Yaşam

?DEVLETİN PARASINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ?

?DEVLETİN PARASINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ?

?DEVLETİN PARASINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ?
11-11-2016 17:30

Vakfın Şubat ayı içerisinde 6 milyon lira ödemesi olduğunu belirten Rektör Yıldız, “Devletin parasını kimseye yedirmeyiz. Vakfın incelenmesi için müfettiş talebinde bulunduk. Kısa bir süre sonra bu borcun nasıl ortaya çıktığını hep beraber göreceğiz” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Yıldız, göreve geldiği 4 aylık süreyi değerlendirdi.  
Yeni yönetim ile masaya yatırılan sorunların yanı sıra önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Yıldız, öğrencilere üniversite için tramvay müjdesi verdi.
Son günlerde tartışmalara neden olan Vakıf borçlarıyla ilgili yöneltilen sorulara da cevap veren Yıldız, açıklamasında şu ifadeler yer verdi; “İlk geldiğimiz dönemde hastanemizin borçlarından bahsetmiştik. 70 milyon borcumuz olduğunu söylemiştik ve dönem sonunda bunun 100 milyon olacağına yönelik bir tahminimiz vardı. Yaptığımız çalışmalarda şuanda 1 milyon kâra geçtik. Ocak ayından itibaren biz global bütçeden doğan zararı 3 ay içerisinde ödemek zorundayız. Şubat ayında 6 milyon ödememiz var. Bazı firmalara ödememizi yaptık. Ayrıca Vakfın incelenmesi için müfettiş talebinde bulunduk. Kısa bir süre sonra borcun nasıl ortaya çıktığını hep beraber göreceğiz.
Vakıf bünyesinde bulunan 3 tane şirketimiz var biri kantinleri çalıştırıyor, bir okulumuz bir de vakfın kendi bünyesi var. Toplam çalışan sayısı 296, Kasım ayının 15’inden itibaren 150 kişiye burs vermeyi düşünüyoruz. Vakıfta indirime gittik. Çay ve su 75 kuruştu. Şuanda 50 kuruş. Şehirde üniversite öğrencilerine yönelik indirimler aldık. Belediyenin ve Valiliğin tesislerinde yüzde 25, diğer yerlerde yüzde 15 indirim aldık. Her bir fakültemiz, Yüksekokulumuz, Meslek Yüksekokulumuz kendi logosunu oluşturuyor. Cübbelerle ilgili çalışmalarımız var. Aynı zamanda güvenliğe yönelik 4 hafta sürecek çalışmamız var. İki haftadır güvenlik görevlilerini eğitime aldık. Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yapıyoruz. Öğrencilerimiz yönelik burs çalışmalarında Sayın Valimiz Davut Gül’ün başlatmış olduğu Sivas Hizmet Vakfı’nın çalışmalarında Cumhuriyet Üniversitesi olarak hocalar olarak 100 burs katkıda bulunuyoruz. Bunların yanı sıra ücretsiz dil kursuna başladık. Doçentliğe girmek için 60 yabancı dil şartı var. Yardımcı doçent olan hocalarımızdan dil problemi olanları eğitime aldık.

TECER SUYU ÜNİVERSİTEDEN GEÇECEK
Üniversitemizin üzerinde tatlı su kaynağımız var. Bu tatlı su kaynağını yazın üniversitemizin içerisine getireceğiz. Tarihi çeşmeler yapacağız. Yine çevre güzelleştirmesi adına Tecer suyunu aktığı yerden alıp üniversitemizin sulamasında kullanacağız. Orman Müdürlüğü ile konuştuk. Alanlar belirleyeceğiz.”

71 KİŞİ HAKKINDA FETÖ’DEN İŞLEM YAPILDI
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelinde yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonlarında şuana kadar Cumhuriyet Üniversitesi’nde 71 akademisyen ve personel hakkında işlem yapıldığını açıkladı.
Bunlardan 38 tanesinin ihraç edildiğini de sözlerine ekleyen Yıldız, “12 soruşturma devam ediyor. 8 tanesi açıkta, 6 göreve iade var. 5 tane de tutuklu var. Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında hakkında işlem yapılan akademisyen ve personelimiz var” diye konuştu.

HASTANE TAŞINACAK!
Hastanenin mevcut yerinin taşınmasıyla ilgili de bilgiler sunan Yıldız, bu yönde yürütülen çalışmaların hız kazandığını ve hastaneyi TEKNOKENT tarafına almayı düşündüklerini belirtti.
Sivas’ta yaşanan yurt sorunlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 10 bin öğrenci kapasiteli yurtların KYK tarafından yapılacağını vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti;
“Arazi çalışmalarını yaptık. Toplam 23 bin nüfuslu yurtlar olacak. Böylece kentte yaşanan yurt sorunu önemli ölçüde hafiflemiş olacak. Üniversitemizin akademik açılışı 18’inde Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Göreve geldikten sonra her iki ayda bir basın mensuplarıyla bir araya geleceğimizi ve üniversiteyle ilgili meseleleri konuşacağımızı söylemiştik. Diş Hekimliğimizin açmış olduğu 15 Temmuz Şehitler Kliniğinde ilçe, köy ve il merkezindeki şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarını evlerinden alıp tedavisinin ardından tekrar evlerine götürüyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi’ne teşekkür ediyorum. Gayet güzel bir iş çıkardılar. Şuana kadar hastaların yarısından fazlasını bitirdik. Haftanın iki günü Salı ve Perşembe günleri alıyorduk, şuanda üç güne çıkardık Salı, Perşembe ve Cuma günleri hizmet vereceğiz. Diş Hekimliğinin acil hastalar için uygulamaya koyduğu araç saat 17.00’dan 24.00’a kadar Jandarma binasının önünden kalkıyor. Yarım saatte bir kalkış yapıyor. Bu çalışmaların yanı sıra yeni bir yol projemiz var. Çift gidiş, çift geliş olacak. Ayrıca bir tramvay yolu da yapmayı düşünüyoruz. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet kapılarından girişi gerçekleştirilen üniversitemizde hızlı geçiş sistemi olacak. Üniversitemize giren her kes kayıt altına alınacak.

YABAN HAYVANI KORKUSU SON BULACAK
Üniversitemizle ormanlık alan arasına duvar çekmeye başladık. 60 santimlik bir beton duvarımız var. 140 santim de bir tel örgümüz var. 1 kilometrelik alan bitmiş durumda. Kışın çokça rastlıyoruz şuanda da görüyoruz domuzlar inmeye başladı. Bazı fakültelerin önünde öğrencilerimiz görüntüleyip bize gönderiyorlar. Öğrencilerimizin böyle bir tehlike ile karşılaşmalarını istemiyoruz. Bu sene bu işi bitireceğiz. Hastane ve diş hekimliğini dışarıda bırakarak eğitim yapılan alanları güvenli hale getireceğiz.”

Beste KURT/

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER