USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

VALİ ŞİMŞEK İLÇELERİ İNCELEDİ

VALİ ŞİMŞEK İLÇELERİ İNCELEDİ

VALİ ŞİMŞEK İLÇELERİ İNCELEDİ
31-05-2022 05:00
Google News

Sİvas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Doğanşar, Hafik ve Yıldızeli ilçelerinde incelemeler yaptı.  İlçelerin son durumu hakkında kaymakamlardan bilgi alan Vali Şimşek, yapımı devam eden Yıldızeli TOKİ konutlarını da inceledi.

Yüksel MENEKŞE

Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliğine atanan Dr. Yılmaz Şimşek, ilçe ziyaretlerine başladı. Vali Şimşek ilk ziyaretine 1996 yılında kaymakam olarak görev yaptığı Doğanşar’dan başladı. Dipsizgöl Şelalesini ziyaret eden Vali Şimşek, göl çevresinde, yemyeşil doğası ve temiz havasıyla yaz boyu ziyaretçilerini ağırlayan şelalede incelemede bulundu. Doğanşar Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Şimşek, Kaymakam Yunus Emre Yıldız’dan ilçe hakkında brifing aldı.

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Şimşek, kaymakamlık toplantı salonunda muhtarlarla görüştü. Muhtarları önemsediğini belirten Vali Şimşek; "Sizler, sahada bizim dokunan elimiz, gören gözümüz, işiten kulağımızsınız. Devletimizin, ülkemizin en ücra köşesine kadar ulaştığı kılcal damarlarsınız" dedi. Doğanşar Belediyesini ziyaret eden Vali Şimşek, belediyenin hizmetleri ile ilgili bilgi aldı. Belediye Başkanlığı önünde bulunan Ahmet Ayık parkını da gezen Vali Şimşek, ilçe halkıyla sohbet etti. İlçede bulunan Alabalık Çiftliğini de ziyaret eden Vali Şimşek, Doğanşar’ın serin sularında yetişen lezzetli alabalıklarla ilgili bilgi alarak, tesisi gezdi.
Vali Şimşek’in bir sonraki durağı ise şehit evi oldu. Doğanşar Ütük köyünde şehit Piyade Er Mustafa Bektaş'ın babasını ziyaret eden Vali Şimşek, şehidin babası Lütfi Bektaş'ın hatırını sordu. Doğanşar’a bağlı Kozlu köyünü de ziyaret eden Vali Şimşek, köy halkı ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. Köyde kömbe yapan teyzeleri de ziyaret eden Vali Şimşek, teyzelerle beraber kömbe yaptı. Doğanşar İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Vali Şimşek, güvenlik güçlerine görevlerinde başarılar diledi.Vali Şimşek ayrıca geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ilçe kütüphanesini de inceleyerek kütüphane yetkilsinden bilgi aldı.

HAFİK
İlçe ziyaretlerine Hafik ile devam eden Vali Şimşek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Hafik Kaymakamı Kadir Algın'dan ilçedeki çalışmalar hakkında brifing aldı. Hafik kaymakamlığı ziyareti sonrası ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnafları iş yerlerinde uğrayan Vali Şimşek, onlarla hasbihal ederek hayırlı kazançlar diledi. Hafik İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Vali Şimşek, güvenlik güçlerine görevlerinde başarı diledi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Çelik’in Hafik'teki evini ziyaret eden Vali Şimşek,   şehidin ailesiyle bir araya geldi. Vali Şimşek, ailelerin taleplerini dinleyerek her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

“KÖYLER YAŞAMALIDIR”
Anadolu’nun kalkınması hem de göçün önlenmesine çözüm sunan 'Köyler Yaşamalıdır' projesi ile yeni yerleşim yerleri sahiplerini buldu. Sivas İl Özel İdaresi koordinesinde, vatandaşların köylerine geri dönmesini sağlamak amacıyla hazine arazisine tek tip 52 konut inşa edildi. Projede yapılan evlerle vatandaşlar hem doğduğu topraklara geri dönüyor hem de köylerden büyük şehirlere göç engelleniyor. Vali Şimşek de Günyamaç köyünü ziyaret ederek, 52 adet konutun yer aldığı yeni yerleşim yerini inceledi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Hafik Gölü'nün ekolojik sistemini tüm güzellikleriyle koruyacak olan çevre düzenleme projesinde çalışmalar sürüyor. Vali Şimşek, göl çevresinde incelemelerde bulunarak ilgili idari ve teknik sorumlulardan bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, Sivas Valiliği himayelerinde İl Özel İdaresi’nin marifetiyle gölün eko sistemine uygun ahşap ve taş ağırlıklı düzenleme çalışmaları yapılacak.

Bölgede çalışmaların özenli ve hassasiyetle yürütüldüğü alanı gezen Vali Şimşek, gölün çevre düzenlemesi sonrası doğallığının korunarak insanların nefes alabileceği daha fonksiyonel bir alan olacağını belirtti.

YILDIZELİ

Vali Dr. Yılmaz Şimşek ilçe ziyaretleri kapsamında termal, kış ve doğa turizmi ile öne çıkan Yıldızeli'nde gezi ve incelemelerde bulundu. İlçede ilk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Vali Şimşek, Kaymakam Şeref Gülyer'den brifing alarak şeref defterini imzaladı. Sıcak karşılamadan dolayı ilçe halkına teşekkür eden Vali Dr. Yılmaz Şimşek, daha sonra muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarla tek tek tanışan ve taleplerini dinleyen Vali Şimşek, onların devlet ile vatandaş arasında bir köprü olduğunu belirterek "Hep birlikte çalışarak, taleplere cevap vereceğiz" dedi.

TOKİ KONUTLARINI İNCELEDİ
Yapımı devam eden Yıldızeli TOKİ konutlarında incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Cami Mahallesi'nde 8 blok 154 daire, cami ve ticaret merkezinden oluşan yeni yaşam alanının ilçeye hayırlı olmasını diledi.

ESNAFLARLA BİRARAYA GELDİ
İlçe temasları kapsamında Yıldızeli Belediyesini de ziyaret ederek Başkan Mehmet Sabit Karakaş'tan tamamlanan yatırımlar ve devam eden projeler hakkında bilgi alan Vali Şimşek, daha sonra esnafları ziyaret edip, hayırlı kazanç temennisinde bulundu. Çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Şimşek, vatandaşlarımızla da sohbet etti. Vali Şimşek, Yıldızeli Belediyesi tarafından yapılan ve Kurban Bayramı öncesi açılması planlanan 5 bin başlık canlı hayvan pazarında da incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Sabit Karakaş'tan bilgi alan Vali Şimşek tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Vali Yılmaz Şimşek, ilk köy ziyaretini de Yıldızeli ilçesinde Yavu köyüne gerçekleştirdi. Köyde ilk olarak 2006 yılında Bitlis'in İçgeçit köyünde yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Onb. Erdal Kavallı'nın hanesine ziyarette bulunan Vali Şimşek, şehide Allah'tan rahmet, ailesine ise sağlıklı ömür diledi.
Daha sonra yöre halkı ile köy kıraathanesinde bir araya gelen Vali Şimşek, köy halkına misafirperverliği için teşekkür ederek taleplerini dinledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü