USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?ZAFİYET OLMASIN? - video

?ZAFİYET OLMASIN? - video

?ZAFİYET OLMASIN? - video
29-01-2019 07:59
Google News

?MAZERET ÜRETMEYİN?

Başkanlık sistemine geçiş sürecinin ardından özellikle kırsalda bazı zaafiyetlerin olduğunu söyleyen Vali Ayhan, kendisi de dahil olmak üzere hiç kimsenin vazgeçilmez biri olmadığını söyledi. Vali Ayhan, ?Vatandaş derdini anlatmak için kurumun kapısından içeri giremiyorsa bunu sorgulamamız lazım. Kesinlikle mazeretin esiri olmamalıyız. Hiçbir şekilde sızlanmamalıyız. Bu koltuklara biz isteyerek geldik, hakkını vermeliyiz? dedi.

?GİTSİN EVİNDE OTURSUN?

Geldiği günden bu yana özellikle okullara yaptığı ziyaretlerde okul müdürlerine günde koltukta kaç saat oturduğunu sorduğunu hatırlatan Vali Ayhan, ?Yarım saatten fazla oturuyorsa gidip evinde otursun. Bu tüm müdürleri için de geçerlidir. Herkes hizmet üretmeli, sahada olmalı ve ihtiyaçlara cevap vermelidir? dedi.

Hayrullah AĞKAŞ/

2019 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Salih Ayhan, müdürlere talimat vererek, ?Vatandaşa hizmette kesinlikle zafiyet istemiyorum? dedi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda dün yapılan Koordinasyon Kurulu toplantısında 2018 yılının genel değerlendirilmesi yapıldı ve 2019 yılı yatırım programı görüşüldü.

?ZAFİYET OLMASIN?

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Ayhan, birim müdürlerine önce başkanlık sisteminin tanımını yaptı, ardından sahada istedikleri eksiklikleri anlatarak, vatandaşa hizmette kesinlikle zafiyet istemediğini söyledi.

?9,6 MİLYARLIK PROJE VAR?

Vali Ayhan, 2019´un ilk koordinasyon toplantısının hayırlara vesile olmasını, harcayacakları her zaman diliminin Sivas´a geri dönüşüm sağlamasını temenni etti.

Sivas´ın kamu yatırımlarında Türkiye´de en çok yatırım alan illerden birisi olduğunu belirten Vali Ayhan, toplam yatırımcı kuruluş sayısının 33, toplam proje bedelinin ise 9.6 milyar lira olduğunu belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Her kurum her birim kendi rakamlarını, maliyetlerini, bilgilerini bilmektedir. Ama ben birkaç hususa dikkat çekmek istiyorum. Biliyorsunuz yeni bir seçim yapıldı. Yeni bir hükümet modeline geçildi. Yeni model hızlı karar, çözüm odaklı, pratiklik, vatandaş odaklı, etkin bir yönetimdir. Taşradaki dinamiklerin kendini yeniden konumlandırması gerekiyor. Bunu çok sık söylüyorum çünkü bunun etkisini çok kısa zamanda göreceksiniz. Bu değişim ve dönüşümün olduğu dönemde bunu bizzat yaşayan birisi olarak yeni dönemin kodlarını herkesin çok iyi okuması gerekiyor. Tabiri caiz ise artık kendisini yeniden formatlaması gerekir.

?SİSTEM DIŞINDA KALIRSINIZ?

Yeni dönemin ruhuna uygun hareket etmeyen kodlarını iyi okuyamayan, bunu sahaya yansıtamayan sistemin dışında kalacağını çok net bir şekilde söyleyebilirim. Bu kapsamda yoğun bir kış şartı geçirdik. 112´nin koordinesinde bir kriz masamız var. Ama biz yukarda iyi bir koordinasyon merkezi kurarken bu koordine makamının sahaya yansımadığını bazı aksamalara yol açıldığını görüyoruz. Bazı birimler kendisini il sistemi dışında görüyor. Mesela ÇEDAŞ´ın bir direği yıkılıyor, vatandaş ya 112 ya da valiliğimizi arıyor. ÇEDAŞ´ın sistemi farklı ama hizmet etme modelinin hiçbir şekilde değişmemesi gerekmektir. Yani kendisini farklı bir konumlandırmaya sokmaması gerekmektedir. Bu karayolları için de geçerlidir. Kimse hizmet anlayışı olarak kendisini sistemin dışında görmesin. Çünkü yeni dönemde denetim ve koordinasyon ön plana çıkıyor. ?Ben Ankara´ya bağlıyım, ben bölge kuruluşum´ gibi kelimeler asla Sivas´ta duymayacağımız ifadelerdir. Bunun herkes bilincinde olmalı. Kriz merkezi size bir hasta var ya da farklı bir aksaklık var talimatı veriyorsa kesinlikle orası bizim yol ağımızda, orası bizim sorumluluğumuzda değil anlayışını reddediyoruz. Bu harekete karşı gerekli yaptırımı mutlaka yapacağımızı söylemek istiyorum.

HİZMETTE TASARRUF YOK

Biz vatandaşa hizmette asla tasarruf etmeyeceğiz. Vatandaşımızın en çok talepleri arasında işsizlik var. Hal böyle iken temsilden, şatafattan, görkemden uzak durun. Böyle yoğun bir talebin olduğu yerde kamu kurumlarında görev alan birim amirleri bu duyguyu okuyup çalışma durumunu gözden geçirmesi gerekir.

MAZERET İSTEMİYORUM

Vatandaşlarımızdan gelen her talebe cevap vermeliyiz. Ama kurum amirlerimiz bu taleplere zaman zaman mevzuata uyup uymadığına bakıyor. Mazeretin esiri olmayın. Hiçbir şekilde sızlanmayın. Bu koltuklara biz isteyerek geldik hakkını vermeliyiz. Sahada alan hakimiyetimiz olmalı. Takip etmeliyiz. Sadece odasında oturup gelen gideni ağırlayan, kurum dışına çıkmayan, gelen telefonlara bakmakla yetinen idareci saha gerçeğini, sahanın feryadını göremez.

GİTSİN EVİNDE OTURSUN

Birim amirleri mutlak suretle sahada olmalı. Okullara gidiyorum. Bazen soruyorum günde bu koltukta kaç saat oturuyorsun diyorum. Okul müdürü eğer yarım saatin üzerinde oturuyorsa gitsin evinde otursun. Birim müdürlerine de meslektaşlarıma da aynı şeyi söylüyorum. Biz de dahil olmak üzere kimse vazgeçilmek değildir. Geçtiğimiz hafta Ankara´da seçim toplantısına katıldığımda seçimle ilgili bazı talimatlar verildi. Seçim atmosferi heyecanından mütevellit seçimler sıkıntılı geçer. Bunun için bütün ilçelerimiz seçim koordinasyon kurullarını kuracaklar. Sürekli bu konuda istişareye açık olacaklar. Kurumlarımızın da seçim kurullarından gelen talepleri eksizsiz bir şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Bu konuda zafiyet asla gösterilmesin çünkü çok hassas bir konu.

METRUK BİNALAR YIKILMALI

Bir başka konuda son zamanlarda çok yoğun bir şekilde gündeme gelen hususlardan biri olan metruk binalardır. Metruk binalar nerede hangi sınırda hangi köylerde. Bunun çalışması yapıldı. Başkanlardan istirhamım yıkılabilenlerin yıkılmasıdır. Yıkılamayan yerlerde de güvenlik tedbirleri alınmalıdır. Son olarak sıfır atıkla ilgili ise belediyeleriz ve kurumlarımız hassasiyet göstermelidir.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü