USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

VALİ AYHAN ile SİVAS´TA BİR İLK

VALİ AYHAN ile SİVAS´TA BİR İLK

VALİ AYHAN ile SİVAS´TA BİR İLK
27-07-2019 01:15
Google News

HABER MERKEZİ

Sivas´ın ?Gardaş? tabiri, Sivas Kongresi´nin 100.yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliklerde ilk kez yapılacak ?Gardaşlık Festivali?ne isim oldu. Sivaslıların birlik, beraberlik içerisinde kardeşçe buluşmasını bir kez daha sağlayacak olan festivalin 5-6 Ağustos´ta yapılacağı açıklandı.

Daha önce de Sivas´ta uzun yıllar görev yapmış olmasından dolayı Sivas´ı ve Sivaslıları çok iyi tanıyan Vali Salih Ayhan, Sivas´ta hemen herkesin ?Gardaş? diye konuşmasına rağmen, bu kelimenin anlamına dayalı hiçbir sosyal faaliyet olmamasının eksikliğini gidermek için kolları sıvamış bulunuyor.

PROGRAM AÇIKLANDI

Sivas Kongresi´nin 100.yılını dolu-dolu yaşamayı hedef alan ve bazı kurumlara talimatlar vererek bu kapsamda aktif çalışmalar yürüten Vali Ayhan´ın düzenlediği, 5-6 Ağustos´ta yapılacak ?Gardaşlık Festivali? daha şimdiden herkeste yeni bir heyecan uyandırdı.

YÜRÜYÜŞ VE 1058 KİŞİYLE SİVAS HALAYI

Valilik sitesinde de yayınlanan programa göre festival 5 Ağustos´ta, kızılay´a ?Gan Gardaşım? adlı etkinlik kapsamında kan verilmesiyle başlayacak. Sivas eski fotoğrafları sergisi açılması, Kongre müzesinin gezilmesi, Sivas sokak oyunları, çocuk gösterileri de yapılacak festivalin en önemli kısmını 5 Ağustos pazartesi günü saat 19´de 4 İşletme kavşağından meydana kadar yapılacak ?Gardaşlık Yürüyüşü? ile havuz etrafında 1058 kişinin katılımıyla Sivas halayı çekilmesi oluşturacak.

 Gardaşlık Bildirgesi okunacak festival kapsamında ?Haydi komşum parka?, ?çadırını al da gel? gibi birliktelik etkinliklerinin yanı sıra ?Gardaşlık? konulu sohbetler de yapılacak. Çoğunluğu Kongre bahçesinde gerçekleştirilecek festivalde, Seyirlik Oyunlar,Geleneksel Türk Okçuluğu Gösterileri ve Yemek Yeme Yarışması da düzenlenecek.

?Sazını Al da Gel? başlığıyla saz ve sözün de yer alacağı festivalde, Sivas´ı unutmayan gardaşlara ödüller verilecek ve bazı sanatçıların katılımıyla halk konserleri de yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü