USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TEŞVİĞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

TEŞVİĞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

TEŞVİĞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
11-09-2019 01:05
Google News

Uğur YİĞİT

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, basın kuruluşları ziyaretleri kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Eken, oda olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın söz verdiği Demirağ OSB´nin 6. bölge teşviklerinden yararlanacağını ifade ederek, ?Cumhurbaşkanımız ne söz verdiyse geçerlidir. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi 6. bölge teşviklerinden yararlanacak, yararlanıyor. Çalışmalar devam ediyor. Buranın tek şeyi 2020´de alt yapısı bitecek. Alt yapısı bittiğinde biz burayı teslim edeceğiz? dedi.

100 MİLYONU

NEREDEN BULACAĞIZ

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nde alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Eken, ?Aslında bize bu şekilde veriyorlar da bizim bu şekilde yapma gücümüz yok. Biz diyoruz ki alt yapımızı devlet yapsın. Bize öyle verin aslına biz acele etsek alırız da alt yapıyı yapmamız lazım onun içinde. 100 milyon lazım. 100 milyonu nerede bulacağız. Hakikaten Sivas´ta güzel bir birliktelik var. Bizde öncülük etmemizden dolayı seviniyorum. Gerçekten valiliğimiz, belediyemiz siyasi partiler, vekiller, STK´lar birleşme içindeyiz. Birlik ve beraberlik olursa biz bu işlerin altından kalkarız. Yapılanları eleştireceğiz, yapılmayanları da eleştireceğiz. Ama takdir etmesini, uyarmasını da bileceğiz. Biz mücadelemizi vereceğiz, işimizi doğru yapacağız? diye konuştu.

İŞİN PEŞİNİ

BIRAKMAYACAĞIZ

Teşvik konusunu takip etmeye devam ettiklerini aktaran Başkan Eken, ?Her soruya cevabımız hazır, cevap veremeyeceğimiz hiçbir soru yok. Bizden önceki arkadaşlarımız çalışmışlar, mücadele vermişler. Yapmak ayrı yapmaya çalışmak ayrı. Yapmaya çalışacaksın ama işin peşini bırakmayacaksın. Peşini bıraktığın an teşvikte gider elden Cumhurbaşkanı söz verdiği halde gider. İlimizde teşviği benden başka konuşan yoktu. Hala konuşan yok. Cumhurbaşkanımızın ağzından teşvik sözü çıktığı için siyasetçiler de yeni yeni konuşmaya başladı. Biz sonuna kadar sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

FABRİKALAR

KARARNAMEYİ

BEKLİYOR

Tekstil fabrikası kurmak isteyenlere arsa hemen verebileceklerini kaydeden Başkan Eken, ?20 dönüm bir arsa verelim. 20 milyonluk yatırım yapan bir firma arsayı bedavaya verdik. Makinelerini yerleştirdi. Firma başladı çalışmaya 6 yılda teşviklerle fabrika kendini amorti ediyor. Tekstil fabrikasındaki adam buraya yaptığı yatırımla zaten kendini 6 yılda amorti ediyor. Bir de para kazandığını düşün 2 yılda amorti ediyor. Teşvikin imzalanmasıyla iki fabrika yer aldı, bin 250 kişi istihdam ediliyor. CHP Milletvekilimiz diyor ki ?Bizi teşvikle kandırdılar.´ Öyle bir şey yok. Tekstil ilave bonus. Diğer teşvik Demirağ OSB´ye verilen özel teşvik. Cumhurbaşkanımızın verdiği söz o, sözü veren Cumhurbaşkanımızsa bu iş bitmiştir. Takibini sürdürüyoruz. Herkes rahat olsun. Alt yapısı ile birlikte kararname imzalanacak. Demirağ OSB 6. bölge teşvikten yararlanacak. Alt yapı çalışmaları devam ediyor. Ödenek biraz gecikmeli geliyor. Endüstri sanayi bölgesi ilan edildiği için parselleri belli ama neye göre verilecek. Şuanda kararnamenin imzalanmasını bekliyoruz. Bekleyenler var. Alçı fabrikaları, tekstil fabrikaları, devletin buraya yönlendireceği ağır sanayi fabrikaları olabilir. Biz şuan bunların mücadelesini veriyoruz? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü