USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yukarı Tekke Turizme Kazandırılsın

İlimizde Yukarı Tekke’de Abdulvahabi Gazi Cami ve Türbesi etrafında bulunan kayalıklara seyir terası yapılarak bölgenin hem inanç hem de şehir turizmine kazandırılması bekleniyor. Eşsiz bir Sivas panoraması sunan bölge için yetkililerin girişimde bulunması talep ediliyor.

Yukarı Tekke Turizme Kazandırılsın
07-05-2023 17:04
SİVAS
Google News

Arife Defne ARSLAN

Sarp kayaların üzerine inşa edilen Abdulvahabi Gazi Cami ve Türbesi ilimizde inanç turizmi açısından oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Ayrıca Şehzade Beyazid ve çocuklarının kabirleri de bu cami içerisinde bulunuyor. Cami etrafında Mustafa Taki, Abdulvehhab Rahati, Cemaleddin Aksarayi, Muhammed Bin Ebu Bekr-i Tiflisi, Kırk Kızlar, Seyit Mehmet Öktem, Gazeteci İsmail Güneş gibi birçok önemli ismin de kabirleri yer alıyor. Tekke de ayrıca şehitlik ve şehitler müzesi de bulunuyor. Hal böyle olunca Sivas’a yaz-kış şehir dışından gelen insanların şüphesiz ki ilk ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Yukarı Tekke Mezarlığı hem inanç hem de şehir turizmi açısından önem teşkil ediyor.

SİVAS 4 MEVSİM İZLENEBİLİR

Cami etrafında bulunan manzarada tüm Sivas’ın 4 mevsim izlenebilmesi, paslı tel örgülerden kurtularak etrafının düzenlenip cam teras ile il turizmine kazandırılması bekleniyor. Dönem dönem intihar vakaları ile anılan bölgenin artık turizm ile işlenmesi de şehir için büyük önem arz ediyor.

YETKİLİLERDEN ADIM BEKLENİYOR

Bu konuda yetkililere seslenen vatandaşlar seyir terası isteminde bulunarak, Sivas’ın en yüksek ve en güzel şehir manzarasını sunan Akkaya Tepesine Cam Seyir Terası yapılarak hem inanç turizminin hem de şehir turizminin daha da hareketlenmesini bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü