USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TEŞVİKLERİ ANLATTILAR

TEŞVİKLERİ ANLATTILAR

TEŞVİKLERİ ANLATTILAR
02-02-2019 07:39
Google News

Nurettin ÇUKURYURT/

İş-Kur ve SGK ortaklaşa MÜİAD üyelerine teşvik ve meslek eğitim kursları ile ilgili sunum yaptı. MÜSİAD Sivas Başkanı Salim Eminoğlu, son teşvik ve uygulamadan haberdar olmalarını sağlayan sunumla ilgili olarak, ?Üyelerimizin daralan ekonomik piyasada bir nebze olsun nefes almalarını arzuluyoruz. Burada aldığımız bilgilerle ekonomiye katkı sağlayabilirsek, yapmış olduğumuz toplantımız amacına ulaşmış olacaktır? dedi.

Sunumu değerlendiren MÜSİAD Şube Başkanı Salim Eminoğlu, ?MÜSİAD Genel Merkezimizin kurumlarla ortaklaşa imza altına aldıkları programın bilgilendirmesini Sivas´ta yaparak, üyelerimizin daralan ekonomik piyasada bir nebze olsun nefes almalarını arzulamaktayız. İnşallah burada aldığımız bilgilerle üyelerimiz gerek İşkur, gerekse de SGK teşviklerinden faydalanarak ekonomilerine katkı sağlayabilirsek, yapmış olduğumuz toplantımız amacına ulaşmış olacaktır? dedi.

İşkur İl Müdür Yardımcısı Aydın Karahan, ?Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği kapsamında, İşkur olarak işgücü piyasasındaki etkinliğimizi artırmak, işveren profilimizi genişletmek ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek istiyoruz? diye konuştu.

SGK İl Müdürü Kadir Boztepe ise ?5510 sayılı kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran MÜSİAD üyeleri, kayıtlı sigortalı istihdamının artırılması, kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının artırılması, bölgesel büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesi gibi hususlarda birim müdürlerimiz bilgi verecektir. Toplantıyı düzenleyerek bizleri davet eden MÜSİAD Şube Başkanı Salim Eminoğlu´na ve üyelerine teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı. 

Programda İşkur´da görevli Şube Müdürü Kazım Özçelep tarafından istihdamın korunmasına yönelik İşkur faaliyetlerinden biri olan kısa çalışma ödeneğinin uygulama şartları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

İş ve Meslek Danışmanı Aybike Gülcan Can da nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik yoğun bir şekilde uygulanan Mesleki Eğitim Kursları ve İşbaşı Eğitim Programlarından işverenlerin nasıl yararlanacağı, işverenlere sağladığı faydalar ve yükümlükler üzerine sunum yaptı.

SGK İl Müdürlüğünde görevli Şef Serkan Aslan tarafından ise istihdam teşviklerinin uygulama esasları üzerine işverenlere bilgi verildi. Toplantının son bölümünde işverenlerin soruları cevaplanarak talep ve önerileri dinlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü