USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ZİRAAT FAKÜLTESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ
26-11-2019 01:02
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde Ziraat Fakültesi kurulması için kanun teklifi verdi.

Milletvekili Karasu, teklifin gerekçesinde Sivas´ın bir tarım kenti olduğunu belirterek, ?Üniversitelerimizin ve bağlı fakültelerinin çağın gereksinimlerine ayak uydurması, Ar-Ge faaliyetleri başta olmak üzere ülkemizin gelişmesi için çeşitli faaliyetlerde bulunması kritik öneme sahiptir? dedi.

Üniversitelerin kuruldukları şehir ve bölge için lokomotif görevi gördüğünü kaydeden CHP´li Karasu, Sivas´ta bir Ziraat Fakültesinin bulunmamasının bu anlayışla çeliştiğini söyledi.

Yeni kurulacak fakülteyle birlikte kentteki öğrenci sayısının artacağını ve bunun Sivas´ın ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen CHP Milletvekili Karasu, şöyle devam etti:

?Tarımsal üretimin önemli bir yer tuttuğu Sivas´ta kurulacak ziraat fakültesiyle, hem fakültede eğitim gören öğrencilerimiz saha çalışması fırsatı bulacak, hem de Ar-Ge faaliyetlerinde bulunabilecektir. Bununla birlikte ziraat fakültesinin kurulması Sivas´ta tarımsal faaliyetlerin kalitesini artıracak, çiftçilerimiz ve üniversitemiz arasında işbirliği kurulabilecektir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü