USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?YÜZYILLAR BOYU DEVAM EDECEK?

?YÜZYILLAR BOYU DEVAM EDECEK?

?YÜZYILLAR BOYU DEVAM EDECEK?
05-09-2019 01:01
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Vali Salih Ayhan, bir asır önce Sivas Kongresi´nde yakılan milli mücadele ateşinin yüzyıllar boyu devam edeceğini belirterek, ?Sivas bu kutlu mirasla hep övünüyor, övünmekle de haklıdır. Tüm gayemiz geçmişteki bu asil ruhu, bu direniş ruhunu, bu bağımsızlık ruhunu dünden bugüne bugünden de yarına aktarabilmektir. Yegane gayemiz ise çocuklarımıza, gençlerimize bu duyguyu aşılamaktır. Bu meşale yüzyıllar boyu devam edecek?dedi.

Aylardan beri Sivas Kongresi´nin 100.yılı nedeniyle Sivas´ın o milli ruh ve heyecanı doya doya tekrar yaşaması için büyük çaba sarfeden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın da ilk kez kutlamalara katılmasından Sivas´ın büyük onur ve gurur duyduğunu vurgulayan Vali Ayhan, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın anlatımı ile Sivas Selçuklunun kalbi, Osmanlının vicdanı Cumhuriyet´in de aklıdır. Bu ifade Sivas´a çok güzel oturmaktadır. Cumhurbaşkanımızın Sivas´a vermiş olduğu ehemmiyeti, biz de Valilik olarak milletvekillerimizle, belediyemizle tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla halkımıza yansıtmaya devam edeceğiz?dedi.

?SİVAS´TAN 7 DÜVELE

MEYDAN OKUDUK?

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, tören progamında yaptığı konuşmasında, ?4 Eylül Kongresi´nin başladığı tarihten itibaren 108 gün boyunca milli mücadeleye başkentlik yapmış bir şehirdir. 100 yıl önce bugün Türk Milleti yanımızdaki tarihi binada Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz düsturuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele meydan okumuştur. Milletimiz manda ve himaye kabul edilemez iradesiyle istiklaline ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya haykırmıştır? dedi.

Sivas Kongresinde devletin temellerinin atıldığını ve manifestosunun yazıldığını kaydeden Başkan Bilgin, ?Bizler de 100 yıl sonra aynı duygu ve ruhla o kararları bir kez daha tekrar ediyoruz. Vatanımız bayrağımız devletimiz milletimiz bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Kahraman milletimizin, bugün de ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelen her türlü saldırı karşısında birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, iradesine ve istikbaline sahip çıkması, ülkemize yönelik hain girişimlere karşı tüm gücüyle direnmesi, o mücadele ruhunun halen muhafaza edildiğinin somut bir göstergesidir? diye konuştu.

Başkan Bilgin, şunları kaydetti:

?Kongrenin 100 yıldönümünde şehrimize teşrifleriniz bizlere güç vermiştir. Şehrimizin haklı talep ve isteklerine verdiğiniz destek adına tüm hemşehrilerim adına sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Bizler de milletimizden aldığımız güç ile ülkemiz ve milletimizin geleceği için sizin liderliğinizde daha çok çalışacağız. Sözlerime son verirken Kongrenin 100. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
06.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü