USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YIKMAYACAĞIZ SATACAĞIZ

YIKMAYACAĞIZ SATACAĞIZ

YIKMAYACAĞIZ SATACAĞIZ
18-04-2018 07:59
Google News

 

BAŞKAN: ŞANTİYE BİNASIYDI

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, Demiryolları lojmanlarının TÜDEMSAŞ´ın kuruluşu aşamasında Alman işçilerin kaldığı şantiye binası olduğunu belirterek, ?Maalesef eski şantiye binası, bir bahane ile tescil edildi. Böyle bir tescil olmaması gerekirdi. Ama yapıldı. Bu binaların tarihi bir özelliği yok. Daha aktif şekilde değerlendirilmelidir.? dedi.

Haydar ALDIKAÇTI/

Vali Davut Gül son zamanlarda gündeme gelen eski Numune Hastanesi´nden sonra İstasyon Caddesinin son kısmında bulunan Devlet Demir Yolları Lojmanlarının da yıkılacağı haberleri üzerine açıklama yaparak, ?Buraları yeme, içme, giyim gibi ticari işletmeler olacak şekilde satacağız, yıkmayacağız? dedi.

Daha önce TÜDEMSAŞ´ın taşınmasını önlemek amacıyla tescil edildiği ileri sürülen Demiryollarının İstasyon Caddesinde bulunan ikişer katlı binalarının yıkılmasının sözkonusu olmadığını bildiren Vali Gül, ´´Talebimiz doğrultusunda burada bulunan evler satışa çıkarılacak. Neden satılmasını istiyoruz? Şundan dolayı; lojman olduğunda cadde bir yere kadar geliyor. Ondan sonra yürümüyor. Yüksek hızlı trenle beraber gar binası bir cazibe merkezi haline gelecek. Dolayısıyla şehir meydanıyla gar merkezinin birbiriyle daha entegre olması lazım. Tescili kalkmadan olduğu haliyle satılacak. Sonra da prestijli mekânlar olacak. Büyük şehirlerde olduğu gibi yeme, içme, giyim gibi ticari işletmeler olacak.´´dedi.

BAŞKAN´DAN DESTEK

Belediye Başkanı Sami Aydın da, Demiryolları lojmanlarının TÜDEMSAŞ´ın kuruluşu aşamasında Alman işçilerin kaldığı şantiye binası olduğunu belirterek, ?Maalesef eski şantiye binası, bir bahane ile tescil edildi. Böyle bir tescil olmaması gerekirdi. Ama yapıldı. Bu binaların tarihi bir özelliği yok. Daha aktif şekilde değerlendirilmelidir.?dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü