USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ZARAR DEĞİL DESTEKTİR

ZARAR DEĞİL DESTEKTİR

ZARAR DEĞİL  DESTEKTİR
15-12-2017 07:59
Google News

Vali Davut Gül, açıldığından bu yana işletmesi için 3 milyon lira harcama yapılan Yıldızdağı Kış Sporları Turizm Merkezi´nin, ilerleyen yıllarda özel işletmecilere bedelsiz olarak devredilebileceğini belirterek ?Faaliyet maliyeti 3 Milyon lirayı geçti ama bu zarar değil, bölgede kış sporlarına yapılan destektir? dedi.

 YOL ZARARI ÖNLER

Yıldız Dağı´nın kar elde etmek amacıyla kurulan bir tesis olmadığını vurgulayan Vali Gül, ?Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi kar eden ya da kar elde etmek için Sivas´a kazandırılan bir yatırım değildir. Bugün maddi destek verdiğimiz tesis bir süre sonra Havaalanı-Yıldız Dağı arası bağlantı yolunun yapılmasıyla hem kara geçecek hem de taliplileri artacaktır? dedi.

?TOKAT İLE İLİŞKİLER ARTAR?

Vali Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmede Erciyes´teki tesisin de Yıldız Dağı gibi zarar ettiğini belirterek, ?Yıldız Dağı´nın sosyal faydası kesinlikle göz ardı edilemez. Sivas, yarım saatte ulaşılabilecek bir konumda olan Yıldız Dağı ile tekdir. Şimdiki hedefimiz Havaalanı-Yıldız Dağı bağlantı yolunun ardından Yıldız Dağı-Tokat arasını karayolları bağlantı ağına alınmasıdır. Bu gerçekleştiğinde hem Yıldız Dağı´na gelenlerin sayısı artacak hem de iki il arasındaki ticari ilişkiler güçlenmiş olacaktır? dedi.

Erhan CEYLAN/

Türkiye´nin en genç, modern ve kaliteli kayak merkezi olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´nin Şubat 2016 yılından buyana zarar etmesi üzerine devredilmesi gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl görkemli bir açılış sonrası hizmete sunulan Yıldız Dağı Spor Merkezi´nin, zarar etmesi nedeniyle şimdi bir girişimciye devredilmesine çalışılıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Vali Davut Gül, devir konusunda önümüzdeki yılları kapsayabileceğini ancak şuan için böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Yıldız Dağı´nın kar eden ya da kar elde etmek için gerçekleştirilen bir yatırım olmadığını söyleyen Vali Gül, ?Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerini zenginleştirmek adına kurulan bir tesistir. Devletimiz kar amacı gütmez. İhtiyaç duyulduğunda nasıl stadyum, kapalı spor salonları ya da okullar yapılıyorsa Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi de Sivas´ın ihtiyacı doğrultusunda ilimize kazandırılan bir yatırımdır. Yıllık 3 milyon lira para aktarıyoruz buraya. Ancak biz buna kesinlikle zarar diye bakmıyoruz. Bu bir destektir. Bugün destek verdiğimiz merkez bir süre sonra Havaalanı bağlantı yolunun yapılmasıyla kar eder hale gelecektir. Ancak ilerleyen yıllarda Yıldız Dağı´nı işletebilecek bir girişimciye gerekirse karşılıksız bir şekilde verebiliriz? dedi.

SEMBOLİK RAKAMLARLA HİZMET VERİLİYOR

Yıldız Dağı´ndan Sivaslıların daha fazla istifade etmesi amacıyla sembolik rakamlarla hizmet verildiğini de kaydeden Vali Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Yıldız Dağı´nın işletmesini ilerleyen yıllarda özel sektöre vereceğiz. Normalde çok talipli var. Ama biz bu işi yapabilecek birini tercih etmek istiyoruz. Mesele şu, fabrika yapmak çözüm değil, fabrikayı zarar etmeden işletmek önemli. Bu şu anlama gelmiyor. Yıldız Dağı kar elde etmek amacıyla kurulan bir tesis değil. Vatandaşın sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerini zenginleştirilmesini sağlamak amacıyla Sivas´a kazandırılan bir yatırımdır. Nasıl okula ihtiyaç var, stada, hastaneye ihtiyaç duyulduğunda yatırım yapılıyorsa Yıldız Dağı da bu kapsamda ilimize kazandırılan devasa bir yatırımdır. Yıldız Dağı eğer kendini çevirmeyecek, işletme sıkıntısı varsa onu devletin sürdürme şansı yoktur. Önümüzdeki yıllarda burayı işletebilecek bir girişimciye gerekirse karşılıksız devredebiliriz. Ancak şuan bir sıkıntı yok biz işletiyor ve gereken desteği de veriyoruz.

HAVALANI BAĞLANTI YOLU

MÜŞTERİ SAYISINI ARTTIRIR

Yıldız Dağı gibi şehrin sosyal ve spor aktivitelerine katkısı olan tesislerde devlet para harcıyor. Yıldız dağı kar eden ya da kar beklentisi olan bir tesis değildir. Okullar, Stadyum, kapalı spor salanları gibi vatandaşa alt yapı gibi düşünmek lazım. Bu nereye kadar zarar eder. Havaalanı-Yıldız Dağı bağlantısı yapılana kadar. Havaalanı-Yıldız Dağı arası bağlantı yolu proje ihalesi yapıldı. Projesi hazırlanıyor. Yapımı bittiğinde orayı birçok talepli isteyecektir. Muhtemelen o zaman belki üzerinden para da alınmaz başa baş verilebilir.

ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞTIR

Önemli olan hizmet kalitesini muhafaza etmemiz, Sivaslının ucuz hizmet almasını sağlamaktır. Bugün orada teleferiğe 5 değil de 25 lira derseniz kar etmeye başlarsınız. Otele 100 değil 300 lira der kara geçersiniz. Bizim önceliğimiz Yıldız Dağı´nda kar etmek değil, olabildiğince çok vatandaşın bu hizmetten ucuz bir şekilde faydalanmasıdır. Ortada bir Yıldız Dağ´ı var ki kar mı zarar mı etti? Bunları konuşuyoruz. Ortada böyle bir yatırım olmasaydı konuşulmayacaktı. Bu Sivas için büyük bir nimettir.

ERCİYES´TE ZARAR EDİYOR

Bir süre önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığım görüşmede Erciyes´in de zarar ettiğini öğrendim. Aslında buna zarar demek doğru değil. Biz yılda 3 milyon lira destek veriyoruz. Bu destek orada görev yapan 25 personel, ısıtma, peyzaj, çevre düzenlemesi gibi teknik giderler içindir. Hiçbir memlekette Sivas gibi yarım saatte ulaşabilecek bir kayak merkezi yoktur. Bu açıdan ilimiz çok şanslıdır. Şimdiki hedefimiz Yıldız Dağı-Tokat arası kara yolları ağına alınmasıdır. Bu gerçekleşmesi halinde ilimize çok faydası olacaktır. Hem Tokat Yıldız Dağı´ndan istifade etmiş olacak hem de iki il arasındaki ticari ilişki güçlenmiş olacak.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü