USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

"YIKMAYACAK, TAŞIMAYACAK YAPACAĞIZ"

"YIKMAYACAK, TAŞIMAYACAK YAPACAĞIZ"

14-06-2018 07:59
Google News

?SİVAS´I SAHİPSİZ BIRAKTILAR?

Yüzölçümü bakımından Türkiye´nin en büyük illerden biri olan Sivas´ın AK Parti iktidarı döneminde sahipsiz bırakıldığını savunan Akşener, ?Sivas´ta dikimevi gitti, askeri hastane kapatıldı, entegre tesisi hala üretime geçemedi, gençler işsiz dolaşıyor. AK Parti Sivas´ın potansiyelini görmezden geldi? dedi.

500 LİRALIK VATANDAŞLIK MAAŞI MÜJDESİ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nde ikamet eden her vatandaşa 500 liralık vatandaşlık maaşı vereceklerini de kaydeden Akşener, ?Bu parayı nereden bulacağımı soruyorlar bana. Şimdiye kadar yaptığımız çılgın projelerden cebine attıklarınızla yapacağım. Her yıl 50 milyar liralık sanayi yatırımı yapacağız? diye konuştu.

Erhan CEYLAN/

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti´nin 16 yıllık iktidarı döneminde Sivas´ın elinden alınan değerleri eleştiren Akşener, Sivaslılara yatırım ve istihdam sözü verdi. Hayvancılık ve çiftçilikte eskisi gibi Cumhuriyet şehri Sivas´ın ayağa kalkacağını söyleyen Akşener, 25 Mart 2009 yılında Kahramanmaraş´ta helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan BBP merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu dosyasını çözeceklerinin sözünü verdi.

TANSİYON GERİLDİ

PARTİLİLER BİRBİRİNE GİRDİ

Miting alanına vatandaşları selamlayarak giren ve bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Akşener, Sivas´ta büyük bir coşkuyla karşılandı. Mitingde sıcak hava nedeniyle tansiyon zaman zaman gerildi.

Parti görevlilerinden birinin vatandaşa yönelik sert hareketinin eleştirilmesi parti içerisinde kavgaya dönüştü. İki parti görevlisi yumruk yumruğa vatandaşın önüne birbirine girdi. Olay polis müdahalesiyle son buldu. 1 kişi ifadesi alınmak üzere miting alanından uzaklaştırıldı.

HER VATANDAŞA 500 LİRALIK VATANDAŞLIK MAAŞI

Sık sık ?Cumhurbaşkanı Akşener´ sloganlarının atıldığı mitingde Sivaslılara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, sıcak havaya rağmen miting alanını dolduran herkesten helal istedi.

Akşener, ?Sivas´ın en büyük sorunlarından biri göçtür. Neden çünkü fabrika yok, var olan madenler kapatılmış. Biraz ekonomi ve Sivas´tan bahsetmek istiyorum. 453 milyar dolar borç aldılar. Sivas Demirçelik, Divriği Madenleri satıldı. 70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 2 trilyon dolar vergi toplandı 16 yılda. Bunlardan Sivas´a fabrika yapıldı mı? Hayır. Göçü engelleyecek yatırım yapıldı mı? Hayır. Sivas bizimle birlikte kayıplarına dur diyecek. İşsizlik, göç bitecek sadece ve sadece yatırım gelecek? dedi.

?SİVAS CAZİBE MERKEZİ OLACAK?

Milli Mücadele döneminde işgale uğrayan Türk topraklarını kurtarmak ve milletin bağımsızlığına çözüm aramak için ulus temsilcilerinin Sivas Kongresi´nde buluşmasından dolayı Sivas´ın tarihte önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Akşener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Bir ülkenin işgali sadece topla tüfekle olmaz. Ülkemizi dışarı bağımlı, borçlu, dış politikada itibarsız hale getiren iktidar yüzünden 99 yıl sonra bugün aynı Milli Mücadele ruhuyla bir araya gelmek zorundayız. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için hayatını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

SİVASLI ÇİFTÇİLERİMİZ SANDIKTA HESAP SORACAK

Nüfusunun yüzde 70´i tarım ve hayvancılık sektöründe çalıştığı için iktidarın yanlış tarım politikalarından en çok etkilenen illerden biri Sivas´tır. Sivas 15 sene önce tahıl ambarıydı.20 milyon dekar bakliyat alanımız vardı. Şimdilerde ekilmeyen tarlalarımızda buğday vardı, mercimek vardı, şeker pancarı vardı. Bugün çiftçilerimiz borç batağında, maliyetler ve kota yüzünden üretemiyor ya da ürettikleri para etmiyor. Mercimeği Kanada´dan, buğdayı Rusya´dan, arpayı Ukrayna´dan alan AKP, kendisine yerli ve milli demeye utanmıyor. İYİ Parti iktidarıyla çiftçimiz borçlarından, kotalardan ve maliyetlerden kurtulacak. Devlet olarak çiftçimizin mahsulüne sahip çıkacağız. Türkiye yeniden kendi kendine yeten bir ülke olacak. Sivaslı çiftçilerimizin de ülkemizi ithalata mahkum edenlere sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok.

HAYVANCILIĞI TEŞVİK EDECEĞİZ

Toprakları plato ve yaylalarla kaplı Sivas, hayvancılık yapmaya da son derece müsait olduğu halde yeterli destek verilmediği için hayvancılık bitirildi. 15 sene önce meralarınızda, çayırlarınızda koyunlar, keçiler, sığırlar otlardı. Hayvancılıkta Türkiye´nin Texas´ı olarak bilinen Sivas´ın bugün hayvancılıktan vazgeçmesi son derece üzücü. Ülke sınırlarını aşan Kangal Köpekleri, balıyla da isim yapmayı başarmış Sivas´ın hayvancılıkta teşvik edilmesi olmazsa olmazımızdır. İYİ Parti iktidarıyla ülkemiz Polonya´dan gelen hastalıklı etleri değil, Sivas´tan gelen sağlıklı etleri yiyecek.

SİVAS´I SAHİPSİZ BIRAKTILAR

Yüzölçümü bakımından Türkiye´nin en büyük illerinin başında gelmesine rağmen bu zamana kadar sahipsiz bırakıldığı için Sivaslı gençlerin işsizliğini çok iyi biliyoruz. Dikim evinin İstanbul´a taşınmasından dolayı Sivaslı işçiler göç etmek zorunda kaldı. Büyük vaatlerle kurulacağı söylenen ikinci organize sanayi bölgesi için de tek bir yatırımcı bile Sivas´a gelmedi. Defalarca açılışı yapılmasına rağmen Köylere Hizmet Götürme Birliği´nin parasıyla yapılan, et ve süt kurumuna devredilen entegre tesisi de hala üretime geçmedi. Sivas´ın potansiyelini görmezden gelen AKP, Sivas´ı sahipsiz bıraktığı için Sivas´a yatırım gelmiyor. İYİ Parti iktidarıyla Sivas´ı cazibe merkezi ilan edip tarımsal ve hayvansal ürünlerin işlendiği sanayi yatırımlarının önünü açacağız. Biz herkesin işi aşı olsun diye milletimize söz verdik. Hiç kuşkunuz olmasın ki Sivas, beklediği yatırımlara bizimle kavuşacak.

YAZICIOĞLU DOSYASINI ÇÖZECEĞİZ

25 Mart 2009 tarihinde BBP merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu´nun memleketinden söz veriyorum. Yazıcıoğlu dosyasını çözeceğiz. Her alanda çok ama çok iyi bir ekiple çalışıyoruz. Amacımız Türkiye´yi kalkındırmak, insanlarımızın huzurunu sağlamaktır. Bunu hep birlikte el ele vererek yapacağız.?

POLİS KUŞ UÇURTMADI

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener´in ilimize gelmesi nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü kenttin giriş ve çıkışlarının yanı sıra miting alanında adeta kuş uçurtmadı. Meydanı gören yüksek alanlarda keskin nişancıların görev yaptığı mitingde vatandaşların arasına da sivil polis ekipleri yerleştirildi.

BİR KATILIMCI BAYILDI

Miting sırasında 82 yaşındaki bir vatandaş kalabalık ve yüksek sıcaklık nedeniyle baygınlık geçirdi. Vatandaşların haber vermesiyle miting alanında hazır bekletilen ambulans baygınlık geçiren vatandaşa anında müdahale etti.

Akşener, Sivas mitinginin ardından Tokat´ta düzenlenecek olan mitinge geçmek üzere seçim otobüsü ile şehirden ayrıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü