USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?TÜRK´ÜN YENİDEN DİRİLİŞİDİR?

?TÜRK´ÜN YENİDEN DİRİLİŞİDİR?

?TÜRK´ÜN YENİDEN DİRİLİŞİDİR?
17-03-2018 07:58
Google News

Vali Davut Gül, Çanakkale Zaferi´nin 103.yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, ?Çanakkale imkansızlıkları rağmen Türk´ün yeniden dirilişi ve eşsiz bir zaferin adıdır. Fedakârlık ve feragat timsali şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz?dedi.

Şanlı tarihimize altın harflerle işlenen Çanakkale Zaferi´nin 103. Yıldönümünü yine birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacaklarını belirten Vali Gül,  mesajında şunları vurguladı.

?Türk Milleti, dün olduğu gibi bugün bile varlığına yönelen tehditler karşısında daima birlik ve beraberlik içinde hareket etmiş, vatanını canı pahasına korumasını bilmiştir. Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli-isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegâne varlığımızdır. Onların onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır.

Bu yüksek manevi ruh ve milli şuur, milletimizin ve ordumuzun tarih boyunca güçlü orduları dize getirmesini mümkün kılmıştır.

Milletimiz, Çanakkale´de 18 Mart 1915 günü tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir destan yazmış ?ÇANAKKALE GEÇİLMEZ? dedirtmiş, Genciyle yaşlısıyla vatanın her köşesinden gelen evlatlarımız milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koymuş, kahramanlarımızın kazandığı bu eşsiz zafer ile tüm dünya milletleri Türk´ün yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. 

Bu eşsiz zafer tarihte silinmez izler bırakmış milletimizin kaderini derinden etkilemiş, kazanılan bu zafer milletimiz için bugünlere uzanan sürecin başlangıcı olmuştur.

Ülke olarak bugün de içinde bulunduğumuz şartlar, birlik ve dayanışmamızı arttırarak korumamızı zorunlu kılmaktadır. Millet olarak karşılaştığımız bu zorlukları ve gelişme yolunda önümüze çıkabilecek engelleri geçmişte olduğu gibi bugünde yine aynı güçle aşacağımıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı, vatanını canından aziz bilen şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılar sunuyorum. ?

 ?ŞAHADET ARZUMUZUN SEMBOLÜDÜR?

Belediye Başkanı Sami Aydın, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle yayınladığı mesajında, 103 yıl önce ata topraklarını yedi düvele karşı savunan Türk askerinin bugünde mazlumların umudu olduğunu belirterek, ?Çanakkale milletimizin şahadet arzusunun sembolüdür?dedi.

Başkan Aydın mesajında şunları ifade etti.

?Türk milletinin gurur kaynağı, muzaffer tarihinin mümtaz sayfalarından biri olan ve 103.yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destandır. Ata topraklarımızı yedi düvele karşı savunduğumuz Çanakkale, Anadolu insanının iman dolu yüreğindeki mayadır.

Çanakkale, milletimizin şahadet arzusunda adeta bir sembol olmuştur. O yıl kadim şehrimizde, Sivas Lisesi´nin mezun yerine vatan için öğrencilerini şehit vermesi, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin bir kanıtıdır.

Anadolu topraklarında yaşamak hiçbir zaman rahat olmamıştır, zira bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanmıştır. Vatanı ve istiklali için canını feda etmekten tarihin hiçbir safhasında geri durmayan aziz milletimiz, bugün de aynı asil kanı damalarında taşımaktadır.

Yakın zamanda 15 Temmuz´da verdiğimiz büyük sınav, vatan sevdamızın zirvesidir. O gün mermilere göğsünü siper eden halk, bugün de tanklara, uçaklara karşı koymasını bilmiştir.

Şimdiyse ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden terör unsurlarını temizlemek ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak adına Afrin´de Zeytin Dalı operasyonunda destan yazan askerimiz, tüm mazlum coğrafyalara da umut olmuştur.

Atalarımızın yüzyıllarca adaletle yönettiği, barış ve esenlik diyarı olan topraklar, bugün emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş, masum halkı adeta kan ağlamaktadır. Tarih bize önemli ve zor bir görev yüklemektedir. Son kale Türkiye´dir. Bu bilinci yaymak ve sadece ülkemiz değil, mensubu bulunduğumuz İslam coğrafyasında söz sahibi olarak akan kana dur demek zorundayız. Biz Çanakkale şehitlerinin torunları olarak onların emanetinin arkasındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi´nin 103.yıl dönümünde bu vatanı, bayrağı ve istiklali bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere, geçmişten bugüne gerek istiklâlimiz gerekse bölünmez bütünlüğümüzü müdafaa uğruna kendini feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun...?

?ÇANAKKALE RUHU İLELEBET YAŞAYACAK?

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Çanakkale Zaferi´nin 103.yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında ?Çanakkale ruhu ilelebet yaşayacak, asla sönmeyecektir?dedi.

Çanakkale Zaferinin tarihe altın harflerle yazılan, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir insanlık örneğinin yaşandığı   zafer olduğunu da ifade eden Başkan Köksal,  ?Verdiği yüz binlerce şehide rağmen düşmana geçit vermeyerek dünyada benzeri bulunmayan bir destan yazmıştır. 18 Martta kazanılan zaferle başlayıp Cumhuriyet´le taçlandırılan eşsiz mücadelelerde taşıdıkları yüksek ruhla yüce Türk ulusunun bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğünü koruma uğruna şehit olan vatan evlatlarının günüdür.

Çanakkale Zaferi,  dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu bir zafer olmuştur. Türkü, kürdü, lazı , çerkezi, Arabı ile bütün olarak vatan topraklarının savunulmasında tek yürek olan Türk milleti Çanakkale de insanlık tarihinin en büyük destanını yazmıştır.  

Çanakkale Zaferi, ülke topraklarımızı işgal ve Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen, üstün silah gücüne sahip devletlere karşı, kazanılmış, tarihe altın harflerle yazılan büyük bir zaferdir. Bu zaferle birlikte ülke topraklarının kolay kolay alınamayacağı ve Çanakkale´nin geçilemeyeceği bir kez daha ispatlanmıştır. Tarihe altın harflerle adlarını yazdıran şehitlerimiz, sonsuza kadar yüreklerimizde ki yerlerini koruyacaklardır.

Çanakkale Zaferinin, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale Zaferinin. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü´nü kutlamanın onurunu yaşıyoruz? dedi.

?VATAN SAVUNMASININ EN BÜYÜK ÖRNEĞİDİR?

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 103. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, , ?Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını savunan bir milletin insanlık tarihi içinde ibret alması gereken bir hadisedir" dedi.

Başkan Demirgil mesajında şunları belirtti.

 "Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur. Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşı´nın zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla ´Şehitler Günü´ olarak kabul ve ilan edilmiştir. Bu anlamlı güne adını veren "Çanakkale" aslında bir destanın adıdır. Bu zafer Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini kanı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde ibret alınması gereken bir hadisedir" dedi.

Başkan Demirgil, mesajında ayrıca şunları belirtti.

 ?Çanakkale Zaferi´ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir. Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti daima daha yükseklere taşıyacağız. Öyle inanıyorum ki; bizi Millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça birlik ve beraberliğimizi güçlendirdikçe, ülkemiz gelecekte hak ettiği yeri bulacaktır. Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi´nin 103´ncü yıl dönümünü kutluyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda toprağa düşen, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

?UMUT MEŞALESİNİN YANDIĞI DESTANDIR?

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 103. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, ?Bu zafer esaret altında yaşayan tüm milletlere umut meşalesinin yakıldığı, vatan sevgisinin tarihe altın harflerle işlediği bir destandır? dedi.

Çanakkale Zaferi´nin yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi Türk milletinin bağımsızlığını korumak için dünyaya başkaldırdığı, esaret altında yaşayan tüm milletlere umut meşalesi yaktığı, vatan sevgisini tarihe altın harflerle işlediği bir destan olduğunu vurgulayan Başkan Hastaoğlu, "Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk ulusunun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur. Vatan topraklarını korumak için en güç şartlar altında dahi canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimizin sürekliliği konusundaki kararlılığımızın en büyük kanıtıdır."dedi.

Başkan Hastaoğlu mesajında ayrıca şunları belirtti.

 "Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, dün olduğu gibi bugün de vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve gelecek nesilleri vatan sevgisiyle yetiştirmek uğruna yaşamlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Türk milleti, şanlı ordusu ve güvenlik güçleriyle omuz omuza dünya da barışın teminatı, vatanının yılmaz bekçisi olmaya devam edecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü