USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Vali Davut Gül, HAVA AMBULANS SİVAS İÇİN MİLAT OLACAK

Vali Davut Gül, HAVA AMBULANS SİVAS İÇİN MİLAT OLACAK

Vali Davut Gül, HAVA AMBULANS SİVAS İÇİN MİLAT OLACAK
18-07-2018 07:59
Google News

422 MİLYONLUK SAĞLIK YATIRIM

Vali Davut Gül, Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize kazandırılan yatırımlar ile sağlıkta yapılan çalışmalar hakkında İl Sağlık Müdürlüğü´nün dün Numune Hastanesi´ndeki değerlendirme toplantısına katıldı.

İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç tarafından Vali Gül´e verilen brifingte, 2003-2017 yıları arasında sağlık yatırımları için 241 milyon 712 bin lira kaynak kullanıldığı, devam eden yatırımların bitirilmesi ile birlikte ise Sivas´ın 422 milyon 395 bin lira tutarında sağlık yatırımına kavuşmuş olacağı açıklandı.

Nurettin ÇUKURYURT/

Vali Davut Gül, İl Sağlık Müdürlüğü´nün dün Numune Hastanesi´nde düzenlediği değerlendirme toplantısına katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize kazandırılan sağlık yatırımlarının masaya yatırıldığı toplantıda, 14 Ekim´de hizmete sunulacak olan Hava Ambulansın Sivas´ın sağlık hizmetinde milat olacağını belirten Vali Gül, yapımı devam eden hastane, sağlık olacakları, hasta memnuniyetleri, Çedaş´ın taşınması ile hastaneye ulaşım konusunda İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç´tan brifing aldı.

SAĞLIKTA 422 MİLYON LİRA YATIRIM

            İlimizde 2003-2017 yıları arasında sağlık yatırımları için 241 milyon 712 bin lira kaynak kullanıldığını, devam eden yatırımların bitirilmesi ile birlikte ise Sivas´ın 422 milyon 395 bin lira tutarında sağlık yatırımına kavuşmuş olacağı bildiren İl Sağlık Müdürü Moğulkoç, en önemli hedeflerinin hasta memnuniyetinin artırılması olduğunu söyledi.

            Moğulkoç, Vali Gül´e verdiği brifingin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hasta ve yakınlarından gelen ?iki öğün aynı yemek veriliyor´ şikâyetlerinin bildirilmesi üzerine Moğulkoç, ?Aynı yemek hiçbir hasta veya refakatçısına iki kez verilmiyor. Bu tür söylemler gerçeği yansıtmıyor. Sabah pişen yemek öğleye, öğleden sonra pişen yemek ise akşama veriliyor. Ancak menü aynı olduğu için şikayetler geliyor. Sağlıklı insan simitle de karnını doyurabilir ama hastanede yatan birisi için böyle değil. Bunu uzman arkadaşlar yapıyor. Ayrıca tüm yemeklerden numune alınıyor? dedi.

VALİ TALİMAT VERDİ

Moğulkoç´un aynı yemeklerin iki kez pişirildiğini söylemesi üzerine Vali Davut Gül, aynı yemeklerin yapılmaması gerektiğini belirterek, ?Hasta veya refakatçisine aynı gün içerisinde aynı menüyü vermemek lazım. Bu çok anlamsız?  dedi.  Vali Gül´ün açıklaması üzerine İl Sağlık Müdürü Moğulkoç, yemek konusunda çalışma yapacaklarını belirtti.

Vali Davut Gül, uzun süredir kamuoyunu meşgul eden konular hakkında da açıklama yaptı. ?Şehir hastanesi yıkılacak, Numune Hastanesi´nin altından su çıkıyor, bataklık var, yemekhaneyi su bastı? gibi söylemlerin gerçeğini yansıtmadığını vurgulayan Vali Gül, ?Bunlar şehir efsanesi. Burada yıkılacak herhangi bir bina yok, yıkılmayı gerektirecek herhangi bir bina da yok. Vatandaşlarımızın nasıl evlerinin çatısı akıyorsa, evlerinde su patlıyorsa bu tip arızalar, kazalar kamunun tesislerinde de zaman zaman olabiliyor. Numune Hastanesi´ne de bataklık deniyor. Ama aynı yerde 400-500 bin liraya satılan çok sayıda konut var. Nihayetinde insanlar denizin üzerinde havaalanı yapıyorlar. Bataklığın üzerine gökdelen yapıyorlar. Zemin iyi olur, kötü olur. Kötü ise güçlendirme yaparsınız ona göre bir maliyeti çıkar. İyi ise biraz daha az maliyetle yaparsınız? dedi.

HAVA AMBULANS SİVAS İÇİN MİLAT OLACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsisi gerçekleştirilen ve 14 Ekim´den itibaren hizmet vermeye başlayacak olan Hava Ambulansın Sivas için sağlıkta bir milat olacağını belirten Vali Gül, ?Hava Ambulansın sayesinde Sivas´ta artık kar, yağmur yağmış, yol uzakmış hiçbir önemi kalmadı. Her ilçeye her branşta doktor verilemiyor. Neden verilemiyor? Branşlar çok fazla. Branşları verseniz yan dalları çok fazla. Helikopter ambulansımız olduğunda 24 saat milletimizin emrinde olan ve acil durumlarda kullanılabilecek bir enstrüman olmuş olacak. Bu hizmet bana göre Sivas´ın sağlık hizmetinde milat olacak? diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDE KONUŞLANRILACAK

Özellikle ulaşılmakta güçlük çekilen hastalara daha kolay ulaşarak farklı il ve ileri tıp merkezlerine taşınmalarını sağlayacak olan hava ambulansı Cumhuriyet Üniversitesi´nde konuşlandırılacak, alan Rektörlük tarafından hastane karşısındaki bir bölgede tahsis edilecek. Sivas ile birlikte ülke genelinde sayısı 19´a yükselen hava ambulansları 2´si Ankara, 2´si İstanbul olmak üzere İzmir, Antalya, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Bursa, Trabzon, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kayseri, Konya, Malatya ve Van illerinde bulunuyor.

?HÜKÜMET MEYDANINA HASTANE YOK?

Hükümet Meydanı´na hastane yapılıp yapılmayacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Gül, hastaneleri Hükümet meydanına yapma imkanlarının olmadığını belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?ÇEDAŞ´ın 58 dönümlük arazisinin hastaneye katılması konuşuluyor. Bunu istiyoruz. Dolayısıyla da şehir merkezinde bunun alternatifi olan 150-200 dönüm başka bir arazi de yok. Bunu nereden anlıyoruz? Biz hapishane yapmak için 2 senedir yer arıyoruz. Nihayetinde bulamadık. Şehrin biraz dışına gitmiş oldu. Buraya bile bazı hemşerilerimiz uzak diyor. Daha uzak bir yere yaptığımızda mevcut uzak diyenlerin en az 5 katı, 10 katı daha fazla uzak diyen çıkacak. Yani hastaneleri bizim Hükümet Meydanı´na yapma imkanımız yok. Eski hastanelere baktığımızda her birinin odasında 4 kişi, 6 kişi veya 8 kişilik koğuş sisteminin olduğunu görüyorduk. Burası ya tek ya da 2 kişilik. Yanında 250 yataklı bir ilave blok yapılıyor ve 195 yataklı da geriatri servisi yapılıyor. Bu yatak kapasitesini de koyduğumuzda mevcut hastanemizle beraber özellikle metrekare olarak eski sağlık tesislerimizin neredeyse 2 katına ulaşmış oluyoruz. Aynı zamanda üniversite de 230 yataklı bir hastane şu anda yüzde 70´ler seviyesinde. Burası kadın doğum çocuk hastanesi olarak yapılıyor. Yine üniversitede 970 yataklı yeni bir hastane yapılacak. Bunların hepsini topladığımızda ilçe hastanelerini saymasak bile mevcut nüfusumuzun 2 katına hizmet verebilecek bir yapıya ulaştık.

HASTANEDE ULAŞIM SIKINTISI ÇÖZÜLECEK

Numune Hastanesi´ne ulaşım konusunda sıkıntılar var. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz Erzincan-Ankara karayolu üzerine bir altgeçit çalışıyor. Dolayısıyla da ambulansların gelişinde de vatandaşların kendi araçlarıyla gelişlerinde de bir kolaylık sağlayacak. Burada bin araçlık kapalı otopark yapılıyor. Otobüslerin buraya servis yapmasını istiyoruz. Çünkü otobüsler Ağız ve Diş Hastanesine geliyor. Buraya kadar gelmiyor. Yaklaşık 600 metrelik bir mesafe var. Onu inşallah çözeceğiz. ÇEDAŞ´ı Sivasspor tesislerinin karşısında askeriyeden aldığımız araziye taşımak istiyoruz. Bunun planlama süreci devam ediyor. Taşıdığımızda 58 bin metrekarelik alan çıkmış olacak. Bu hem otopark anlamında hem ulaşım anlamında fayda sağlayacak ve hastane sorunumuz çözülmüş olacak.?

Vali Davut Gül, İl Sağlık Müdürlüğü´nün düzenlediği toplantının ardından Numune Hastanesi alanında inşaatı devam eden sağlık yatırımlarını inceledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü