USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yaşıtları Koşarken O Adım Bile Atamıyordu Çareyi Böyle Buldular

Sivas’ta yaşayan 6 yaşındaki Buğlem Naz Çetinkaya’nın engeli dolayısıyla yaşamış olduğu zorluklar hayırseverlerin yardımı ile son buldu.

27-08-2024 10:19
SİVAS
Google News

Sultan ÖZKARAMAN/

Sivas’ta Zihinsel Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği ve 2 hayırseverin destekleri sonucu temin edilen serebral paralizili tekerlekli sandalye 6 yaşındaki Buğlem Naz Çetinkaya’ya umut oldu. Yüzde 100 yürüme engeli olan Buğlem Naz, uzun zamandır yaşamış olduğu erişebilirlik sıkıntısını bu araç ile sonlandırmış oldu.

Buğlem Naz’ın annesi Neslihan Çetinkaya, kızının uzun zamandır ulaşım konusunda çeşitli sıkıntılar yaşaması sonucu Dernek Başkanı Halil Geçkil’e ulaşarak çare aradı. Başkan Geçkil öncülüğünde 2 hayırseverin desteği sonucu serebral paralizili tekerlekli sandalye kısa sürede Çetinkaya ailesine teslim edildi.

Çetinkaya, “Destek olan herkesten Allah razı olsun. Yaşı büyüdükçe, ilerledikçe artık bu durum bizim için çok zorlaşıyordu. Şu anda çok mutluyuz. En azından Buğlem’i taşıyacak bir destekleri oldu. Allah kimseyi elinden, ayağından alıkoymasın çünkü çok zor bir durum” şeklinde konuştu.

Kendisi ile aynı kaderi paylaşan yüzlerce insana umut ışığı yakan Başkan Geçkil, sıradaki ışığın Buğlem Naz için yandığını ve bir dileği daha yerine getirmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, “Bu kızımızın durumunu bize anlatmışlardı. Biz de 'Ne yapabiliriz?’ dedik ve araç temininde bulunmak için bir kampanya yaptık.  Yeter Kibar ve Zeliha Mil isimli yurt dışında yaşayan hayırseverlerimiz kampanyaya destek oldu. Bunları bizim temin etmemiz zor oluyor ama birlik olursak çok rahat temin edebiliyoruz ve evimize gittiğimizde rahat bir uyku uyuyoruz, rahat nefes alıyoruz” dedi.

Tekerlekli sandalyeyi gören Buğlem Naz’ın sevinci gözlerinden okunurken Anne Çetinkaya ise bu dileğin gerçekleşmesi noktasında birlik olan Yeter Kibar, Zeliha Mil ve Halil Geçkil’e teşekkür etti.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Halil Geçkil
Halil Geçkil 3 hafta önce
Değerli basın mensubu kardeşlerime ve bu haberden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum her zaman doğru ve dürüst haber yaptıkları için de basın mensubu arkadaşlarım ve kardeşlerime yürekten kutluyorum her zaman yanımızda oldukları için de çok mutluyuz
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü