USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

TEŞEKKÜRLER REKTÖR YILDIZ

TEŞEKKÜRLER REKTÖR YILDIZ

TEŞEKKÜRLER REKTÖR YILDIZ
26-06-2018 07:00
Google News

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, sporu seven, takip eden, destekleyen ve spora yaptığı katkılarla dikkat çekiyor. Geride kalan eğitim ve spor döneminde sporculara, kulüplere, öğretim görevlileri ve öğretim üyelerine spor konusunda tam destek veren rektör Yıldız, birçok organizasyonu yakından takip etti.  Rektör Yıldız, yönetimindeki Cumhuriyet Üniversitesi, sporda ferdi, kulüp ve üniversitelerarası yarışlarda ortaya koyduğu başarılarla dikkat çekti. Öte yandan rektör Yıldız´ın, üniversite de yer alan spor tesislerinin kapılarını sporcu ve kulüplere sonuna kadar açması üniversite birçok etkinliğin yapılmasına yardımcı oldu.

 

TESİSLER SONUNA KADAR AÇIK

Cumhuriyet Üniversitesi´nde yer alan spor salonları, atletizm stadyumu, futbol stadyumu, yüzme havuzu,  tenis kortları öğrenciler başta olmak üzere tüm kulüplerin hizmetine açıldı. Öğrencilerle birlikte merkezde yer alıp spor faaliyetlerinde bulunan kulüpler üniversitede yer alan spor salonlarından belirlenen kriterler doğrultusunda faydalanma şansı elde etti.

 

KULÜP BAŞARILI SEZON GEÇİRDİ

Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü (CÜSK) geride kalan sezonda çok başarılı bir sezon yaşadı. Kulüplerarası futbol ve kulüplerarası kadınlar voleybol 2´nci lig müsabakaları başta olmak üzere birçok dalda spor faaliyetlerinde yer alan CÜSK, 1. Küme A takımlar futbol ligini ikinci, kadınlar voleybol 2´nci lig müsabakalarını grubunda 2´nci tamamlayarak 1´nci lige terfi voleybol müsabakalarında mücadele etme hakkı elde etti. CÜSK, futbol takımı iç saha müsabakalarını Cumhuriyet Stadyumu´nda, CÜSK voleybol takımı ise lig maçlarını Cumhuriyet Üniversitesi Taha Akgül Spor Salonu´nda oynadı.

 

HENTBOL TAKIMLARI SALONLARDAN YARARLANDI

Sivas´ı kadınlar hentbol 1´nci ligde oynanan müsabakalarda temsil eden Sivas Belediyespor ile Sivas´ı erkekler hentbol 2nci ligde temsil eden Demirspor, maçlarını Üniversitede yer alan iki salonlarda oynadı. Demirspor Cumhuriyet Spor Salonu´nda, Sivas Belediyespor ise lig maçlarını Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor salonunda oynadı. Öte yandan Sivas Belediyespor kadın hentbol takımı birçok antrenmanını müsabaka oynadığı salonda gerçekleştirdi.

 

ÜNİVERSİTELERARASI ETKİNLİKLERDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZALAR ATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi, üniversitelerarası spor etkinliklerinde önemli başarılara imzalar attı. Futbol, hentbol, basketbol, voleybol, wushu, yüzme, judo, atletizm branşları başta olmak üzere birçok kategoride üniversitelerarası etkinliklerde yer alan Cumhuriyet Üniversitesi, katıldığı müsabaka ve yarışlarda ortaya koyduğu başarılarla dikkat çekti. Özellikle engelli sporcularla katılım gösterilen yarışmalarda ortaya çıkan gurur tablosu ise büyük beğeni topladı.

 

HAVUZDA MÜTHİŞ ORGANİZASYONLAR YAPILIYOR

Cumhuriyet Üniversitesi Yüzme havuzu müthiş organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Yeni düzenlemeyle farklı bir şekilde çalışmalar yapılan yüzme havuzundan gerek öğrenciler, gerek vatandaşlar gerekse kulüp sporcuları belirlenen programlar dahilinde faydalanıyor. Yüzme havuzunda 6 kulüp performans sporcusu yetiştirmek için çalışmalar yaparken yüzme koordinatörü Mahmut Karakollukcu´nun örnek çalışmaları beğeni topluyor. Öte yandan okullararası yüzme yarışlarına Cumhuriyet Üniversitesi Yüzme havuzu ev sahipliği yapıyor.

 

TESİSLERDE BİRÇOK ETKİNLİK YAPILDI

Geride kalan eğitim ve spor sezonunda Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içinde yer alan tesislerde birçok önemli organizasyonlar yapıldı. Taha Akgül, Cumhuriyet Spor Salonu, Cumhuriyet Stadyumu başta olmak üzere tesislerde erkekler 1´nci lige yükselme voleybol play-off müsabakaları, kulüplerarası karate, voleybol, okullararası yüzme yarışları, futbol maçları, Bölgesel Amatör Lig maçları ve il play-off karşılaşması, ragby maçları yapıldı. Cumhuriyet Atletizm stadyumundan klasman futbol hakemleri yararlanırken,  stadyumda Sivasspor U21 takımı sezonun son 3 müsabakasını oynadı. Öte yandan Taha Akgül Spor Salonu´nda yapılan satranç ve güreş müsabakaları ise büyük beğeni topladı.

 

BAŞARILAR KABUL VE TEBRİK EDİLİYOR

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız üniversiteler ve kulüplerarası yarışma ve müsabakalarda başarılı olan yarışmalarda ve müsabakalarda Cumhuriyet Üniversitesini iyi şekilde temsil eden sporcu antrenör, öğretim görevlisi, öğretim üyesi ve diğer yetkilerle birçok kez bir araya geldi. Rektör Yıldız´ın, sporcu, antrenör ve diğer yetkililerle bir araya gelmesi ve onları yaptıkları başarılardan dolayı tebrik etmesi üniversitede spora bakışa pozitif yönde katkılar yapıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü