ET-SÜT-BALIKÇILIK-TURİZM-EL SANATLARI
TKDK İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç, IPARD II, üçüncü çağrı döneminde yatırımcıların hazırlayacağı Büyük ve Küçükbaş et-süt ve Su ürünleri üretim ve pazarlanmasına yönelik tesislerle, arıcılık, bal işleme paketleme, ana arı üretim istasyonu kurulması, süs bitkileri yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi işlenmesi paketlenmesi, Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri (el sanatları dahil), Kırsal Turizm, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi ile ilgili projelerin yüzde 40-70 oranında hibeyle destekleneceğini açıkladı.
Beste KURT/
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği´nin Katılım Öncesi Mali Yardım Kırsal Kalkınma kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 21 Aralık´ta yaptığı IPARD-2, üçüncü çağrı gereğince projelerin 12 Şubat´tan itibaren alınmaya başlanacağını açıkladı.
TKDK İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç, bölgenin kalkınmasına önemli destek sağlayan IPARD projelerinin yeni çağrı dönemi fırsatının kaçırılmaması gerektiğini belirterek ?Bu çerçevede, Proje başvuruları 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlayacaktır. Başvuruların son teslim tarihi Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) projeleri için; 15 mart, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) için; 5 Nisan 2018 günü saat 21´e kadardır? dedi.
Kurum olarak hedeflerinin, işletmelerin Avrupa Birliği standartlarına yükselmesini sağlayarak sürdürülebilir, rekabetçi, son derece modern, verimli, hijyen şartlarını sağlayan, istihdam yaratan, pazarlamada sorunlarının giderilmesi olduğunu da belirten Koordinatör Genç, bu dönem Et ve Süt üretimine yönelik tarımsal işletmelerin et ve Süt Ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin islenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi (arıcılık, bal işleme paketleme, ana arı üretim istasyonu kurulması, süs bitkileri yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi işlenmesi paketlenmesi), Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri (el sanatları dahil), Kırsal Turizm, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi ile ilgili konularda proje hazırlayan yatırımcıların projelerinin yüzde 40-70 arasında değişen oranlardaki hibe ile destekleneceğini açıkladı.
Ayrıca Kanatlı eti üretimi sektörüyle ilgili ?broyler? başvurularında kapasite artırımı içermeyen aktif mevcut işletmelerinde destekleneceğini vurgulayan Koordinatör Genç, ?Bu fırsatı yatırımcılarımız kaçırmamalıdır? dedi.
Proje yapacaklara, TKDK´ya geldikleri taktirde daha geniş ve ayrıntılı bilgilerin Yardım Masası´nda verileceğini ifade eden Genç, Kurumun resmi internet adresinden de (www.tkdk.gov.tr) faydalanılab ileceğini kaydetti.
Editor : Haberpanelim