USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

VALİ GÜL´DEN ÖĞRENCİLERE UYARI! ?Art niyetli kişilerden uzak durun?

VALİ GÜL´DEN ÖĞRENCİLERE UYARI! ?Art niyetli kişilerden uzak durun?

VALİ GÜL´DEN ÖĞRENCİLERE UYARI!  ?Art niyetli kişilerden uzak durun?
26-09-2017 07:58
Google News

Cumhuriyet Üniversitesi´ni tercih ederek çeşitli bölümlerde yükseköğrenimlerine başlayan 10 bin dolayında öğrenciye yönelik düzenlenen 2. Tanıtım Günleri dün start aldı.

Vali Davut Gül´ün katımıyla Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi´nde düzenlenen tanıtım günlerinden Vali Gül, öğrencilere; ?Art niyetli kişilerden uzak durun? uyarısında bulundu.

Gökhan KARA /

Cumhuriyet Üniversitesi´ni tercih ederek çeşitli bölümlerde yükseköğrenimlerine başlayan 10 bin dolayında öğrenciye yönelik düzenlenen 2. Tanıtım Günleri dün üniversitenin Kültür Merkezi´nde başladı.

Vali Davut Gül, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, bazı protokolü üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı tanıtım günlerinde Sivas türkülerinin yanı sıra şehrin tanıtımı için sinevizyon gösterisi yer aldı.

?KEŞKE SİVAS´TAN GİTMESEYDİM DİYECEKTİNİZ?

Tanıtım programında öğrencilere hitap eden Vali Davut Gül, Sivas´ın bir öğrencinin okuyacağı en güzel şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Öğrencilere bazı uyarılarda da bulunan Vali Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Nereden gelirseniz gelin, hangi şehirden, hangi ilçeden gelirseniz gelin, alışma durumu olacağı için biz nerden geldik algısı olacaktır. Fakat mezun olduğunuz zaman keşke Sivas´tan gitmeseydim diyeceksiniz. Sivas bir öğrencinin okuyacağı şehirler içerisinde başta gelmektedir. Buradan çok memnun kalacaksınız.

GÜVENLİ ŞEHİR

Sivas, gerek coğrafi özelliği, gerek ulaşabilir olmasıyla, gerekse de güvenli olmasıyla bilinen bir şehirdir. Bunu ilerde anlayacaksınız. Genelde bir yere gidildiğinde buralar bizden sorulur denir. Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas, Türkiye Cumhuriyeti´nden sorulur. Sakın bizden sorulur diyen legal ya da illegal grubu dikkate almayız. Sizler ailenizin bizlere emanetisiniz. Sizlerin tırnağına herhangi bir taş değmesin. Kararlarınızı hiç kimsenin baskısı altında kalmadan, hiç kimseye esir olmadan verin.?

BARINMA SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Sivas´ın öğrenciler açısından en büyük problemlerinden birisinin barınma olduğunu da belirten Vali Gül, bu sorunun hemen her şehirde yaşanan bir sorun olduğunu belirterek, ?3 bin kişilik yurdumuz bitmek üzere. En kaç Kasım ayının 15´nde hizmete girecek. Hem kızlar hem erkekler böylece KYK´nın bu yurdunda barınacak. 10 bin kişilik yurdumuzun ise 2 yıl içerisinde bitmesini arzuluyoruz. Sizler 3. Sınıfa geldiğinizde bu yurtlarda kalabileceksiniz.

ART NİYETLİ KİŞİLERDEN UZAK DURUN

Üniversiteye ilk gelenler belli konularda tehdit altındadır. Özellikle art niyetli kişiler bunlar Sivas´ta yok ama uyuşturucu satmak isteyenler, buna benzer farklı ürünleri satmak isteyenler birinci derecede sizleri hedef kitle olarak görüyor. Bundan kendinizi muhafaza ediniz. Genel de arkadaş çevrenizde ve sosyal çevrenizde olur. Onların yaptığı şeyleri sizde yapma zorunluluğu hissedebilirsiniz. Bunlardan kesinlikle uzak durun. Aklı başında gençlersiniz. Dikkatli olduğunuzu biliyorum ama bu tür durumlarda uzak durarak bizlere bildiriniz? diye konuştu.

?SİVAS´I İLİM, İRFAN VE EĞİTİM ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ?

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ise eğitimin önemine vurgu yaparak ?Eğitim insanoğlunun öncelik sıralamasında en önde gelen ihtiyaçlardandır. Çünkü; eğitim yoksa ilim olmaz, ilerleme olmaz, bilimsel ve teknolojik gelişmeler olmaz. Biz Sivas´ımızı ilim, irfan ve eğitim şehri yapmak istiyoruz? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü