USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YENİLENEBİLİR ENERJİ FAKÜLTESİ AÇILSIN

YENİLENEBİLİR ENERJİ FAKÜLTESİ AÇILSIN

YENİLENEBİLİR ENERJİ FAKÜLTESİ AÇILSIN
09-05-2019 07:50
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Bekir Tanyıldız,  Sivas, Nevşehir ve Kayseri illerinin Yenilenebilir Enerjide pilot bölge olarak seçildiğini belirterek, Sivas´a yenilenebilir enerji noktasında fakülte açılmasını talep etti.

Cumhuriyet Üniversitesinde bu konu ile ilgili bir araştırma yaptığını da aktaran Grup Başkanvekili Tanyıldız, ?Yenilenebilir Enerji ile ilgili hiçbir tane bölüm yok. Özellikle Gürün gün ışığı en çok alan ilçelerden bir tanesi. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız´a seslenmek istiyorum. Kayseri´de açılan yenilenebilir enerjiyle ilgili yüksekokul, Sivas´ta da açılabilir? dedi.

Gürün ve Kangal ilçelerinde yenilenebilir enerji noktasında çalışacak insanlara ihtiyaçlar olduğunu belirten MHP´li Tanyıldız, ?Firmanın bir prensibi var. Yüksekokul öğrencisi olmayan kişileri işe alamıyorlar. Yani Gürün´de yenilenebilir enerji ile ilgili bir lise var ama mezun olanlar işe alınamıyor. Devletimiz bu konuda araştırma yapıp Sivas´ı pilot il seçmişse şirketler burada bu konuda faaliyet gösteriyorsa bu eleman ihtiyacının Sivas´tan karşılanması lazım diye düşünüyorum. Acilen yenilenebilir enerji ile ilgili bir yüksekokul açmamız lazım. Gürün´deki Yüksek Okul Müdürümüzle görüştüm. Altyapılarının hazır olduğunu Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü´nün onay vermesi halinde ilgili yerlerden de onay alınarak yenilenebilir enerji ile ilgili fakülte açarız diyor? diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulkadir Demirel ise Sivas´a yenilenebilir enerji noktasında bir fakülte açılması talebine destek vererek, ?Sivas´ın yenilenebilir enerji noktasında pilot il olarak seçilmesi çok iyi bir gelişme. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Üniversitesinde herhangi bir bölüm yoktur. Bende Cumhuriyet Üniversitesi Rektöründen Yenilenebilir Enerji ile ilgili bir bölüm açılması noktasında desteklerini bekliyorum? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü