USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Kızları Topluluğu´ndan HOCALI´YI UNUTMA TEMALI SERGİ

Türk Kızları Topluluğu´ndan HOCALI´YI UNUTMA TEMALI SERGİ

Türk Kızları Topluluğu´ndan  HOCALI´YI UNUTMA  TEMALI SERGİ
02-03-2018 07:34
Google News

Gökhan KARA /

Cumhuriyet Üniversitesi´nde Türk Kızları Topluluğu tarafından, 613 Azeri soydaşımızın katledildiği ?Hocalı katliamını Unutma? temalı resim sergisi açıldı.

Edebiyat Fakültesi´nde düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında konuşan, Antropoloji 4. Sınıf Öğrencisi ve Türk Kızları Topluluğu Topluluk Başkan Yardımcısı Tülin Beraybek bu sergiyi açmalarındaki amaçlarının, Hocalı´da yaşanan vahşetin bir kez daha gün yüzüne çıkarılarak, unutulmamasına katkı yapmak olduğunu belirterek, ?Öğrenci arkadaşlarımızı bilgilendirmek, o katliamı unutmadığımızı göstermek istedik. Sergi için çeşitli metinler ve görseller hazırladık. Azerbaycan´ın Hocalı Kentinde Ermeni çetelerin Rusya destekli Azerbaycan Türklerine yaptığı vahşet yeterince ortada fakat söz konusu Türk Milleti olunca ne yazık ki dünya sessiz kalıyor. Biz de bu sessizliği bozmak için bu sergiyi düzenledik.? dedi.

613 KİŞİ KATLEDİLMİŞTİ

1992 yılında 25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gecede Azerbaycan´ın Hocalı Kentinde Rus Destekli Ermeni çeteleri tarafından kadın, yaşlı, çocuk denilmeden resmî verilere göre, savunmasız durumdaki 106´sı kadın, 70´i yaşlı, 63´ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetmişti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü