USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YILLIK 22 MİLYON LİRA GELİR

YILLIK 22 MİLYON LİRA GELİR

YILLIK 22 MİLYON LİRA GELİR
09-11-2017 07:59
Google News

YURTTAN YILLIK 22 MİLYON LİRA GELİR

Vali Davut Gül, Türkiye´de tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik öğrenci yurdundan İl Özel İdaresi´nin yıllık 22 milyon liralık gelir elde edeceğini bildirdi. Sivas´a öğrenci çekilmesi noktasında yürütülen çalışmalara da değinen Vali Gül, ?Sivas Türkiye´nin en güvenli şehridir. Barınma sıkıntısı çözüldüğünde 58 bin değil, 80 bin öğrenci Sivas´ı tercih edecektir? dedi.

?2. DEVLET ÜNİVERSİTESİNE HAZIRLIK YAPIYORUZ?

Vali Davut Gül, dün İl Genel Meclisi´nin Kasım ayı toplantılarının 6´ncı oturumuna katılarak il genelinde yürütülen projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Meclis Başkanı Sedat Özata başkanlığında İl Özel İdare meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Gül, ikinci devlet üniversitesine hazırlık yaptıklarını belirterek, ?Havaalanımız, bölünmüş yollarımız ve Yüksek Hızlı Tren ile ulaşım sorunumuz ortadan kalkacak. Barınma sıkıntısı da çözüldüğünde 2. Üniversitenin alt yapısını hazırlamış olacağız? dedi.

İLK 5 BİNİ 2018 EYLÜL´DE TESLİM EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın tüm valilere, ?Gençlerimize sahip çıkın? talimatı verdiğini de vurgulayan Vali Gül, 10 bin kişilik öğrenci yurdunun 5 bin kişilik ilk etabının 2018´in Eylül ayında teslim edileceğini belirterek, ?Yurt yapılında en önemli noktalardan biri İl Özel İdaresi´nin finansmanını kullanmamaktır. Borçlanarak yıllık ve aylık taksitlerimizi yurttan elde edeceğimiz gelirle ödeyeceğiz. Daha sonra ise herhangi bir işletme maliyeti ortaya çıkmayacak. İşletmeciliğini Kredi Yurtlar Kurumu yapacak. Borcumuz bittiğinde ise yıllık 22 milyon lira gelirimiz olacak. Yani hiçbir maliyeti olmayan bir yerden gelir elde edeceğiz? diye konuştu.

Erhan CEYLAN/

Vali Davut Gül, Özel İdare meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi´nin Kasım ayı toplantılarına katıldı. Meclis Başkanı Sedat Özata başkanlığında dün 6´ncı kez bir araya gelen mecliste, il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Gül, Türkiye´de tek seferde yapılan en büyük yurt projesinin bir anlamda ikinci devlet üniversitesine hazırlık olduğunu vurguladı.

Vali Gül, İl Özel İdaresi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi kampüs içerisine yapılan 10 bin kişilik öğrenci yurdundan idarenin her yıl 22 milyon lira gelir elde edeceğini belirterek, ?Yurdun ilk 5 binlik etabı 2018 yılının Eylül ayına teslim edilecek. Yılsonuna kadar da tamamını teslim edeceğiz. Burada önemli olan nokta yurdun yapımında İl Özel İdaresinin finansmanını kullanmadık kullanmayacağız. Kira gelirimiz var. Borçlanarak yıllık ve aylık taksitlerimizi kira gelirimizle ödeyeceğiz. Daha sonra herhangi bir işletme maliyeti ortaya çıkmayacak. Biz anahtarı kredi Yurtlar kurumuna teslim edeceğiz onlar işletecek. Borcumuz bittiğinde 22 milyon lira yıllık gelirimiz olacak. Hiçbir maliyeti olmayan bir yerden gelir elde edeceğiz ve her yıl enflasyon oranında gelirimiz artacak? dedi.

?SİVAS, TÜRKİYE´NİN EN GÜVENLİ YERİ?

Sivas´ın Türkiye´nin en güvenli yeri olması nedeniyle öğrencileri Sivas´a çekebileceklerini ve öğrenci sayısının artmasına yönelik çeşitli projeler üzerinde durduklarına işaret eden Vali Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Bir başka özelliğimiz de öğrencileri Sivas´a çekebiliriz. Veliler çocuğunun tercih yapacağı ille ilgili araştırma yapıyor. Nerede kalacak? İl güvenli mi? Diye. Sivas Türkiye´nin en güvenli yeri. Barınma anlamında yurtlar olduğunda 58 bin öğrenci tercih ediyorsa şimdi 80 bin öğrenci Sivas´ı tercih edecek. Üniversitenin puanı yükselecek, boş kontenjanlarımız dolacak. Havaalanımız, bölünmüş yollarımız var. Hızlı trenle beraber ulaşım sorunumuzda ortadan kalkacak. 2´nci Üniversitenin de alt yapısına hazırlık yapmış olacağız. Biz meclise ne zaman çağrıldıysak geldik, bundan sonra da geliriz. Kalbimiz hep sizinle. Sivas´ta yapılan her iyi şeyde İl Genel Meclisi üyelerimizin katkısı çok büyük. Siz Sivas´taki gelişmelerin arka planındaki gizli kahramanlarısınız. Burada emekleriniz çok fazla. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

SORUNLARIN TAMAMINI ÇÖZDÜK GİBİ BİR İDDİAMIZ YOK

Sivas´ın sorunları geçmişte de vardı, şimdi de var, gelecekte de olacak. Bir anda bu sorunların tamamının çözüldüğünü iddia etmek çok doğru değil. Zaten böyle bir iddiamız da yok. Ama sorunların niteliği değişmeye başladı. Geçmişte talepler ham yol sıcak asfalt, internet, parke taşı, çocuk uyun gurupları, halı saha, köy konakları talep edilmeye başlandı. Köylerimizin büyüklüğü ve geçmiş yıllarda yapılan hizmetlere göre talepleri belli bir takvim içerisinde yapıyoruz. Tabi İl Özel İdaresi´nin kırsala yönelik hizmetleri olduğu kadar ilin geneline hitap eden sorumlulukları var. Bunları sizlerle de paylaşmakta fayda var. Uzun zamandır gündemimizde olan Haralar bölgesi vardı. Haralar bölgesi İl Özel İdaresi´ne tahsis edildi. 249 dönümlük bir yer. Özelleştirme İdaresi´nden hiçbir şart konulmadan İl Özel İdaresi´ne tahsis edildi. Bunun şehrin hemen yakınında parasal değerinin ne kadar olduğunu sizler tahmin edebilirsiniz. Buna başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere vekillerimizin çok katkısı oldu. Ben Milli Eğitim Bakanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu Haralar bölgesinde vatandaşlarımızın soluk aldığı, geleneksel sporların yapıldığı bir proje yapacağız, uygulayacağız. Şu an proje ihalesine çıktık. İnşallah yaz döneminde de bunun uygulamasını yapacağız.

VAKIFLAR İŞHANI´NDA SON DURUM

Vakıflar İşhanı ile ilgili olarak Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın talimatıyla AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk ile birlikte Vakıflar Genel Müdürünü ziyaret ettik. Sivas´taki hassasiyetleri kendisine anlattık. Zemin+3 yani belediyenin son imarında çıktığı gibi kendilerinin de o bölgeyi bu haliyle yapmak istediklerini söyledi.?

Vali Gül´ün yaptığı konuşmanın ardından İl Genel Meclis üyeleri Sadık Güler, Aytekin Kulmaç ve Fikret Yıldırım, kısa bir açıklama yaparak meclise destek veren Vali Gül´e teşekkürlerini sundu.

Vali Davut Gül, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte toplantının ardından İl Özel İdare binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü