USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yerel mecliste ZAM ve CAM TARTIŞMASI

Yerel mecliste ZAM ve CAM TARTIŞMASI

Yerel mecliste ZAM ve CAM TARTIŞMASI
14-11-2017 07:59
Google News

İl Genel Meclisi´nin dünkü oturumunda, gündemde olan ve hemen herkesi ilgilendiren araçlarda cam filmi yasağı ve durdurulması ile mazota yapılan zam ele alındı. CHP ile AK Partili meclis üyelerinin karşılıklı sert söylemlerde bulunduğu oturumda, CHP´li üye Sadık Güller,?Bu kadar vergi ve ceza yeter artık? derken, Ak Partili Fikret Yıldırım, ise ?Sonuçlarına katlanırsanız özgürlük sınırsızdır. Devlet ihtiyaç duyması halinde zam yapar? dedi.

?BU KADAR VERGİ ÇOK, CEZA ÇOK?

İl Özel İdare Meclis toplantı salonunda dün Kasım ayı toplantıları kapsamında Meclis Başkanı Sedat Özata başkanlığında toplanan mecliste gündem dışı söz alan CHP Divriği İl Genel Meclis üyesi Sadık Güller, cam filmindeki bilinmezlik ve son 1 ay içerisinde gördüğü iki zam ile tarihinde ilk kez 5 liranın üzerine çıkan mazot zammını eleştirdi. Cumhuriyet döneminden beri vatandaşa bu kadar cezanın uygulanmadığını öne süren Güller, ?Bu zam konusunda bir zaaf var. İçinizde ceza ödemeyen var mı? Çok azdır. Bu kadar vergi, ceza çok? diyerek hükümeti eleştirdi.

?BÖYLE BİR DÜNYA YOK?

Güller´in açıklamasının ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Fikret Yıldırım ise devletin ihtiyaç duyması halinde zam yapılacağını belirterek, ?Cam filminin yasak olmasının gerekçeleri defalarca açıklandı. Mağduriyetler söz konusu olunca belli standartlar getirilerek tekrar serbest bırakılması söz konusu. Akaryakıt zamlarının ise dövizden kaynaklanan artışlar nedeniyle olduğunu hepimiz biliyoruz. Cezalar ve vergilerden bahsediliyor. O zaman bütün kuralları kaldıralım insanlar istediği gibi yaşasın, sonucunda da kimse cezalandırılmasın ama böyle bir dünya yok? dedi.

Erhan CEYLAN/

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının dünkü oturumuna, son zamanların gündeminde olan cam filmi yasağı ile mazot zammı damga vurdu. Muhalefetin her iki konudaki eleştirilerine, iktidar partisi üyesi cevap verdi.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği yerel parlamentoda, CHP ve AK Partili meclis üyeleri bir kez daha söylemleri ile karşı karşıya geldi. CHP´li üye Sadık Güller, zammının çok fazla olduğunu belirtirken, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Fikret Yıldırım ise ?zammın bir ihtiyaç olduğunu? vurguladı.

Başkan Sedat Özata başkanlığında Özel İdare Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturumda gündem dışı söz alan CHP Divriği İl Genel Meclis üyesi Sadık Güller, cam filminde yaşanan belirsizlik, mazot ve çiftçinin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi.

Son zamanlarda araçlarla ilgili cam filmi konusunda yaşanan belirsizliğin bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini belirten Güller, ?Cam filmi konusunda biri sök diyor, diğeri tak diyor. Biri olmaz diyor, diğeri olur diyor.3 sene önce cam filmi takılmış, 3 sene sonra sökün diyorlar. Neden? İçi görünmüyormuş. Tamam da o zaman niye izin verildi?? dedi.

?ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA, ZAM ÇOK FAZLA?

Son bir ay içerisinde yapılan iki ayrı zamla tarihinde ilk kez 5 lirayı geçerek rekor üstüne rekor kıran mazota zammını da eleştiren Güller, bu zamdan en çok çiftçinin etkilendiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Son zamanlarda 3-4 günde bir mazota, benzine zam geliyor. Zammı biz yapmıyoruz diyorlar. Kim yapıyor? Otomatik ayarlandı diyor. Tamam da bunu otomatik olarak ayarlayan da sizsiniz. Bu nasıl bir ayarlama? Çiftçi tohum ekecek kafasında hesap yapıyor. Örneğin bana 100 litre mazot lazım diyor. Sabah gidiyor mazot almaya mazota zam gelmiş. Cumhuriyet döneminden beri vatandaşa bu kadar çok ceza uygulanmadı. Açtım baktım bu noktada bir zaaf var. İçinizde ceza ödemeyen var mı? Çok azdır. Bu kadar vergi, ceza çok fazla.?

?GİZLİ OLSA DA BİR SAVAŞIN İÇERİSİNDEYİZ?

CHP´li Güller´in ardından söz alarak cam filmi yasağı ve zamlarla ilgili eleştirilere cevap veren AK Partili meclis üyesi Fikret Yıldırım ise, Türkiye´nin gizi olsa da ekonomik ve siyasi bir savaş içerisinde olduğunu bildirdi.

Ak Partili Yıldırım, cam filmi ve mazot zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ?Cam filmi ile ilgili aslında serbest bırakma söz konusu değildi. Yaşanan mağduriyetler gündeme geldi ama cam filminin yasaklanmasına ilişkin gerekçelerde var. Cam filminin yasak olmasının gerekçeleri defalarca açıklandı. Mağduriyetler söz konusu olunca belli standartlar getirilerek tekrar serbest bırakılması söz konusu. Bu çalışma yapıldığı zaman tekrar konuşuruz. Akaryakıt zamlarının dövizden kaynaklanan artışlar nedeniyle olduğunu hepimiz biliyoruz. Hiçbir hükümet sırf sıkıntı olsun diye zam yapmaz. Asgari ücretle mazotu kıyaslama noktasında da 2002 -2017 yılı fiyat kıyaslaması yaptığımızda bugün ki asgari ücretin yeterli olduğunu iddia ettiğimiz zaten yok ama bugünkü asgari ücretle alınan mazot 2002 yılından çok daha fazla. Cezalar ve vergilerden bahsedildi. O zaman bütün kuralları kaldıralım ne ceza olsun ne vergi olsun, insanlar istediği gibi yaşasın sonucunda da kimse cezalandırılmasın böyle bir dünya yok. Elbette özgürlük sınırsızdır sonucuna katlanırsanız. Var mı kuralsız yasayan bir hükümet bir devlet bir millet. Tabii ki yok. Kurallar insanlar içindir. Vatandaşın haklarını korumak adına kesilen cezalara neden karşı çıkıyorsunuz. Kurallara uyan vatandaşlara neden ceza yazılmıyor. Elbette kurallara uyacağız. Biz elbette bütçe yapıyoruz. Devletin ihtiyaç duyması halinde zamlar yapılır. Gizli olsa da bir savaşın içerisindeyiz. Ekonomik ve siyasi bir savaşın içerisindeyiz. Başka devletler ne oldu da bizim üstümüze gelir oldular. Biz dün ki gibi uslu, kabuğuna çekilmiş bir devlet olsaydık kimse bizim üstümüze gelmeyecekti.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü