USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?TÜRK VARLIĞINA KASTEDENLER BOZGUNA UĞRAMIŞTIR?

?TÜRK VARLIĞINA KASTEDENLER BOZGUNA UĞRAMIŞTIR?

?TÜRK VARLIĞINA KASTEDENLER BOZGUNA UĞRAMIŞTIR?
30-08-2018 07:56
Google News

Vali Davut Gül 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Gül, ?Yıllarca devam eden savaşlar neticesinde bütün kaynakları tükenmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından kahraman bir ordu çıkarmayı başaran ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu´daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri 30 Ağustos 1922´de bozguna uğratmıştır.? Dedi

 Vali Davut Gül mesajında şu ifadelere yer verdi; ?Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin vatan sevgisini ve bağımsızlık tutkusunu tüm dünyaya gösterdiği, yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren Büyük Zaferin 96. Yıldönümünü kutluyoruz.        Düşmanları tarafından toprakları işgal edilmiş, ordularının silahları elinden alınıp, askerleri terhis edilmiş, yıllarca devam eden savaşlar neticesinde bütün kaynakları tükenmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından kahraman bir ordu çıkarmayı başaran ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu´daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri 30 Ağustos 1922´de bozguna uğratmıştır.         Dünya tarihine altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferi, Türklerin bedeli ne olursa olsun esareti hiçbir zaman kabul etmeyeceğini, vatan-millet sevgisi ve bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya anlamlı bir şekilde göstermiştir.   Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan bu zafer, aynı zamanda Türk Milletinin Dünyada esaret altında yaşayan diğer milletlerinde bağımsızlık mücadelelerine örnek olmakta, dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımızın Millet olma bilinciyle bütünleşerek yurdumuza sahip çıkmalarının bir sonucudur. Geçmişte bağımsızlığımızı elde etmemize vesilen olan bu tek vücut, gelecekte de ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır.     Bu duygu ve düşüncelerle Büyük  Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi´nin 96. yıldönümünde Anadolu´nun dünya durdukça Türk Yurdu olarak kalacağının ve Türk Milletinin bu uğurda canını ortaya koyduğunun somut  göstergesi olan bu şanlı zaferi kazanan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.?

 

?MİLLÎ MÜCADELENİN EN BÜYÜK ÖRNEĞİ?

Belediye Başkanı Sami Aydın 30 Ağustos Zaferi´nin yıl dönümünde mesaj yayımladı. Başkan Aydın mesajında ?Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunda en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, kahraman ordumuz ve milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yere sahiptir? ifadelerine yer verdi

Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı olan 30 Ağustos tarihinin millî mücadelenin en büyük örneği olduğunu belirten Başkan Aydın şunları vurguladı; ?Bu zafer vatan toprağı işgal altında bulunan vatansever bir halkın, yokluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz olaylarında milletimiz; 96 yıl öncesindeki gibi aynı kararlılık ve inancı tüm dünyaya göstererek adeta bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. Her işgale karşı, ?Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ve Tek Devlet´ bilinciyle hareket ederek vatan hainlerine karşı bir olmayı başaran milletimize minnet duygularımı iletiyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.?

 ?30 AĞUSTOS TARİHE DAMGA VURMUŞTUR?                                                        

 

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Dünya tarihine damgasını vuran 30 Ağustos zafer bayramının 96. yılını kutladı.

Zafer Bayramının yıldönümünü kutlayan SESOB Başkanı Beşir Köksal, 30 Ağustos Zafer Bayramının ilelebet yaşayacağını belirterek, bu zaferin Anadolu´nun bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin de bir göstergesi olduğunu söyledi.

?30 Ağustos Zafer Bayramı şanlı tarihimizin özel günlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Sesob Başkanı Köksal, ?Bu savaşla birlikte Türk milleti güç birliği yaparak kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere bir ders vermiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk milletinin yediden yetmişe verilen var olma mücadelesidir. 1922 yılında 26 Ağustosta başlayıp, 30 Ağustos´ta Dumlupınar´da Mustafa Kemal Atatürk´ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meyden Muharebesi dünyaya verilen en önemli mesajdır. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşından sonra düşman işgalini sonlandıracak büyük taarruzla 30 Ağustosta zafere ulaşılmıştır. Bu zafer , aydınlık yarınların habercisi olmuş, mutlu, huzurlu çağdaş bir yaşamın kapılarını açmıştır. Şanlı tarihimizin zaferlerle süslü, kahramanlıklarla taçlanmış, müstesna köşelerinden birini oluşturan 30 Ağustos Başkomutan Meydan muharebesinin yıldönümünü kutluyoruz. Türk ulusu bu zaferle üzerine geçirilmek istenen esaret gömleğini parçalamıştır. 30 Ağustos zaferi, insanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış bulunan, nice devletler ve imparatorluklar kuran, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine, vatan sevgisine erişmiş yüce Türk milletinin, hür ve bağımsızlık mücadelesinin ölmez anıtı olup, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal´in bağımsızlık umudunu hiç kaybetmeyen kahraman milletimize ve şanlı tarihimize sunduğu müstesna bir armağandır. Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve esnafımızın Zafer Bayramı kutluyorum ?dedi.

?30 AĞUSTOS DESTANIN ADIDIR?

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, 30 Ağustos 1922 tarihinin, ülke için yeniden dirilişin tarihi olduğunu söyledi. Başkan Eken, ?Tarihimiz milletimizin yazdığı şanlı destanlarla doludur. 30 Ağustos Zaferi, yeni Türk Devleti´nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir. Tarihimiz göstermiştir ki milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz.? dedi.

Başkan Eken, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin bağımsızlık sevdasının ve birlik beraberliğinin güçlenerek arttığını söyledi.

Türk milletinin tarih boyuncu bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermediğini ve bu uğurda her türlü mücadeleyi göze aldığına dikkat çeken Başkan Eken, ?Ağustos ayı da kahraman ordumuzun zaferlere mazhar olduğu tarihin önemli dönüm noktalarından biridir? ifadelerini kullandı.

Başkan Eken, ?30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda milletimizin vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Tarihimizdeki bu önemli zaferlerin sorumluluğu ise bugün bizlerin üzerindedir. Bizler de her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek ecdadımızın emaneti olan cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza etmeye devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de devletimizi ve milletimizi hain planlarla kirli hesaplarla bölmeye çalışan güç odakları ve ekonomik tetikçiler emellerine asla ulaşamayacaklardır. Türk milleti, en zor şartlarda dahi milli ruh ve şuurla kahramanca mücadeleden vazgeçmediğini İstiklal Savaşı´nın her safhasında tüm dünyaya göstermiştir. Bizlerde daha çok çalışarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" diye konuştu.

?ONURLU MÜCADELE SONUNDA BÜYÜK ZAFER?

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96´üncü yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Demirgil, ?30 Ağustos, asırlar boyu hürriyet sevdasında tüm dünyaya örnek olmuş aziz Türk milletinin, mukaddes vatan topraklarının işgal edildiği dönemde verdiği onurlu mücadele sonunda kazandığı büyük zaferdir? dedi

Demirgil mesajında, "Asırlar boyu hürriyet sevdasında tüm dünyaya örnek olmuş aziz Türk milleti, mukaddes vatan topraklarının işgal edildiği dönemde verdiği onurlu mücadele sonunda kazanıldığı büyük zaferin 96´ncı yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve coşkusunu yaşamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde 26 Ağustos´da başlayan ve 30 Ağustos 1922´de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu zaferle, milli hakimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum." dedi.

                    

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü