Yaşam

HARÇLIKLAR HALEP İÇİN BİRİKTİ

HARÇLIKLAR HALEP İÇİN BİRİKTİ

  HARÇLIKLAR HALEP İÇİN BİRİKTİ
17-12-2016 10:57

Halep’te yaşanan drama kayıtsız kalmayan öğrenciler düzenledikleri kampanyada elde ettikleri 7 bin 115 liralıyı Halep’e ulaştırılmak üzere Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar’a teslim etti.


Erhan CEYLAN/

Kızılay Sivas Şube Başkanlığı’nda dün anlamlı bir tören düzenlendi. 15 Kasım’dan bu yana sistematik bir şekilde yok edilmeye çalışılan Halep’te mağdur olan insanlar için lise öğrencileri tarafından biriktirilen harçlıklar, Kızılay’a teslim edildi.
Sivas Fen Lisesi öğrencilerinin ‘Harçlığını Halep için al gel’ adlı kampanya hakkında teslim töreni öncesi Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar’a bilgi veren 11’inci sınıf öğrencisi Ahmet Kerim, Suriye’deki savaşın 6 yıldır devam ettiğini kaydetti.
Bu süre içerisinde 600 bin insanın hayatını kaybettiğini, milyonlarca kişinin yaşadığı şehri terk etmek zorunda kaldığını ve yüzbinlerce çocuğun farklı ülkelerin sınırlarında kaybolduğu vurgulayan Kerim, “Halep 15 Kasım tarihinden bu yana sistematik bir şekilde yok ediliyor. Hastaneler, fırınlar bombalanıyor, insanlar açlığa terk ediliyor. Bu durum ben ve arkadaşlarımı çok etkiledi. Haberlerde izlediklerimizin yanı sıra göremediklerimiz var. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Yaşanan sistematik zulüm bir an önce durdurulmalıdır. Suriyeli insanların yalnız kaldıklarına yönelik yapılan haberlerden etkilendik. ‘Hayır, onlar da bizim kardeşlerimiz’ diyerek okulumuzda bir yardım kampanyası başlattık.
Bugün ise harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz 7 bin 115 lirayı Türk Kızılay’ına emanet etmeye geldik diye konuştu.

“DÜNYA, DRAMA SESSİZ KALIYOR”
Kızılay Sivas Şube Başkanı Sarılar ise, Fen Lisesi öğrencilerinin başlattığı kampanyanın tüm eğitim kurumlarına örnek olmasını diledi.
İslam coğrafyası haricinde kalan tüm ülkelerin Suriye’de yaşanan drama sessiz kaldığını da sözlerine ekleyen Sarılar, “Sizler tüm kurumlara örnek teşkil edeceksiniz. Biz Kızılay olarak sizlerin düzenlediği yardım kampanyalarından elde ettiğimiz geliri kuruşuna halel gelmeden istenilen yere istediğiniz zamanda ulaştırıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Suriye’de sadece insanlık değil, bir tarih bir kültür de yok ediliyor ve buna dünya sadece seyretmekle yetiniyor. İnsanlarımızın birbiriyle kenetlenmesi sayesinde milyonlarca mağdur olan insana ulaşıyoruz. Tez zamanda bu zulümler bitsin istiyoruz. Batı dünyası bir tuzak kuruyor mutlaka ama biz inançlı insanlarız ve bu inancımızı hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Onların karşısında da Allah’ın kurduğu tuzaklar mutlaka vardır. İnşallah sonunda bizler galip geleceğiz. Fen Lisesi öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdınız ellerinize yüreğinize sağlık.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Şuayip Şişman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Rehber Öğretmeni Cebrail Genç ile öğrenciler Ahmet Kerim ve Ahmet Turan İnce, “Harçlığını Halep için al gel’ adlı kampanyadan elde edilen 7 bin 115 lirayı Halep’e gönderilmek üzere Fen Lisesi öğrencileri adına Sarılar’a teslim etti.
 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER