USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TURİZM İÇİN YILDIZ´DA KONGRE

TURİZM İÇİN YILDIZ´DA KONGRE

TURİZM İÇİN YILDIZ´DA KONGRE
24-02-2018 07:59
Google News

 

VALİ GÜL: YOL HARİTASI OLACAK

Kongrenin açış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, bünyesinde bir çok güzellikleri barındıran Sivas´ta turizmin gelişmesine yönelik olarak belirlenecek yol haritası için bu kongrenin önemli olduğunu ifade ederek, ?Sivas´ta başka yerde olmayan kıymetli eserler var. Divriği Ulu Cami, balıklı kaplıca, müziklerimiz, yemeklerimiz başkasında yok. Buna ilave olarak kış turizmindeki ve termal turizmdeki eksikliğimizi giderdik. Sivas, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla turizm potansiyelini hazırlamalıdır?dedi.

Nurettin ÇUKURYURT

Turizmin gelişmesine yönelik olarak ilk kez düzenlenen ?Uluslararası Turizm Kongresi? dün Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´nde başladı. 3 gün sürecek kongreye yurt içi ve yurt dışından turizm firmalarının temsilcileri katılıyor.

Valilik öncülüğünde, Belediye, Özel İdare, Cumhuriyet Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün katkılarıyla düzenlenen kongrenin açış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, ?bünyesinde bir çok güzellikleri barındıran Sivas´ta turizmin gelişmesine yönelik olarak belirlenecek yol haritası için bu kongrenin önemli olduğunu ifade ederek, ?Sivas´ta başka yerde olmayan kıymetli eserler var. Divriği Ulu Cami, balıklı kaplıca, müziklerimiz, yemeklerimiz başkasında yok. Buna ilave olarak kış turizmindeki ve termal turizmdeki eksikliğimizi giderdik. Sivas, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla turizm potansiyelini hazırlamalıdır?dedi.

?BİRLİKTELİK KÜLTÜRÜ GELİŞTİ?

Sivas´ın birçok güzelliği olduğunu vurgulayan Vali Gül, "Bunlardan en güzeli kurumların birlikte iş yapabilme kültürünün oluşmuş olması. Burada belediyesiyle, Cumhuriyet Üniversitesiyle, il müdürlükleriyle, kalkınma ajansıyla ve bütün kurumların bir araya gelmesiyle Sivas ile ilgili meselelerde ortak hareket edildiğini görüyoruz. Bu bir şehir için çok önemli." dedi.

?HAZIRLIKLI OLMALIYIZ?

Hızlı tren ile Sivas´ın dışarıya daha çok açılacağını söyleyen Valimiz Gül, "Sivas, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla turizm potansiyelini hazırlamalı. Çünkü ilk intiba ve gelecek insanların memnun kalması çok önemli. 2019 yılında hızlı trenin gelmesiyle nasıl bir Sivas´ı görücüye çıkartacağız? Diğer avantajımız ise yaklaşık 2 milyon hemşerimiz var. Bu çok büyük bir güç. Bunların Sivas ile bağları çok güçlü. Bu potansiyelin iyi kullanılması gerekiyor. Bizde başkasında olmayan kıymetli eserler var. Divriği Ulu Cami, balıklı kaplıca, müziklerimiz, yemeklerimiz başkasında yok. Buna ilave olarak kış turizmindeki ve termal turizmdeki eksikliğimizi giderdik. Sizlerin de katkısıyla bir yol haritamız olacak. Buraya gelerek organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, bu kongrenin Sivas´ımıza, tüm Türkiye´ye hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

?ZENGİNLİKLERİMİZİ TANITMALIYIZ?

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız da, kongrenin Sivas için önemli bir çalışma olduğunu belirterek, "Bundan bir kaç yıl önce turizm denildiği zaman akla yaz turizm gelirdi. Turizm çok çeşitlendi. Sivas turizm açısından oldukça zengin. Bunları tanıtmamız gerekiyor. Bunun da bilimsel bir alt yapısının olması gerekiyor. İşte bunu sizler sağlıyorsunuz. Bu sempozyum sonunda güzel şeyler ortaya çıkacak ve Sivas turizmine önemli katkılar sağlayacak." diye konuştu.

?KISA GELECEKTE İYİ OLACAK?

Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ise en kısa vadede Sivas´ın parmakla gösterilen ve tüm Türkiye´nin akın ettiği bir şehir olacağına inandığını söyledi.

?TARİH ve KÜLTÜR ŞEHRİYİZ?

Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca da Sivas´ın tarih ve kültür şehri olduğunu belirterek kongrenin Sivas turizmine büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

?TEŞEKKÜR BELGESİ? VERİLDİ

Konuşmaların ardından Vali Gül tarafından katılımcılara teşekkür ve katılım belgesi verilen kongrede ?Güzellikleriyle Sivas? adlı ilk sunumu Prof. Dr. Recep Toparlı yaptı.

3 GÜN SÜRECEK

3 Gün devam edecek kongrede, turizme yönelik çeşitli sunumlar yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü