USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

YENİ HEDEFLER BELİRLENDİ

YENİ HEDEFLER BELİRLENDİ

YENİ HEDEFLER BELİRLENDİ
10-08-2017 07:33
Google News

Sebzeciliği geliştirme, kama yem açığının giderilmesi, yemeklik dane baklagil üretim alanlarının artırılması ve 18 ayrı tarımsal sulama projelerinin görüşüldüğü toplantıda, yeni hedefler belirlendi.

Nurettin ÇUKURYURT/

İl Özel İdaresi 2017 yılı iş sezonunda tarım alanlarında yürütülen çalışmaları ele aldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nebi Kaya´nın başkanlığında İl Encümen Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Soysal, Alparslan Ceyhan ile idare birim müdürleri katıldı.

Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin´in yaptığı sunum ile 2017 yılı iş sezonu kapsamında yapılmakta olan çalışmaların ele alındığı toplantıda, 2017 yılı tarımsal projelerinden ?Sebzeciliği Geliştirme Projesi´nin, ?Kaba Yem Açığının Giderilme Projesi´nin ve ?Yemeklik Dane Baklagil Üretim Alanlarının Artırılması Proje´lerinin tamamlandığı, diğer 3 proje de ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Tarımsal sulama projelerinde ise 18 projenin tamamlandığı, 6 projenin ihale aşamasında olduğu, 14 proje de ise çalışmaların sürdüğü vurgulandı. Ayrıca DAP kapsamında yürütülen tarımsal sulama projelerinden 5´inin tamamlandığı, 12´sinin de yıl içerisinde tamamlanmayı hedeflendiği ifade edildi.

35 BİN FİDAN DİKİLDİ

Kentte yürütülen ağaçlandırma çalışmalarının görüşüldüğü toplantıda 16 bin 600 çam, 18 bin 900 yapraklı fidan olmak üzere toplamda 35 bin 500 adet orman fidanlarının ilçelere dağıtılarak dikimlerinin yapıldığı açıklandı.

Gerçekleştirilen sunumların ardından açıklama yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi civarında Sivas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 50 bin adet fidan dikiminin tamamlandığını belirterek, ?Sivas´ın ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için, Sivas İl Özel İdaresi olarak 2017 yılı yatırım programı aksatılmadan gerçekleştirilmeye çalışılıyor. İdaremizin yaz sezonu aynı hız ve aynı gayretle tamamlanacak? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü