuştuğumuz şeyler bile Sivas´ın gelişmişlik projelere ve gençlere verilen önemi ortaya koyuyor. Bir stadyum yıkılırken, başka bir stadyum yapıldığı için yıkılıyor. Havuz bitmedi derken, aslında havuzun varlığından bahsediyoruz. Kapalı spor salonu yüzde 95´lere geldi diyoruz. Ortadaki salondan bahsediyoruz. Gerek okullarımızda, gerek köylerimizde, gerek kamu ve kuruluşlarımızda tüm imkânları gençlerin hizmetine sunuyoruz. Sunmaya devam edeceğiz. Bu sene ilk kez 58 köyümüzde hali saha yaptık. Bu şu anlama geliyor. Sizler gibi pırıl pırıl gençler bu sahalarda spor yapacaklar. İnşallah seneye şehir merkezi başta olmak üzere, belli sayıdaki halı sahamızı yapacağız. Sizlerin hizmetine sunacağız. Kapalı spor salonları eskiden çok azdı. Okulların spor salonları çok azdı. Bu konular içinde zamanla çalışmalar yapacağız. Spor yapmak iyi. Ama bunu amatör olarak yapmak daha iyi. Ben gençleri tebrik ediyorum. Ailelerini tebrik ediyorum. Sporcularımızı tebrik ediyorum. Bugün buraya gelenleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Asla spor yapmaktan vazgeçmeyin. Amatör olarak spor yapmaya devam edin. Hepinizi sevdiğimizi unutmayın. İmkânlar ölçüsünde kamunun bütün imkânlarını size sunacağımızdan emin olun? dedi.

VALİ GÜL´DEN AYAKKABI JESTİ

Vali Davut Gül, malzeme dağıtım programında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç´tan, dağıtılacak malzemeler hakkında bilgi aldı. Malzemelerin içinde ayakkabının olmadığı öğrenen vali Gül, sporculara programda ayakkabı jesti yaptı. Vali Gül, programın son bölümünde sporculara seslenerek spor ayakkabılarının valilik tarafından alınacağı ve en kısa sürede kendilerine ulaştırılacağını açıkladı. Vali Gül´ün, ayakkabı jesti sporculardan yoğun alkış aldı.

BRANŞ SAYILARINA GÖRE MALZEME

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, spor kulüplerine gönderilen malzemelerini dağımı, kulüplerin yıl içinde yapmış oldukları faaliyetler göz önüne alınarak yapılacak. Çanta, yağmurluk, eşofman, tişört ve şorttan oluşan malzeme setini kulüpler bugünden itibaren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden almaya başlayacak. Kulüplere malzeme dağımın da yıl içinde yaptıkları spor faaliyetlerine katılımlar göz önüne alınarak yapılacak.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü