USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yeşilay Varsa Hayat Var

Yeşilay Danışmanlık Merkezi atölyelerinde açılan kurslara katılarak bağımlılıklarından kurtulan kursiyerler, atölyelerde ortaya çıkardıkları eserleri sergileyecek. Tütün alkol, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele ettikleri süreçte hazırladıkları eserleri sergileyecek olan kursiyerler eserlerini Sivaslıların beğenisine sunacak.

Yeşilay Varsa Hayat Var
24-09-2024 10:36
SİVAS
Google News

AYDIN DELİKTAŞ

Sivas Yeşilay Derneği Şube Başkanı Bülent Akın ile Başkan Yardımcısı İbrahim Güler, Sivas Ekspres Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Muhittin Karahan’ı ziyaret etti. Ziyarette Yeşilay’ın faaliyetlerine ilişkin kısa bir bilgilendirme yapan Başkan Akın, “Yeşilay 1920 yılından beri 104 yıldır ülkemizde önce alkolle başlayan mücadelesine şu anda 5 tane modül ile devam etmektedir. Tütün alkol, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığına önleyici ve koruyucu eğitimler yaparak, önleyici ve koruyucu doktorluk görevini yapmaktadır” dedi.

27 EYLÜLDE KENT MEYDANINDA SERGİ

Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) 2013 yılında değiştirilen tüzük ile birlikte artık tedavi amaçlı bir oluşuma geçtiklerini aktaran Akın, “İlimizdeki Yeşilay Danışmanlık Merkezleri 4,5 yıldır faaliyetine devam etmektedir. Şu ana kadar 3 bin kişinin üzerinde kişiyi tedavi etmiştir. Psikososyal tedavi ile bağımlılıkla mücadele etmektedir. Ve bu iki kurum Sivas şube başkanlığı adı altında faaliyetlerine devam etmektedir. 27 Eylülde ilimizde hükümet meydanı önünde Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde ve oradaki atölyemizde kendilerini ve becerilerini göstererek, el emeği göz nuru eserlerini sergileyeceğiz” diye konuştu.

BAŞARILI OLAN KURSİYERLERE İŞ İMKANI

Yeşilay Derneği Şube Başkanı Akın ayrıca YEDAM’da çeşitli atölyeler ve kursların olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bağımlı olan kişilerin kendi istekleri doğrultusunda halk eğitim merkeziyle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde biz onlardan talep ediyoruz. Oradan hoca gönderiyorlar. Yani bu birkaç kişi bile olsa onların istediği kursu, atölyeyi oluşturuyoruz. Onlara o eğitimler veriliyor. Başarılı olan kişiler de genel merkezimizin yapmış olduğu protokolle iş edindirmek için İŞKUR’a yerleştiriyoruz.”

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü