USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Vekil Toy: "Nitelikli Eğitim Temel Hedefimiz''

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alarak eğitime yönelik gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Çocukların her açıdan nitelik eğitim almalarının temel hedef olduğunu vurgulayan Toy, “Tüm olası tehditlere karşı her türlü koruyucu ve önleyici tedbirleri almaktır. Muhalefetin oluşturmaya çalıştığı algıya ve belgelere dayanmayan tüm ithamlara rağmen bizler Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Türkiye'nin

Vekil Toy: "Nitelikli Eğitim Temel Hedefimiz''
04-10-2024 13:30
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, yeni yasama döneminde ilk kez meclis kürsüne çıktı. Partisi adına söz alan ve meclisteki milletvekillerine hitap eden Toy, eğitimde devam eden çalışmaları anlattı AK Parti hükûmetlerinin en önemli politikalarından birinin çocukların her açıdan nitelikli eğitim almaları ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeleri olduğunu ifade eden Toy, “ Tüm olası tehditlere karşı her türlü koruyucu ve önleyici tedbirleri almaktır. Bu doğrultuda bakanlığımız bir milyondan fazla öğretmeni, 16 milyona yakın öğrenci ve velilerinden oluşan büyük bir aile olarak 164 bin bina ve 605 binden fazla derslikte eğitim ve öğretim hizmeti yürütmektedir. 60 binden fazla okulumuzun temizlik hizmetlerinin yürütülmesi için geçtiğimiz yıllarda 110 bin olan temizlik personeli sayısı bugün 146 bini aşmış durumdadır. Bu sayıya ilave olarak İş Gücü Uyum Programı kapsamında ayrılmış olan 120 bin kontenjanın tamamlanması için alımlar devam etmektedir. “ dedi.

OKULLARIMIZ SÜREKLİ DENETLENİYOR

Okullarda temizlik malzemelerinin temini için 2023 yılında 1,5 milyar harcandığını, 2024 yılı için bu tutarın 2,5 milyar olmasının öngörüldüğünü söyleyen Toy, “ Ayrıca, tüm okullarımızın temizlik ve hijyen şartları, yetkilendirilen 8 bin görevli tarafından da sürekli tetkik edilmektedir. Öte yandan, Millî Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler ve İçişleri Bakanlığımızın iş birliğinde çocuklarımızın güvenliğini teminen koruyucu ve önleyici eğitim ve güvenlik tedbirleri de alınmaktadır. Öğrencilerimizin güvenliği için binden fazla okul kolluk görevlisi, 20 bine yakın güvenli eğitim koordinasyon görevlisiyle okullarımızın giriş çıkış saatlerinde 5 bin 800 ekip görevlerini sürdürmektedir.” diye konuştu.

TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ÇEDES Projesi ile oluşturulmak istenilen algının aksine, toplumsal konularda çocukların duyarlılığının artığını vurgulayan Toy, ”Çocuklarımızda olumlu davranış değişikliklerine sebep olmuştur. Öyle ki proje kapsamında, 6 Şubat depremi sürecinde 63 milyon yardım ve 554 konteyner yanında binlerce ihtiyaç kolisi deprem bölgesine ulaştırılmış, Gazze için yaklaşık 50 milyon yardım desteği sağlanmıştır. Yine, bugüne kadar öğrencilerimiz tarafından yaklaşık 2 bin hasta, yaşlı, şehitlik, huzurevi ziyaret edilmiş, 150 bine yakın da fidan dikilmiştir. Diğer bir husus ise, mesleki eğitim merkezi yani çıraklık programı. Mevcut yasal düzenlemelere uygun olarak yürütülen programın iş dünyamızın, sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi başta olmak üzere birçok toplumsal ve ekonomik anlamda faydası vardır. Şu bilinmelidir ki MESEM öğrencilerinin iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası primleri Bakanlığımız tarafından ödenmektedir. Program kapsamında işletmeler çırak statüsünde olan 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde 30'undan, kalfalık yeterliliğini kazanmış 12'nci sınıf öğrencilerine ise asgari ücretin yüzde 50'sinden az olmayacak şekilde ücret ödemek zorundadır yani iddiaların aksine, öğrencilerimizin ve emeklerinin suistimal edilmesi söz konusu değildir. Sonuç olarak, muhalefetin oluşturmaya çalıştığı algıya ve belgelere dayanmayan tüm ithamlara rağmen bizler Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Türkiye'nin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü