USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

YOĞUN TEPKİ ERTELETTİ

YOĞUN TEPKİ ERTELETTİ

YOĞUN TEPKİ ERTELETTİ
26-11-2018 07:59
Google News

Günlerdir gündemden düşmeyen ve Ak Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen Sivas Belediye Başkan adayının ismi, Genel Merkeze yapılan yoğun tepkiler nedeniyle listeden son anda çıkarılarak İstanbul´da açıklanan adaylar arasında yer almadı. Ak Parti teşkilatı gelişmeleri izlemekle yetinirken, Genel merkezin partililer,  bazı aday adayları, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çok sayıda itirazı dikkate alarak daha önce belirlenen ismi açıklamaması yeni beklentilere zemin hazırladı ve Ankara´daki Sivas havasının iyice karıştığını ortaya çıkardı.

ÇOK SAYIDA TELEFON

Geçen haftanın son günlerinde sızan listede Ak Parti Sivas adayının Hilmi Bilgin olduğunun öğrenilmesi üzerine Ak Parti Genel Merkezini, telefonla arayan, mesaj atan ve bizzat giden çok sayıda partilinin ?Yanlış yapılıyor, kimse istemiyor, çok sıkıntı yaratır, kazanamayız? diyerek tepkilerini dile getirmesi üzerine Genel merkezin açıklanacak listeden Sivas´ı çıkardığı öğrenildi. Bu zamana kadar Ak Parti´ye oy veren birçok partilinin de, ?Kesinlikle oy vermeyiz, diğer partilerin ekmeğine yağ sürülüyor. Başka bir isim belirlensin? talepleri bardağı taşıran son damla oldu.

SİVAS´TAN OLSUN

Genel merkeze yapılan itirazlarda, Sivas adayının Başkan Sami Aydın olmadığı taktirde, öncelikle Sivas´ta yaşayan, genç, dinamik, Sivas´ın havasını teneffüs eden, suyunu içen, şehrin kaldırımlarında yürüyen, halkla diyaloğu iyi olan birisi olmasının istendiği öğrenilirken, Genel merkezin yoğun tepkileri de dikkate alarak Başkan adayı belirleme sürecini yeniden başlatacağı, yeni kamuoyu araştırması ve aday çalışması yapma yönünde bir eğilim içerisinde olduğu kaydedildi.

HAYDAR ALDIKAÇTI

Ak Parti´nin Sivas Belediye Başkan adayı yine belli olmadı. Genel merkezin belirlediği ismin gösterilen yoğun tepki üzerine hafta sonunda açıklanan listeden son anda çıkarılmasının Ak Parti Genel Merkezi´ndeki Sivas havasını oldukça karıştırdığı öğrenildi. Ankara´ya gidenlerin yanı sıra AK Parti Genel Merkezine telefon eden ve mesaj atan partililerin, ?Yanlış yapılıyor, kimse istemiyor, çok sıkıntı yaratır, kazanamayız? diyerek tepkilerini dile getirdiği ve Genel merkezin de bu tepkileri dikkate alarak, son anda Sivas adayını açıklamaktan vazgeçtiği belirtildi.

Geçen haftanın en önemli gündem maddesi olan Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı, açıklanan 40 İl´in başkan adayları listesinde yer almayınca, adeta muammaya dönüştü. Bazı gazete ve haber sitelerinde yer alan sızıntı listede Sivas adayının Hilmi Bilgin olduğunun görülmesi üzerine, bir süre önce başlayan tepkilerin yoğunlaştığı ve bunun üzerine Genel Merkezin Sivas´ı listeden çıkardığı öğrenildi.

Aday adayları temayülünün iptal edilmesinden sonra Sami Aydın isminin ön plana çıkmasına rağmen Ak Parti Genel Merkezinin eski milletvekili ve Adalet Bakan Yardımcısı Hilmi Bilgin´i aday göstereceği imarelerinin belirmesi, başta Ak Parti camiasının büyük bölümü olmak üzere, şehirde yoğun tepki ve eleştirilere yolaçmıştı. Bazı aday adayları, eski parti yöneticileri, birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu ile muhtarlarla bir kısım Ak Partililerin geçen haftanın son günlerinde Genel merkezi telefon bombardımanına tutması, Sivas için geri adım atılmasına neden oldu. Ak Parti Genel merkezini arayanların, ?Kesinlikle oy vermeyiz, diğer partilerin ekmeğine yağ sürülüyor. Başka bir isim belirlensin? talebinde bulunduklarına işaret edildi.

SİVAS´TAN OLSUN

Genel merkeze yapılan itirazlarda, artık Sivas´ın dışarıdan kimseyi istemediği, Sivas adayının Başkan Sami Aydın olmadığı taktirde, öncelikle Sivas´ta yaşayan, genç, dinamik, Sivas´ın havasını teneffüs eden, suyunu içen, şehrin kaldırımlarında yürüyen, halkla diyaloğu iyi olan birisi olmasının istendiği öğrenildi.

SİL BAŞTAN MI ?

Ankara´da iyiden-iyiye karışan Sivas havası nedeniyle Genel merkezin yoğun tepkileri de dikkate alarak Başkan adayı belirleme sürecini yeniden başlatacağı, yeni kamuoyu araştırması ve aday çalışması yapma yönünde bir eğilim içerisinde olduğu kaydedildi.

               

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü