USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TUNÇ SOYER´E ?SİVAS´ TEPKİSİ

TUNÇ SOYER´E ?SİVAS´ TEPKİSİ

TUNÇ SOYER´E ?SİVAS´ TEPKİSİ
30-07-2019 01:05
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir´in turizm potansiyeli hakkında açıklama yaparken, ?Bugüne kadar bu potansiyel yokmuş gibi yaşandı. Sanki Sivas´ta yaşıyormuşuz gibi, sanki Bitlis´te yaşıyormuşuz gibi yaşadık? ifadelerini kullandı. Soyer´in bu sözleri tüm Sivas ve Bitlis´lileri üzdü. Sosyal medya üzerinden hızla yayılan bu açıklamanın ardından çok sayıda Sivaslı Soyer´e tepki göstererek, özür dilemeye davet etti.

SİVAS´TA YAŞAMAK

ONURDUR

Kendi sosyal medya hesabından Soyer´e gönderme yapan Vali Salih Ayhan, ?Ülkemiz, Kars´tan Muğla´ya Edirne´den Hakkari´ye kadar her köşesi cennet olan bir vatandır. Her ilin potansiyeli, turizm değerleri vardır. Sivas´ın tarihini, kültürünü ve şahsiyetlerini özümsemek, Sultan Şehir´de yaşamak onurdur? dedi.

?ÖZÜR DİLEMEYE

DAVET EDİYORUM?

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci ise ?İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir´in turistik anlamda hak ettiği yerde olmamasının asıl sebebinin, yıllardır İzmir´de süregelen CHP zihniyetinin yerel yönetimlerdeki vizyonsuz ve başarısız turizm politikası olduğunun malesef farkında değil? dedi.

Milletvekili Ekinci mesajında, ?Selçuklu ve Osmanlı Devleti´ne başkentlik, milli mücadeleye ev sahipliği yapan Sultan Şehrimiz Sivas, birçok medeniyete beşiklik etmiş, adeta tarih kokan bir kültür mirasına sahiptir. Ülkemizi karış karış gezen ozanların, sanatçıların, Âşık Veysellerin, Pir Sultan Abdalların, Erenlerin diyarıdır. Köklü bir Anadolu kültürüne, misafirperverlik geleneğine sahiptir. Hal böyleyken Sultan Şehrimize mesnettiz benzetmelerle itham eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer´i yapmış olduğu talihsiz açıklamalarından dolayı esefle kınıyor, kendisini Sivas ve Bitlisli hemşehrilerimizden özür dilemeye davet ediyorum? ifadelerinde kullandı.

SOYER´E

SİVAS DAVETİ

Soyer´in açıklamalarına tepki gösteren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer´in Sivas ile ilgili maksadını aşan açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Başkan Bilgin açıklamasında, ?İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Sivas´ın; Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı, Millî Mücadelenin başlatıldığı ve bu ülkenin kurucu şehri olduğunu, Selçuklu döneminde çeşitli bilimlere merkezlik yaptığını, Osmanlı İmparatorluğu´nun önemli bir eyalet merkezi olduğunu, sazıyla sözüyle ve tarihî zenginlikleriyle bir kültür şehri olduğunu, Âşık Veysel´in, Pir Sultan Abdal´ın, Âşık Ruhsatî´nin memleketi olduğunu unuttuğunu sanıyorum. Sivas; tarihin her döneminde önemini koruyan, bugün de insanların hoşgörü ve barış içerisinde birbirine saygılı bir şekilde yaşadığı, tarih ve kültürün harmanlandığı bir şehirdir? ifadelerini kullandı.

Soyer´i Sivas´a davet eden Başkan Bilgin, ?Soyer, her gelen insanın hayran kaldığı şehrimizin meydanını, temizliğini, mesire alanlarını, altyapısını hatta mezarlık dönüşümünü yerinde inceleyebilir ve bizlerden belediyecilik anlamında fikir alabilir. Sonuç olarak; Soyer´den, il sınırları içinde 650 bin,  dünya genelinde 7 milyon nüfusa sahip olan Sivas´ımızla ilgili yaptığı talihsiz açıklama nedeniyle tüm Sivaslılardan özür dilemesini bekliyorum? diye konuştu.

?SİVAS; SAZIN

BAM TELİDİR?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer´in açıklamalarına ilk teski gösterenlerden birisi olan eski Belediye Başkanı Sami Aydın da ?Tunç Soyer Bey bu açıklamanız çok üzücü. Ülkemizin her santimi yaşanasıdır. Hele de Sivas... Burası Cumhuriyet şehridir, yiğido şehridir, medeniyetin toprağı, kültürün başkenti, renklerin kardeşliği, tarihin tanığı, sazın bam teli, türkülerin en güzelidir? dedi.

KARASU, SOYER´İN

MESAJINI PAYLAŞTI

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer´in mesajını paylaştı. CHP´li Karasu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

?Cumhuriyet Halk Partisi 82 milyon vatandaşımızı bölgesinden, etnik kimliğinden, inancından dolayı aşağılayıp ötekileştirmez. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız yaptığı açıklama ile yanlış anlaşılmadan dolayı üzüntülerini dile getirmiştir. Bugün özellikle ilimizdeki yöneticilerin yaptığı açıklamalarda Cumhuriyetin temellerinin Sivas´ta atıldığını hatırlamaları beni çok mutlu etmiştir. Umarım bundan sonra ilimizi yönetenler ülke gündemine, Atatürk´ün ve Cumhuriyetin kazanımlarının isimlerini silmeye çalışmakla gelmezler. Ayrıca kafasına göre İzmir´de Belediye hizmetlerini aşağılamaya çalısanlar bilsin ki dünya piyasalarında ülkemizin kredi notu düşerken İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin kredi notu yükselmektedir. Sivas sürekli göç verirken, İzmir her bölgeden göç almaktadır.?

SOYER

ÖZÜR DİLEDİ

Gelen yoğun tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ?Yanlış anlaşılmış olmak nedeniyle çok üzgünüm? dedi. Soyer, mesajında; ?Türkiye´nin her ilinin, her yöresinin ayrı ayrı değerli ve benzersiz olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. İzmir´in turizm potansiyeliyle ilgili kurduğum cümle, ilimizin değerlerini anlatmakta ne denli yetersiz kaldığımıza dair bir öz eleştiriydi. Bitlis gibi, Sivas gibi İzmir´in olanaklarına sahip olmayan ve bütün zoraluklara rağmen ileri gitmek için çabalayan kentlere göre çok daha avantajlıyken, bunlar yokmuş gibi yaşamasına dair bir özeleştiri yapmıştım. Yanlış anlaşılmış olmak nedeniyle çok üzgünüm. Sizleri incittiysem lütfen kusuruma bakmayın? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü