USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

ÜRGÜP´TEN 43 PROJE - video

ÜRGÜP´TEN 43 PROJE - video

ÜRGÜP´TEN 43 PROJE - video
23-02-2019 07:59
Google News

BBP Belediye Başkan adayı Doğan Ürgüp, dün basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda başkan seçilmesi halinde şehirde uygulayacağı projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Ürgüp´ün istihdam, kültür ve turizm ile ulaşım ağırlıklı projelerden en dikkat çekeni ise ?Altın Kale´ projesi oldu. Sıcak Çermik bölgesinde yapılması planlanan proje ile Sivas´ta hem turist sayısının arttırılması hem de istihdam ortamının genişletilmesi hedefleniyor.

?YARIM KALAN PROJELERE

SAHİP ÇIKACAĞIZ?

Toplam 43 ayrı proje açıklayan BBP Başkan adayı Ürgüp, bunların içerisinde devam projelerinin de yer aldığını belirterek, ?Sayın Belediye Başkanı Sami Aydın´ın yarım kalan tüm projelere sahip çıkacak, tamamlayacağız. Projelerimizin tamamı vatandaş odaklıdır. Gelecekte yaşanması muhtemel olan sorunların önüne geçilme projeleridir ve bunların başında istihdam ve turizm gelmektedir. Altın Kale, Ilık Çermik, Emirhan Kayalıkları, Şehir Müzesi, Sıla Turizmi ve Anıt Eser projelerimiz bunlardan bazılarıdır? dedi.

İŞTE, O 43 PROJELER;

-          Turkuaz Projesi

-          Kızılırmak Projesi

-          Tavra Deresi Projesi

-          Belediye Bina Projesi

-          Kadınlar Kültür Merkezi

-          Engelliler Kültür ve Yaşam Merkezi

-          Gençlik Merkezi Projesi

-          Ilık Çermik Projesi

-          Kale Koruma Planı

-          Güçlü Bir Özbelsan Projesi

-          Eski Sebze Hali Modernize

-          Yeni Meydan ve Ulaşım Aksları

-          Her Eve Sağlıklı ve İndirimli Su

-          Otoparklar Projesi

-          Numune Hastanesi Alt Geçit

-          RTE Bulvarı Tamamlama

-          Hızlı Trafik Akışı Projesi

-          Estetik Şehir Görüntüsü

-          Akıllı Otobüs Durakları

-          Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu

-          Uluslararası Bisiklet Turnuvası

-          Halı Saha ve Futbol Sahaları

-          Amatör Spora Destek Projesi

-          Yeni Park Projeleri

-          Tarihi Eser, Cami ve Konakların Önlerin Açılması

-          Aydoğan ve Halfelik Mezarlığı Çevre Düzenlemesi

-          Altın Kale Projesi

-          Şehir Müzesi Projesi

-          Sıla Turizmini Artırma

-          Emirhan Kayalıkları Projesi

-          Tarihi Cephe Uygulamaları

-          Orhan Abideleri Anıt Eser

-          El Sanatları ve Bıçakçılar Çarşısı

-          Kurt Deresi 1 ve 2. Etap

-          Yazıcıoğlu Kentsel Tasarım

-          En Az iki Kat Artan Yeşil Alan

-          Engelsizler Oyun Parkları

-          Gültepe Bölge Parkı

-          Dijital Kütüphane Projesi

-          Ücretsiz İnternet Projesi

-          Anne Beni Gör Projesi

-          Lise-Üniversite Kurs Merkezi

-          Yenilenen Halk Ekmek

 

Erhan CEYLAN/

31 Mart´ta yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde şehirdeki en iddialı partilerden biri olan BBP´nin Sivas Belediye Başkan adayı Doğan Ürgüp, dün basın toplantısı düzenleyerek, başkan seçilmesi halinde uygulayacağı 43 projeyi kamuoyu ile paylaştı.

Belediye Sosyal Tesislerde yazılı ve görsel medya temsilcileri ile bir araya gelen Ürgüp, projelerinin turizm, ulaşım ve istihdam odaklı olduğunu vurguladı.

AYDIN´IN PROJELERİNE SAHİP ÇIKILACAK

Ürgüp, açıkladığı projelerden bazılarının devam projesi olduğunu da belirterek, ?Sayın Belediye Başkanı Sami Aydın´ın yarım kalan tüm projelere sahip çıkacak, tamamlayacağız. Projelerimizin tamamı vatandaş odaklıdır. Gelecekte yaşanması muhtemel olan sorunların önüne geçilme projeleridir ve bunların başında istihdam ve turizm gelmektedir. Altın Kale, Ilık Çermik, Emirhan Kayalıkları, Şehir Müzesi, Sıla Turizmi ve Anıt Eser projelerimiz bunlardan bazılarıdır? dedi.

KIZILIRMAK´A ESKİŞEHİR MODELİ

Sunum eşliğinde şehirde uygulayacağı projelerin detaylarını paylaşan Ürgüp, yoğun olarak konuşulan Kızılırmak projesinin hayata geçirileceğini söyledi. Tamamı belediye tarafından yapılacak olan projede Eskişehir´deki Porsuk çayı modelinin uygulanabileceğini, kendilerinin de o projede olduğu gibi şehri ihya etmek adına suyla buluşturmayı planladıklarını belirtti.

ILIK ÇERMİK HAYAT MERKEZİ

Ürgüp, Bahadur yöresinde belediyenin bir süre önce kuyu satın aldığını, ardından da ÇETAP´a devredildiğini belirterek, 37 santigrat derece suya sahip olan bölgede Ilık Çermik projesi ile yaşam merkezi oluşturacaklarını kaydetti.

Sportif, kültürel, turizm ve engelliler için çeşitli projelerle sorunları çözmeyi hedeflediklerini belirterek söyleyen Ürgüp, açıklamasında şu ifadeler yer verdi;

?Kente yeni bir çermik kazandırmak için ´ılık çermik´ projesini hayata geçireceğiz. Burada havuzlar, hamlar, banyolar bulunacak. Yeni meydan projelerimiz var, her eve sağlıklı ve indirimli su girmesini sağlayacağız. Otopark projelerinin yanı sıra Emirhan Kayalıklarını turizme kazandıracağız. Sivas´taki işsizlik sorununu şehre kazandıracağımız turizm yatırımlarıyla gidereceğiz.

SEÇİMDEN NETİCE ALMAK GEREKİYOR

Bu projeleri uygulayabilmek için öncelikle seçimden netice almak gerekiyor. Takdir Rabbimin, tercih yüce Türk milletinindir. Geçmiş dönemde Turkuaz projemiz vardı. Şu anda bu proje yarım. Bu projeyi devam ettireceğiz. Mülkiyet sahipleriyle mutabakata vararak, onların niyetlerini kavrayarak bu projeyi tamamlamak istiyorum. Onların istekleri dışında bir şey yapma eğiliminde değilim. Diyelim ki; proje uygulanamıyor. Arsa sahiplerinin görüşleri doğrultusunda hareket eder yeni bir çözüm buluruz. Buranın böyle kalmaması gerekiyor. Hiç kimseye bu haliyle bir faydası yok. Belediyemizin bir hizmet binasına ihtiyacı var. Binamız eskidi, kullanılmaz hale gelmedi ama yetmiyor. Birimlerimiz parça parça çalışmaya devam ediyorlar. 3 katlı bir projedir bu. Alanı biraz geniş. Dokusu bize yabancı gelmeyen bir şekilde dunu değerlendirmek gerekiyor.  Yeni Kadınlar Kültür Merkezleri projemiz var. Dört Bir Yana Kadınlar Kültür Merkezi başlığı adı altında takdim ediyoruz bu projeleri. Hedefimiz asgari 4 tanedir. Bunun üzerine de geçmek lazım. Çok büyük mahalle merkezlerine bir tane veya 4-5 mahallenin ortasına yapılabilir.  Gençlik Merkezi Projemiz var. Bu konuda çok detaylı bir bilgi sunmayacağım. Gençlerimizin kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunabileceği bir proje olacak.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK,

ANKETLERDE DE BÖYLE ÇIKIYOR

Güçlü Bir Özbelsan Projesi üzerinde duracağız. Özbelsan´ın sadece Sivas´a değil bölgeye hizmet veren bir şirket haline gelmesi lazım. Buradaki Özbelsan´ı güçlendirmekten ana maksadımız istihdamı artırmaktır. Sivas´ta en önemli problem ve sorun işsizlik. Anketlerde de böyle çıkıyor. Eski Sebze Hali´nin yıkılarak yeniden yapılmasını düşünmüyoruz. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü eski hal esnaflarıyla birlikteydim. Orada 80 mülkiyet sahibi var. İçinin üst kısmını kapatarak ve sorunları gidererek değişim ve dönüşümü yapacağız. Şehrin muhtelif alanlarına yeni meydanlar ilave etmek gerekiyor.

SUYA YÜZDE 25

OTOPARKLARA

YÜZDE 50 İNDİRİM

Her Eve Sağlıklı ve İndirimli Su Projesi var. Suyun kalitesini daha yükseltici bir projedir. Bir de suda yüzde 25 indirim yapacağız. Otopark projelerimiz var. Açık otoparklar aynen devam edecek. 2 lira olan ücret 1 liraya düşürülecek. İhalesi bittiğinde özel işletmeciden alıp belediye eliyle yapacağız. Peki, kapalı otoparkları nasıl yapacağız? Basın Sitesi´nin altına bir kapalı otopark planlıyoruz. Üzerine Basın Sitesi´ni aynen yapacağız. Gazeteciler, matbaacılar ve televizyon kanallarının da faaliyet göstereceği bir basın sitesi yapacağız. Altını da otopark haline dönüştüreceğiz. Adını da İsmail Güneş Basın Sitesi koymayı planlıyoruz. Orası 10 bin metrekare bir alandır. Kapalı otoparkların işletmeciliğini de şu şekilde yapacağız: Açık otoparkın girişi diyelim ki 1 lira. Kapalı otopark ise girişinden itibaren 2 saati 1 lira olacak. Yüzde 50 daha indirimli yapacağız. Günlük tam süreli bırakmak isteyen de 3-4 lira gibi bir miktar ödeyecek. Amacı şu. Sadece otoparklardan para kazanmak değil araçları otoparklara indirebilmek için fiyatları ucuz tutacağız.

NUMUNEYE ALT GEÇİT

Yeni Numune Hastanesine bir alt geçit lazım. Bunu da inşallah en kısa zamanda yapıp faaliyete geçirmek mecburiyetindeyiz. Halk otobüsleri gidemiyor. Trafik daralıyor. Orada ciddi bir park problemi var. Önemli projelerimizden biri de Altın Kale´dir. Bu geçen dönemden itibaren ortaya konmuş bir projeydi. Sıcak Çermik´ten suyun travertenleşme özelliğinden Pamukkale benzeri bir projeydi. O bölgeye bir proje daha öneriyoruz. Tepe çermiğin arkasını çıktığınızda orada göl gibi bir alan var. O alanı su ile doldurduğunuzda, suyun travertenleşme özelliğini kullanarak bölgeye açık hava kaplıcası oluşturmayı planlıyoruz. Dünyanın muhtelif yerlerinde buna benzer faaliyetler var. Kaplıca turizmi çok önemli. Yani kapalı alan kaplıcalarımız terden buhardan geçilmiyor. Bu projeyi inşallah gerçekleştirdiğimizde Sivas çok önemli bir değer kazanmış olacak.

İŞSİZLİĞİ ENGELLEYECEĞİZ

Kent meydanında 7 eser var. Çevre düzenlemesini yaptık. Sivas müthiş bir açık hava müzesidir. Bunların çevre düzenlemesi yapılıp etrafıyla birlikte Sivas´a tam olarak kazandırıldığında turizme katkı sunacak. Böyle bir şehir turizm gelirlerini artırır. Peki, Sivas´taki işsizliği nasıl engelleyeceğiz? Birinci maddemiz turizmdir. Turizmi sınıflandırabilirsiniz. Kültür turizmi, tarihi eserler turizmi, manevi turizm, kaplıca turizmi. Sivas muhteşem bir şehirdir. Türkiye´nin ortasında yurt içi ve yurt dışı misafirlerini ağırlayacak. Sivas turizm şehri olacak. Orhun Abideleri uygulamamız olacak. Göktürk Yazıtları, Türklerin tarihte ulaşabildiğimiz en eski yazılı kaynakları. Bu Orhun Abideleri inşallah nasip olursa şehrin merkezinde bir yere dikeceğiz. Bir festival alanı yapıp onun içerisine de yapabiliriz bunu. Nereye olacağını daha sonra tespit edeceğiz. Yeni dönemde istişareye daha fazla önem vereceğiz. Önceki yönetimimizle yapmış olduğumuz çok güzel hizmetler olmakla birlikte insanız yapmış olduğumuz hatalar varsa bunları peşinen kabul ettim. Esas olan az hata ile işleri sürdürmektir.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü