USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Ülkeyi Ateşe Atmayın”

Milli Yol Partisi (MYP) Sivas İl Başkanı Zeki Haral, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin meclis kürsüsünden terörist başı Abdullah Öcalan’ın mecliste konuşmayı teklif etmesine tepki göstererek, “Siyasi ikballeriniz için ülkeyi ateşe atmayın” dedi.

“Ülkeyi Ateşe Atmayın”
24-10-2024 13:43
SİVAS
Google News

Sultan ÖZKARAMAN/

MYP Sivas İl Başkanı Zeki Haral, meclis kürsüsünden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya tepki gösterdi.

Haral açıklamasında, “Siyaseten toparlanmak, bir sonraki dönemin hesabını yapmak için m bütün bunlar? Yeni Anayasa yapmak için DEM’i yanına çekip, bölücülerle anayasa mı yapacaksınız?  Terörle mücadele bebek tatilinin insafına mı kaldı? Biriniz bebek katilini Gazi Mecliste konuşturuyor. Ötekiniz Ana Muhalefet partisi de Demirtaş’ı ziyaret ederek, terör örgütünün siyasi sözcüsünü yüceltiyor. Bundan önceki çözüm sürecinin sonuçlarını bu vatanın evlatları ödedi. Bakın, tekrar hatırlatalım; 800’e yakın şehit verdik, 21 ilçede giriş çıkışları kapatıp öyle terörden temizledik. Terör örgütüne katılım çözüm sürecinde rekor kırdı. Dönemin HADEP’i hiç olmadığı kadar belediye ve vekil kazandı. Terör seviciler güçlendi. Bazı illerimizde vergi daireleri ve sözde mahkemeler kuruldu. Şehir içlerinde yol kesip denetim yaptılar ve bugün, medet beklediğiniz bebek katilinin ‘silah bırakın’ çağrısına ne Kandil ne yurtdışındaki bölücüler ne de dönemin siyasi partisi HADEP kulak astı. Silah mı bıraktılar. Silahların gölgesinde pazarlık ettiniz. Oslo ve Dolmabahçe’de yaşananları unutmadık. Yeter bu milletin, Türk milletinin ayarları ile oynamayın. Kurgulamaya çalıştığınız bu siyasi tezgâh, derin yaralar açar. Siyasi ikballeriniz için ülkeyi ateşe atmayın” dedi.

Kürt sorununun değil terör sorunu olduğunu söyleyen Haral, “Meseleyi etnik olarak ortaya koyarsanız, çözümü de etnik olarak isterler. Bu da bu vatana yapılan en büyük ihanet olur. Bu sistem, Türk’ü de Kürt’ü de aynı şekilde eziyor. Bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı herkes, Türk Milletinin bir ferdidir. Sınırsız, sınıfsız, adil, kendini özgür hissettiği bir vatan özlemi çekmektedir. Terörle ve teröristle müzakere edilmez, mücadele edilir.” diye konuştu.


Editor : Sultan ÖZKARAMAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
24.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü