USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?YARDIM DAĞITIMINA YETİŞEMİYORUZ?

?YARDIM DAĞITIMINA YETİŞEMİYORUZ?

?YARDIM DAĞITIMINA YETİŞEMİYORUZ?
09-11-2018 07:26
Google News

Çetin POLAT/

İl Genel Meclisi´nin Kasım ayı toplantılarının dünkü konuğu Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar oldu. Sarılar, İl Özel İdare meclis toplantı salonunda Meclis Başkan Vekili Fikret Doğruyol başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi´nde Kızılay´ın yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Türk halkının Kızılay´a olağanüstü bir teveccühü olduğunu kaydeden Sarılar, Türkiye´de çok geniş bir kadroya sahip olmalarına rağmen yardımları dağıtmaya yetişemediklerini söyledi.

?İSTANBUL DEPREMİNDE SINIFTA KALDIK?

Kızılay´ın kara gün dostu olduğunu, nerede bir sıkıntı, afet, sel, yangın varsa oraya yetiştiğini belirten Sarılar, Kızılay´ın geçmişte özellikle İstanbul´daki depremde sınıfta kaldığını söyledi.

Sarılar, bahsettiği dönemde afet depolarında lazım olan malzemelerin bulunamadığını ancak ilerleyen dönemlerde altyapının güçlenerek dakikalar içerisinde ulaşılabildiğinin altını çizerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Yakın zamanda hatırlarsanız Van´daki depremde anında her şey çadırlar olsun, konteynerler olsun, sahra hastaneleri olsun, aşevleri olsun 24 saat içerisinde hizmete koşan bir kurum olduk. Kızılay Cumhurbaşkanlığına bağlı Türkiye´nin en sosyal kurumu. İnsanlarımızın yapmış olduğu desteklerle biz varız. Ama bu destekleri alabilmek için o kuruma Türk insanının güven duyması gerekiyor. Bu güven olduğu zaman inanır mısınız bize gelen yardımların, bağışların, dağıtmakta yerine ulaştırmakta güçlük çekiyoruz. O derece halkın teveccühüne nail olmuşuz. Bunun için ben Sivaslı hemşerilerimize tüm ülke insanına Kızılay adına çok teşekkür ediyorum. Bugün sağlıklıyız ama buradan çıktıktan sonra başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Acil kana ihtiyacımız olabilir. Onun için bu kan verme konusunda halkımızın duyarlılığına çok teşekkür ediyorum ama yetmez diyorum. Neden? Bugün biz Türkiye´deki kan ihtiyacının yüzde 90-95´ini temin ediyoruz. Tek yetkili kurum. Diğer kalan kısmı ise belli başlı üniversite hastanelerinin kan alma üniteleri var. Onlar karşılıyor. Burada yalnızca elde ettiğimiz kan sayılarının yüzde 90´ının erkek bağışçılarımızdan olduğunu söylemek istiyorum. Hanımefendi kardeşlerimizden özellikle rica ediyorum. Kan verilirken biraz daha duyarlı olmalarını ve kan vermek için bizim Kızılay kan alma noktalarına müracaat etmelerini özellikle istiyoruz ve bekliyoruz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü