USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÜNİVERSİTELİLERE KEÇE İŞLEME EĞİTİMİ--Video

ÜNİVERSİTELİLERE KEÇE İŞLEME EĞİTİMİ--Video

ÜNİVERSİTELİLERE  KEÇE İŞLEME EĞİTİMİ--Video
01-05-2019 07:00
Google News

/Nurettin ÇUKURYURT/

Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Sanatçısı Gülay Bilge önderliğinde öğrencilere keçe işleme eğitimi verildi. 3 gün süren eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bu kültürün yaşatılması için eğitimler verdiğini ve her ay farklı şehirlerde keçenin tanıtımını yaptığını ifade eden Devlet Sanatçısı Bilge, "Bu bizim ata kültürümüz, unutturmamamız lazım. Keçe, Orta Asya´dan, Milattan Önce 3000´li yıllardan başlayarak günümüze kadar gelen bir kültürdür. Bu nedenle keçe işleme sanatını öğrencilere öğretmemiz, halka sevdirmemiz lazım" dedi.

Sivas Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakmaktepe ise ?Öğrencilerimizden gelen talep doğrultusunda hocamıza böyle bir ihtiyacımızın olduğunu söyledik. Sağ olsun bizi kırmadı. İstanbul´dan kalktı geldi. Bu konuda hiç emeğini esirgemedi. Üç gün Sivas´ta bize öğretmek amaçlı destek oldu. Emeklerinden ve bilgilerini bizimle paylaştığından ötürü Gülay Bilge Hocama teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü