USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLACAK

TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLACAK

TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLACAK
05-02-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

36 dönüm araziye inşa edilen, 36 bin metrekare kapalı alana sahip Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ilk eğitim günü dolayısıyla program düzenlendi. Programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, öğrenciler ve veliler katıldı. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen programda 300 kişilik öğrenci pansiyonu, 480 kişilik konferans salonu, merkezi yemekhane, spor salonu ve 5 bağımsız atölye binasından oluşan yeni eğitim yuvasının tanıtım filmi gösterime sunuldu.

Tanıtım filminin ardından Okul Müdürü Recai Gülez, okulun mevcut durumu, yeni açılan, açılması planlanan bölümlerle ilgili bilgi verdi. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve TSO Başkanı Eken birer konuşma yaparak, Sivas´a kazandırılan yeni eğitim yuvasının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İŞ GÜCÜ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Vali Salih Ayhan yeni eğitim binasının hayırlı olmasını dileyerek, "Okulumuz için yaklaşık 50 milyon TL harcama yapıldı. Öğrencilerimizin servisleri ve öğle yemekleri ücretsiz olacak. Burada yetişen ve mezun olan öğrencilerimiz Organize Sanayi Bölgelerimizin iş gücü ihtiyacını da karşılamış olacak" ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan, Başkan Bilgin ve beraberindekiler programın ardından sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Ayhan ve Bilgin, öğrencilere kitap hediye etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü